Maximalno praznjenje baterije u mirovanju .

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • filo
    CBC Član
    • 02.05.2008
    • 35
    • Lo
    • Megane sport

Maximalno praznjenje baterije u mirovanju .

Uskoro mi treba nov akumulator . Imam problem sa trajanjem akumulatora . Jedva izdrzi garanciju . Pred kraj garancije kapacitet mu padne za bar 50% Potrebn mi je akumulator sa vecom strujom praznjenja dok akumulator miruje . Normalna je 50mA . Kod mene je to duplo . i to ga bas ubija .

Ima li neko podatak za start stop akumulatore . Dali su slucajno u mogucnosti da trpe 150ma ili kolko vec .

Izvinjavam se ako je neko vec postavio slicno pitanje .
    Antilaser priority
    Radenso hd+
    Valentine one
  • expendable
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2009
    • 3662
    • Bor

Možda jeste ali se ne sećam (i ne znam gde je bilo diskusije).
    Nema takvih ... mada je sve to okvirno (50 mA koliko se uzima da pri normalnoj (svakodnevnoj ili skoro takvoj)) upotrebi vozila, akumulator bude pouzdan. Ako se pali jednom nedeljno i gasi posle par minuta rada (još u leru), tu mu pomoći nema, mora se dopunjavati punjačem sa mreže.
    "Start-stop" je komercijalna kategorija pa ne znači ništa ... dobro, podrazumeva se AGM tehnologija. Ona molo bolje trpi češće pražnjenje (više "deep cycle" će odraditi) ali kad se isprazni neće biti mnogo bolje nego kod klasičnog ... možda malo više šanse da se povrati (par pražnjenja ispod 10 V i sajonara za akumulator). Ovi starterski treba da su puni, što puniji i samo da se "nalivaju", nisu za pražnjenje do kraja (svega par desetina puta, i to ne ispod 10,5 V i to je im je kraj).
    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• filo
      CBC Član
      • 02.05.2008
      • 35
      • Lo
      • Megane sport

Originally posted by filo View Post
      Uskoro mi treba nov akumulator . Imam problem sa trajanjem akumulatora . Jedva izdrzi garanciju . Pred kraj garancije kapacitet mu padne za bar 50% Potrebn mi je akumulator sa vecom strujom praznjenja dok akumulator miruje . Normalna je 50mA . Kod mene je to duplo . i to ga bas ubija .

Ima li neko podatak za start stop akumulatore . Dali su slucajno u mogucnosti da trpe 150ma ili kolko vec .

Izvinjavam se ako je neko vec postavio slicno pitanje .
      Sta da kupim onda . Exide mi je trajao godinu duze od Silver varte . Auto vozim svaki dan skoro . Uglavnom nikad ne stoji dugo sem kad pada sneg . cak sam kupio i bosh punjac c3 radi dopune . Uzgred taj bosh c3 je sr...e Jedan su mi menjali u garanciji i taj zamenjen je riknuo . Litijumska baterije su uaau skupe . Alternator je 110a i opet e moze da ga dopuni na dnevnom nivou na kratkim relacijama. Interesantno je da je fabricki sa istim setapom trejao 5 godina . Posle zakljucavanja vuce oko 230mA i nakon 5 min se stabilizuje na 110. Kada can ode da spava (otprilike 15 minuta) padne na 86mA. Leti je veci problem jer dugo drzi ukljucenu el pumpu za vodu . Prosto mi je neverovastno da tako mala struja ga bukvalno unisti za 2 godine .
      Antilaser priority
      Radenso hd+
      Valentine one

Comment

Working...
      X