Opel Astra - alarm

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • antoniki
    CBC Član
    • 25.10.2006
    • 42
    • Pančevo

Opel Astra - alarm

Pozdrav,
    na Opel Astri F, 1.4, 1998, benzin - plin (naknadno ugrađen), alarm se iz čista mira aktivirao i nikako ne moze da se isključi. Auto sada pali na plin ali na benzin ne može da upali. U istom trenutku je počela da trepti mil lampica. Da auto ne bi pravio buku raskačeni su džekovi sa alarma, tako da se pali i vozi na plin bez problema. Pretpostavljam da auto ne pali na benzin zbog alarma, a ne zbog nekog kvara u motoru i ECU registruje grešku koju prikazuje mil lampica. Interesuje me da li se slažete sa mojom pretpostavkom i na koji način odtrediti kod greške pomoću mil lampice? Alarm je Viper 300 esp.
  • antoniki
    CBC Član
    • 25.10.2006
    • 42
    • Pančevo

Pozdrav. Problem je resen ali malo kasnim sa objasnjenjem.
    Ne mogu da verujem da su se u isto vreme desile tri stvari. Alarm koji je prekidao dovod struje na relej pumpe za gorivo je definitivno crkao. Njega sam izbacio iz upotrebe i povezao instalaciju onako kako je bila pre ugradnje alarma. Auto i dalje nije palio. Problem mi je predstavljalo i to sto je pumpa cas radila cas ne. Zvuk pumpe je toliko slab, da covek mora da se skoncentrise da bi ga cuo. Kada god bi slusao pumpa bi radila, a vec u sledecem trenutku ne. Relej pumpe za gorivo je malo ukljucivao a malo ne. Promenjen je relej, ali auto i dalje ne pali. Protumacio sam da je 85 treptaja mil lampice greska na imobilajzeru i zatrazio od vlasnika rezervni kljuc. Auto je odmah upalio. Tek posle svog tog mucenja vlasnik mi kaze da mu je kljuc pao na beton i sav se rasturio, ali ga je odmah sastavio. Od tada mu auto ne pali, ukljucio se alarm i sve ostalo. Kad sam otvorio oblogu kljuca video sam da nema chipa. Covek je sve lepo vratio samo ne ono najvaznije.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Bitno je da si rešio problem ali možda alarm nije crkao mada veoma često pravi probleme sa paljenjem...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• b_samardzic
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 1557
        • Smederevo

A na plin si vozio bez problema iako nema cipa u kljucu?

Comment

Working...
        X