D1R/D2R/D3R/D4R (obrati pažnju na slovo R) sijalice su predviđene da idu u farove sa reflektorima, ali posebno dizajniranim za njih, ne u farove predviđene za halogene sijalice.
LED sijalice za farove - H4
Collapse
X
-
-
Što se tiče xenona i led-a ako nisu original najbolje zaboravi, em problem na tehničkom em ništa značajno nećeš dobiti sem što smeta. Mnogo bolja varijanta su dobri farovi original ili dobra kopija i kvalitetne sijalice i biće ok.
I us put da kažem moje mišljenje na pitanje Hirurg83 "Peugeot 407 sa projektorima. Za sta sta su projektovani farovi? Koje sijalice? Isti far moze ici ofginal xenon, halogenka, i kineski xenon"
Far vizuelno jeste isti i nesamo kod tog auta nego i kod oastalih ali ako nije projektovan za xenon a stave se xenon sijalice nije uredu. Izmedju ostalog nije isto sočivo običnog i xenonskog fara (ko ga pogleda vizuelno pomisli će da je isto ali nije. Naštelovana svetla i kvalitetne sijalice i biće ok.
Samo da dodam da mi je oslabila originalna fabrička xenon sijalica nakon 8 godina pa sam kupio kod nas "original Osram" koji je radio ravno dve godine pa sam nakon toga kupio opet "original Philips" cene su bile oko 60€ po komadu. Svi su generalni uvoznici i kunu se da je original i na kraju sam otišao u servis platio 12000+pdv original sijalicu i konačno progledao.Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro
Comment
-
-
Ajde objasni mi razliku izmedju sociva xenon i sociva halogen?
Pošto vidim da poznajes materiju. Ja sam otvarao obe vrste pa da vidim jel znam ili ne znam
Orginal philips? Pa zna se gdje ae philips prodaje i proizvodi. Kao i osram,koji jos uvjek zivi od stare slave. Sve gola kina i turska. Evo meni xenon ato bi ti reko kinez sija 5 ta godina bez problema.
Comment
-
-
Slabo znaš...
Halogen far sa projektorom i izgled snopa..
Xenon far sa projektorom i izgled snopa...
U prevodu kad u halogen far sa projektorom staviš xenon ili led sijalicu tj nešto što ima 2 pa i 3x veći intezitet nego halogena sijalica... imaš jako lepo izbijanje očiju onog ispred tebe svaki put kad skreće u desno i konstantno mu gađaš retrovizor i to njemu izgleda kao da mu blicaš konstantno. (baš zbog ovog snopa što ide "na gore")
Jako iritantno.
Što se tiče fabričkih xenon rešenja u reflektor faru... postoje i koriste D1R ili D2R sijalicu.
Konkretno Renault Laguna mk2 i recimo Alfa Romeo 147 restyle... evo konkretno lagunin far.
Last edited by Markedjani; 23.10.2018, 23:05.fordclubserbia.org
Comment
-
-
Eno ti dve jako jasne slike koja je razlika... ajmo opet.
Halogen...
Xenon...
I apsolutno svaki halogen far u evropi (ispravan) ima takav snop koji ide na gore... kod halogen fara sa projektorom, precizno ravan cut off u odnosu na reflektor far.
I apsolutno svaki xenon far ima snop sa blagom stepenicom i ravan snop...
I daj neki malo kvalitetniji argument osim... "Ne lupaj"Last edited by Markedjani; 23.10.2018, 23:22.fordclubserbia.org
Comment
-
Comment