Pozicija i zmigavac

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • eki86
    CBC Član
    • 15.11.2005
    • 82
    • Bor

Pozicija i zmigavac

Evo ovako:

Auto je RENO 5 CAMPUS. Desava se sledece, kad ukljucim svetla i kad dam desni migavac, pocnu da trepere migavac i pozicija zajedno (zadnje stopaljke). Znaci ono pali se narandzasto svetlo (migavac) pa crveno (pozicija) i sve tako. Isto sam primetio da mi se skoro duplo brze cuje ono "ck,ck,ck" u kolima kad dam migavac, nego sto se ranije culo dok je sve bilo normalno. Isto tako kad zakocim oce da se upali desni migavac. Levi migavac radi dobro. Proveravao sam osigurac, nije. Jedan elektricar mi rece da negde ima kratak spoj, mozda negde voda usla. E sad, ja nemam veze s vezom pa ako neko zna kako da mi pomogne, neka kaze ! Hvala ...
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Nema kratak spoj, bezi od tog elektricara. Imas problem s masom zadnjih svetala (celog bloka). Tipicna boljka gotovo svih starijih automobila. Resenje privremeno je da dobro ocistis konektor koji spaja stopaljku s instalacijom i da ga malko "stisnes". Problem ce ti sigurno biti resen. Kada odvojis konektor videces da je obicno crni (ako su u boji) konektor mase malko zagoreo i njega moras da ocistis najvise jer je on i najoptereceniji.

Radikalno resenje koje ja primenjujem je lemljenje kabla mase na stopaljku. Ovo sigurno radi jedino je kasnije ukoliko se ukaze potreba za zamenom stopaljke malko veza muka.

P.S. isti problem imaju i Fordovi, Citroeni, Renoi, Golfovi....
    Kod mecki i BMW to mi se do sada nije dogadjalo.
    https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
    X