FIAT Idea - ablender

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Reljavi
    CBC Početnik
    • 03.11.2019
    • 3
    • Bačka Palanka
    • Lancia Musa

Originally posted by slobodank View Post
    Pronašao sam fotografiju koju je ranije okačio @dzoni2zr@
    Ova žičica je u pitanju. Ako imaš volje i vremena može da se uradi. Link za skidanje volana imaš na predhodnoj strani.

[ATTACH=CONFIG]3300[/ATTACH]
    Hvala puno, za sada ne diram. Svetla rade ali ako budem nešto napravio javljam, jer kako je rekao kolega sergio "za buduće naraštaje" možda nekom bude od koristi ako problem nije isti.

Comment

• dejan_p
      CBC Početnik
      • 11.07.2022
      • 2
      • subotica
      • fiat idea

pozdrav svima
      krenuo sam da popravljam ablender, i zapeo na neobičnom koraku
      (uspeo sam da skinem ručicu žmigavca dok je ablender montiran, napravim ga, ali ne mogu da je vratim)

dakle, potrebna mi je mala pomoć oko skidanja ablendera

naime, otkačio sam airbag, skinuo maticu, volan, i otpustio onu prstenastu spojnicu koja drži ablender, međutim kada treba da se svuče ablender, ne može - negde je zakačen

na svim tutorijalima, ljudi samo svuku ablender, ali kod mene to ne ide

na jednom klipu neko kaže da ima neka zakačka koju treba podići, međutim, ja je jednostavno ne vidim / ne kontam

bilo kakva pomoć je dobrodošla, hvala

Comment

• slobodank
        Moderator
        • 26.11.2007
        • 1338
        • Stara Pazova
        • Fiat Idea 14.16v lpg

Ja sam se bas namučio sa tim, pošto je, ablender tj spulna zapekla metalnim delom za letvu. Ne secam se da je tu bio neki osigurač. Ja sam polako vukao malo po malo dok nije popustilo.

Možda da naprskaš sa WD-om ili nekim sličnim sprejem mesto gde spulna metalnim delom leže na letvu, ali nemoj po samoj spulni, mora da popusti.

Comment

• dejan_p
          CBC Početnik
          • 11.07.2022
          • 2
          • subotica
          • fiat idea

hvala na odgovoru i pomoći!

uspeo sam na kraju, u suštini ima jednu zakačku koja ga drži fiksiranu
          treba je samo malo podići i onda može lagano da se svuče

uspeo sam da popravim problem oborenih svetla, ali sad, prilikom sastavljanja - imam jedan deo viška, bela plastikica (ispala od negde ne mogu da provalim kako ide) i sad su mi duga svetla uvek uključena, tj samo 2 pozicije ručke imam umesto 3 ???? - naručio polovni ablender pa ću montirati

hvala za temu i malo DIY zabave

Comment

Working...
          X