Problem sa ABS om ???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gaston
    CBC Senator XXL
    • 24.03.2005
    • 324
    • N BG - Batajnica

Problem sa ABS om ???

Radi se o Fiat Marei 1.9 JTD , 2002 god . Problem je u ABSu , naime ako samo pipnem kocnicu a prelazim preko neravnina , dao bog ima ih koliko hoces , ukljucuje se ABS pumpa , pre neki dan lagano kocim , tek dodirujem papucicu i prelazim preko ne nekog lezeceg policajca , ukljucuje se pumpa auto prestaje da koci , priblizavam se autu ispred stiskam kocnicu ali abs radi ko da sam na ledu i zamalo ga ne stigoh , sve se desava na 20-30 kmh . Dijagnostika kaze sve u redu , na valjcima kocnice sasvim ok , na putu katastrofa .Da li neko ima ideju sta bi moglo da bude , iz iskustva i sl .Ne kupuje mi se centrala a da nije ona u pitanju . Da dodam , kada izvadim osigurac za ABS zaustavni put je duplo kraci nego sa ukljucenim , problem je sto nikako da naviknem na kocnicu sa vakum pumpom , godinama sam vozio Alfe gde je mnogo tvrdja papucica i lakse se kontrolise sila kocenja .
    27.5 god za djevrekom auta snova :
    Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKA
  • kalimero1
    CBC Senator XXL
    • 01.11.2010
    • 318
    • zagreb
    • c5

jel si prije kvara mijenjao koji ležaj,provjeri jel su svi senzori dobro učvrščeni i čisti a najlakše
    prikopčaj dijagnostiku i u vožnji gledaj u parametrima dali svi kotači imaju isti broj okretaja ako
    koji odstupa tu traži grešku.

Comment

• gaston
      CBC Senator XXL
      • 24.03.2005
      • 324
      • N BG - Batajnica

Nista nije dirano pre pojave , na dijagnostici sve u redu , problem se javlja kada prelazim cak i male neravnine a makar samo i dodirnem papucicu kocnice , pumpa se ukljucuje .Zimus po klizavom , nikakvo zanosenje prilikom kocenja sa aktiviranim ABS om , volan pod kontrolaom ???
      Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

Comment

• Hermes
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 1306
        • https://t.me/pump_upp
        • bemve

Mozda ti ovo iskustvo pomogne...
        https://t.me/pump_upp

Comment

• gaston
          CBC Senator XXL
          • 24.03.2005
          • 324
          • N BG - Batajnica

Kod njega je problem sto pumpa ne prekida dovod - pritisak ulja na taj tocak , kod mene elektronika dejstvuje sumanuto , ne vidim kakave veze ima vesanje , odnosno neravnine blage na ABS i to pre nego neki tocak blokira i treba da tek tada ukljuci pumpu .

Comment

Working...
          X