pozdrav svima.imam rovera 25,2004god,1400kubika,sa plinom.desava mi se da nekada upali takoreci na pola kljuca a nekada duze vergla i pali tek kad mu se da pun gas..na leru radi mirno,takoreci bez oscilacija,nekad-nekad podigne broj obrtaja za 200-300 na par sekundi,i onda opet normalizuje...e sada ono sto me muci-kad polazim moram dati malo jaci gas i polako pustati kvacilo inace ce se ugasiti..isto to vazi i ako je na leru bez gasa a ukljucim npr klimu ili ventilator,obavezno se gasi ne dodam li gas..cistili smo step motor ultrazvucno ali vrlo malo bolje..svi kazu elektrika ali to je sirok pojam,ako krenem menjati sve od reda neznajuci iskostace.....a da,to mi se desava bez obzira dal je na benzin ili plin,dok u voznji ne secka ni trokira...pozdrav
rover elektrika
Collapse
X
-
Probaj tri dana da voziš na benzin pa javi rezultat.
Comment
-
-
Na svim roverima sa motorima K-serija bobine znaju da zezaju ima ih dve na 1.i na 3. klipu i direktno su na svecicama dok 4. i 2. klip struju dobijaju od tih istih bobina preko kablova .Svecice ti kostaju oko 1500 din komad a polovnu bobinu sam placao 30 e.I jos jedno pitanje : da li auto gubi rashladnu tecnost?Ovo pitam jer je najveci problem tih motora dihtug glave ali moze biti i dihtung (gumeni) usisne grane i zbog toga zna da trokira i lose radi usled ulaska vode u cilindre.
Comment
-
-
iskreno nisam dugo vlasnik ovog vozila,mada kada sam ga uzeo,antifriz je bio na minimumu i dodao sam mu skoro litar...e sad najvise me cudi jer nikada ne trokira a gasi se kad se malo vise optereti klimom ili sl...dali su to veliki i skupi zahvati ako bude moralp da se menja neki od ta dva dihtunga..odnosno da li ih je lako detektovati jer ovde je tesko naci dobrog majstora,svi krecu metodom slucajne eliminacije,pa ako pogode-pogode...a zar ne bi trebalo i lose da pali ako ne valjaju svecice i bobine,sto kod mene nije slucaj..
Comment
-
-
i ako nije problem reci mi oznaku tih modela ngk svecica,jer ovde u jednom servisu mi prodavac izmota neke ngk svecice po ceni od 273 din,kaze to su te,za rovera,odnosno konkretno taj hondin motor koji on nosi...mada nekako mi previse razlika u ceni..
Comment
-
-
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
Comment