Kineski alarm

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • igorzett
    CBC Početnik
    • 28.02.2018
    • 6
    • Kovin
    • Mitsubishi Colt

Kineski alarm

Ugradili smo navedeni alarm u mitsubishi colt 2000god... Auto ima fabricku centralnu ali nema daljinsko zakljucavanje zbog cega je i ugradjen alarm... Sve povezano po semi, vrata se otkljucavaju, zakljucavaju ali... Kada smo tek povezali desavalo se da otkljucam auto i posle 10ak sekundi se sam zakljuca, odradi re-arm i kad otvorim vrata, tj. kad se upali svetlo u kabini jer smo plavu zicu vezali na taj door triger, kako je sema i navodila... Zasto i dalje radi re-arm, zasto ne vidi signal sa prekidaca za svetlo u kabini? Neki lokalni elektronicar mi je rekao da tu plavu zicu vezem direktno na masu... Kada sam to uradio vise se vrata nisu zakljucavala ali se alarm aktivirao sam, pocne da vristi posle par sekundi nakon zakljucavanja...
  • igorzett
    CBC Početnik
    • 28.02.2018
    • 6
    • Kovin
    • Mitsubishi Colt

Hvala svima na pomoci i neverovatno brzim odgovorima... Hvala jos jednom...

Comment

• b_samardzic
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 1557
      • Smederevo

Jesi li tu plavu zicu vezaona na + iki - sijalice? Naravno da pisti kad dobija signal da su vrata otvorena.

Comment

• igorzett
        CBC Početnik
        • 28.02.2018
        • 6
        • Kovin
        • Mitsubishi Colt

Plavu sam vezao na zicu koju prekidac za svetlo prekida... Samo jedna zica ide do tog prekidaca i jedna od njega ka svetlu... A sasija je masa valjda... Na semi alarma pise ovako: DOOR TRIGER ( - )... To valjda znaci da ta plava zica mora na minus da se nakaci... A meni prekidac sece plus zicu... I vrvtno tu pravi problem...

Comment

• b_samardzic
          CBC Senator XXL
          • 02.04.2005
          • 1557
          • Smederevo

Znaci mora relej. Moras taj + da pretvoris u - signal. Ako ti treba sema pisi.

Comment

• igorzett
            CBC Početnik
            • 28.02.2018
            • 6
            • Kovin
            • Mitsubishi Colt

Pretpostavio sam da ga to zeza ali nisam znao kako da mu dovedem minus... Koji relej treba, kako da ga vezem...? Hvala ti, ali iskreno...

Comment

• b_samardzic
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2005
              • 1557
              • Smederevo

Click image for larger version

Name:	rele-spinacie-12v-40a-bez-drziaku-4-kontaktne_i26248.jpg
Views:	1
Size:	26.4 KB
ID:	882229

30 i 85 povezes na masu tj šasiju. Na kontakt 86 dovedes signal + sa vrata ili sijalice, reko su da on prekida sijalicu. Na kontakt 87 prikacis tu plavu zicu od alarma.
              Relej mozes polovan a mozes i nov u prodavnici da kupis.

Comment

• igorzett
                CBC Početnik
                • 28.02.2018
                • 6
                • Kovin
                • Mitsubishi Colt

Sta reci osim hvala... Dobio sam ja neki relej uz alarm ali sam skontao da on sluzi za "blokadu motora" pa nisam hteo da ga stavljam... Sad vidim po semi da je izgleda to taj sa takvim oznakama... Ne znam kako da ubacim ovde sliku iz telefona ali vidim da ima sve te brojeve koje si ti naveo... Hvala ti jos jednom... Ako mogu bilo kako da pomognem reci...

Comment

Working...
                X