Starter-booster

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Starter-booster

Kako zimi slabije vozim, desava se da po nedelju dana ne upalim auto, a u kombinaciji sa niskim temperaturuama i elektronikom koja i kad auto ne radi vuce struju, razmisljao sam kako da resim slabljenje akumulatira i njegovo praznjenje. Vec neko vreme razmisljam o starter uredjaju. Malo sam gledao po netu, vidim da je ono sto je sigurno dobro i skupo. Mene zanimaju jeftiniji uredjaji, a pre svega koliko su oni bezbedni kako po sam acu, tako i po svu ostalu elektroniku kada se koriste kao pomoc akumulatoru za start motora. Znaci ne pricam o startu kada je acu skroz prazan vec oslabljen, jer mi se desavalo da prilikom verglanja osetim da je acu izgubio kapacitet. Npr. sta mislite o konkretno ovom modelu?
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

zaavisi od toga koliko kosta.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Koliko da ponudim ako se tako moze reci?

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

pa sta znam,koliko cesto moze to da ti treba ? , nije lose imati svasta od alata,ali ako se ne koristi..
        ako ne kosta mnogo vise od jednog dobrog akumulatora OK je stvar, jer ima i pumpu za gume,svetlo..
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• expendable
          CBC Senator XXL
          • 04.11.2009
          • 3662
          • Bor

Sumnjam da se isplati za namenu zbog koje se razmišlja o kupovini.
          Nedelju dana nije mnogo a na niskim temperaturama je brzina "samopražnjenja" manja (eksponencijalno opada), tako da ako je akumulator pun to ne bi trebalo da bude problem. Jefinije je imati solidan (ne mnogo skup) punjač (što možda i posedujete) i dopunjavati jednom mesečno ili tako nešto (u pricipu i ređe, pred zimu napuniti pa onda ako su sve kratke gradske relacije uz potrošače pri isključenju dopuniti na 4-6 nedelja).
          Sve ovo napamet, treba izmeriti struju koju potrošači "vuku" kada je motor isključen, stanje akumulatora i tip značajno utiču, itd. i sl.
          Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• b_samardzic
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2005
            • 1557
            • Smederevo

I booster je polovan akumulator ko i onaj u autu.

Comment

Working...
            X