Mini Cooper-elektricna servo pumpa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • fantom
    CBC Senator
    • 24.06.2005
    • 218
    • Subotica
    • Fiat 500, StreetKa

Mini Cooper-elektricna servo pumpa

Pozdrav drugari,
    Da li neko ima iskustva sa remontom cuvene elektricne servo pumpe kod Mini Coopera r50?
    Cene remonta koliko sam cuo umeju biti bezobrazno skupe, na bmw forumu sam cuo za coveka iz Ns, sa Telepa koji radi remont za 100 eur, ali nigde nisam nasao njegov kontakt.
    Hvala unapred svima na odgovorima...
    Old school...
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

ne znam da li sam pisao negde na forumu, mislim da jesam.

Kod mene je pocela da secka, najpre ponekad pa sve cesce i na kraju cim upalis auto. Problem je sto su cetkice od nekog specijalnog materijala od cestica sa povrsine meseca. Kako se trose, stvara se fina prasina koja pada na stampanu plocu i pravi problem. Cetkice su zapertlovane, ne znam strucan naziv. Ne mozes ih samo zalemiti, otpasce. Cuo sam i ja za tog sa telepa ali nisam nosio kod njega, trebao mi je hitno auto, skinuo sam pumpu, rastavio sto se moze rastaviti, naprskao kontakt sprejem, izduvao sve kompresorom, vratio i napravio jos 20 hiljada km i prodao.
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• fantom
      CBC Senator
      • 24.06.2005
      • 218
      • Subotica
      • Fiat 500, StreetKa

@Chubbs
      Hvala ti puno na odgovoru!
      Da li znas kako se zove taj majstor sa Telepa? Ili eventualno znas li njegovu adresu?
      Kod mene se isto to desava, pumpa radi ali ume da secka ponekada. Auto je jako dugo kod mene I nedavno je pocelo to da se desava.
      Old school...

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

ne znam, bilo je to pre 4-5 godina, nemam kontakt. I koliko znam, on samo "zavari" nove četkice, ne skida on pumpu sa auta. Može bilo koji mehaničar da je skine sa auta, ja sam je sam skidao i vracao. Relativno lako se skida. A kad je skineš, ne košta ništa da probaš moju tehniku sa čišćenjem.
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• fantom
          CBC Senator
          • 24.06.2005
          • 218
          • Subotica
          • Fiat 500, StreetKa

Pokusacu tvoju metodu, jer sam od vise njih cuo da je uspesna i da nikako ne uzimam polovnu pumpu pre nego sto pokusam sa ciscenjem moje.
          Hvala ti puno na savetima.
          Old school...

Comment

• hirurg83
            CBC Senator XXL
            • 26.02.2014
            • 398
            • Banjaluka
            • VW Jetta

Ma. I cetkice se mogu zamjeniti ako su pri kraju. Odes jod ovih sto rade elektro motore.

Comment

• fantom
              CBC Senator
              • 24.06.2005
              • 218
              • Subotica
              • Fiat 500, StreetKa

Za sada sam u slucaju da mi ne uspe ciscenje nasao remont u Sapcu za 120 eur sa tri meseca garancije i u Zemunu za 180 eur sa sest meseci garancije.
              Na oba mesta kazu da u te pare rade "komplet remont" a ne samo ciscenje, a sta je istina...ne znam
              I dalje svi kazu za majstora sa Telepa da je odlican, ali o njemu nista ne znam i dalje.
              Old school...

Comment

Working...
              X