Objasnio sam već u postu pod rednim brojem 25... jako jasno i precizno.
LED sijalice za farove - H4
Collapse
X
-
Lose si objasnio. Mrzi me da idem da ti slikam sada. Al okacicu slike da vidis da xenon u faru koji kako ti kazes namjenjen za halogenku istu crtu ima. Tačnije odradicu na istom autu sa halogen i xenon sijalicom. Pa ces vidjeti da je crta identicna. Naravno ova priča ne pije vode kod farova bez projektora.
Comment
-
-
Pa naravno da je crta ista kad snop ne zavisi od sijalice nego od samog projektora tj od "klapne" ispred šoljice. (namerno sam stavio klapne pod navodnicima pošto uglavnom obični halogen projektor farovi nemaju klapnu nego običan lim u obliku snopa a dugo svetlo je uglavnom od dodatne sijalice sa reflektor sočivom)
To što auto ima projektor apsolutno ne znači nužno da je projektovan za xenon sijalicu... većina ih je za halogenu sijalicu i tu većina ljudi pravi grešku kad u iste te farove stavi xenon sijalicu i apsolutno smetaju ljudima u saobraćaju.
Čisto za informaciju... u engleskoj auto sa halogen projektor farovima i naknadno ugrađenim xenonima apsolutno ne prolazi MOT ili u nemačkoj apsolutno ne prolazi TUV, baš iz razloga što je pogrešan snop.fordclubserbia.org
Comment
-
-
Originally posted by hirurg83 View PostAjde objasni mi razliku izmedju sociva xenon i sociva halogen?
Pošto vidim da poznajes materiju. Ja sam otvarao obe vrste pa da vidim jel znam ili ne znam
Orginal philips? Pa zna se gdje ae philips prodaje i proizvodi. Kao i osram,koji jos uvjek zivi od stare slave. Sve gola kina i turska. Evo meni xenon ato bi ti reko kinez sija 5 ta godina bez problema.Malo šale. Prvo problem sa sijalaicama i da prvobitno ne bi dao 12000din +pdv za jednu sijalicu izračunam da za iste pare dobijem dve "original"
Dobro u drugoj godini sam utvrdio jel original ili ne pa sam promenio proizvodjača i trgovca i opet stativa (zamalo da bude original, već prve godine počela da menja boju)
Onda odem u servis i lepo platim 24000 +pdv i to su mi dali sa popustom 15% što sam zaboravio da napomenem. Da bi to bilo sve kako treba jel su farovi i vozilo već u 10-toj godini i učini mi se da su mi postojeća sočiva malo tamnija i pitam postojil li sočivo kao rezervni deo, dam broj šasije i javiše da ima cena sitnica 7500+pdv opet s popustom 15% ma super reko daj dva komada odmah dok se ne rasprodaSamo malo da vidimo
ima na stanju u Gentu stiže za 4 dana. Ok super, prodje 4 dana stigla sočiva ja platio 39000
i k'o normalan. Otvorimo farove povadimo stara sočiva jesu malo potamnela u odnosu na ova nova spakujemo upalimo svetla da probamo i stativaaaaa po danu vidimo da to sija ispred farova i da nešta nije u redu. Maj mesec dan se odužio nikako mrak da vidim šta se zbiva, dodje i ta noć upalim svetla kad se nisma šlogirao
Jedva čekam da svane
servis objasnim situaciju čekaj da vidimo i dolazi odgovor eee izvini mi smo mislili da su tebi farovi sa klasičnim sijalicama pa smo ti dali ta sočiva a pošteno to kaže nikome i nikada nismo ovde ni prodali od kada radimo a to je 15 godina. Spakuj ta da doneseš poručujemo sočiva za xenone. to je bio četvrtak u ponedeljak me zovu da odem da uzmem sočiva koja odgovaraju. Iste kutije različite šifre oznake kodovi i lepo piše na jednoj kutiji halogen na drugoj xenon. Otvaram xenon ništa ja ne primećujem ne vidim razliku sem šifri isti zarez da se ugradi ista debljina dna stavimo jedan pored drugog kad 3mm razlike u visini (višlje xenonsko sočivo) Aj da vidimo dalju razliku konsultujemo servisni komp cene delova za klasičan far to sočivo je jeftinije 1500din. Ok odem predmrak postavim ova nova sočiva ma vidna razlika je bila odmah uočljiva. I tako to što bi rekli, znači ne može jedno u drugo i ako to liči da može. To je nauka i to su timovi ljudi razvijali oblike uglove vrste sijalica usmerenja itd itd. Dokle sam išao a to je da sam otišao čak negde po Beogradu valjda Dušanovac lik to ugradjue montira diode klapne čuda .uda xenoni i kad sam video šta radi okrenem se nazad i odem. Da imam priliku da sprovodim neki zakon bazirao bi se na svetlima i punio budžet imalo bi tu da kapljuca lepih para
jel to sa svetlima je otišlo toliko daleko da je postalo i opasno na putu. Stave sijalice 6000-7000k i kad padne kiša na putu pogube se ko guske u magli ne znaju gde se nalaze. Možda je ovo malo duže pisanije ali je tako. Sad mi ostalo da zamenim reflektore u farovima malo su potamneli i to ću kupiti original.
Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro
Comment
-
-
Originally posted by hirurg83 View PostCovjece nije pogresan snop. Kako ne kontas da socivo pravi snop a ne sijalica.
Dakle svjetlost ima isti lumen samo je gustina veca.
Ne može da ima isti lumen sa xenon i sa halogen sijalicom... apsolutno nemoguće.fordclubserbia.org
Comment
-
Comment