Problem oko struje?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alex1974
    CBC Veteran
    • 15.04.2016
    • 127
    • okolina
    • Vectra A 1.6SV

Problem oko struje?

U skorije vreme je pocelo teze da pali,puca i trza u voznji,stroboskopom stelovano paljenje i bolje pali ali trzanje i pucanje ostalo,promenio sam svecice,bobinu stanje se malo popravilo pa redje trza i puca,promenio kablove problem ostao,kapa i ruka dobri.
    Po mraku prekontrolisao kablovi ne probijaju ali bobina varnici nije da non-stop drzi varnicu ali varnici.Varnici ovde gde sam obelezio strelicama i redje zavarnici negde u pravcu kabla koji ide na razvodnu kapu(ovo je slika stare bobine)

U pitanju je Vectra A 1.6SV '91,60kW venturi plin(nije do plina posle nastalog problema promenjeni boca i multiventil radi reatesta).
    Neka ideja sta bi moglo da bude?
    Last edited by alex1974; 29.04.2016, 16:57.
  • b_samardzic
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 1557
    • Smederevo

Promenio si bobinu? Stavio novu ili polovnu? Koje marke? Razvodna ruka jel promenjena?

Comment

• alex1974
      CBC Veteran
      • 15.04.2016
      • 127
      • okolina
      • Vectra A 1.6SV

Nova bobina marke Bremi,ruka je ranije promenjena kao i kapa,sada su promenjeni bobina,kablovi i svecice.
      Ne znam da li nova bobina sme da varnici,neko kaze da sme a neko da nesme uopste da varnici?
      Ako ima neko ovakvu bobinu i nije mu tesko da po mraku pogleda pod haubu da li mu varnici na mestu gde sam oznacio sa te i sa suprotne strane,cisto da znam da li sme ili nesme da varnici?
      Last edited by alex1974; 29.04.2016, 22:40.

Comment

• b_samardzic
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 1557
        • Smederevo

Ako varnici dok je motor bez opterecenja onda je za bacanje. Kad je motor pod opterecenjem tad je i varnici teze da preskoci a pogotovo na plinu. Bobina je neispravna. Zameni je ispravnom. U voznji tu gubi varnicu sigurno. Probaj snimi telefonom ako mozes.

Comment

• alex1974
          CBC Veteran
          • 15.04.2016
          • 127
          • okolina
          • Vectra A 1.6SV

Varnice i nova bobina i novi kablovi.Probacu posle praznika da ih vratim ako budu hteli da ih zamene ili da mi vrate pare?
          Mada ne znam vise ni gde i sta da kupim,razmisljam se da kupim polovno na autootpadu mozda bude bolje nego ovo novo?
          Ne mogu da snimim telefonom,probao sam ali mi i telefon nesto zaglavi kada snimam totalni mrak a sa bilokakvim osvetljenjem ne vredi zbog varnica.

Comment

• ragazzoni
            CBC Senator XXL
            • 24.02.2009
            • 774
            • Obrenovac i okolina
            • Opel Omega 2.0i-16v

Bobinu, ne znam gde da kupiš, za kablove znam. Ako hoćeš preporuku, javi se na pp. Ne sme da varniči, nema malo i malo više, baš kao što reče SAMARDZIC.
            ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
            Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

Working...
            X