Problem sa žmigavcima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • D1m13je
    CBC Član
    • 15.03.2019
    • 66
    • Sombor
    • Suzuki Swift 1.3 GTI

Problem sa žmigavcima

Vozilo : Suzuki Swift GTI 1.3 16v twin cam
    Godište : 1990
    Kubikaža/konjaža : 1300, 101hp

Opis problema : dok je auto hladan žmigavci rade normalno, čim auto postigne radnu temperaturu, a nekad i ranije - frontalni desni i bočni desni žmigavac prestanu davati znake života.
    Zadnji desni u toj situaciji radi, ali jako ubrzano.
    Takođe kada se auto zagreje, ta dva pomenuta žmigavca ne rade ni kada su upaljena sva 4.
    Dakle problem se javlja samo kada se auto zagreje, a čim se ohladi sve je opet normalno.
    Pretpostavljam da se usled toplote kada je auto zagrejan raširi negde nešto i pravi problem u kontaktu?! Mozda jako grešim jer pojma nemam o struji, ali takva teorija mi ima logike jedino. E sad šta se tu skuplja i širi usled toplote i odsustva iste da mi je znati?
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Kad na žmigavcima ne radi neka sijalica onda ostale ubrzano rade, dakle to je normalno.
    Za ostalo, rekao bih da je neka lokalna masa u pitanju koja se na toploti gubi. Pregledaj žice...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• D1m13je
      CBC Član
      • 15.03.2019
      • 66
      • Sombor
      • Suzuki Swift 1.3 GTI

E jebiga, sta znaci lokalna masa? Jel to mogu sam sa popravim, necu kod elektricara da me odere ko kera a treba spojiti dve žice samo..

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

To je žica koja je vezana za lim od auta najčešće nekim šrafom.

Comment

• D1m13je
          CBC Član
          • 15.03.2019
          • 66
          • Sombor
          • Suzuki Swift 1.3 GTI

Jednim krajem za lim, a drugim krajem za šta? Problem je sto ne mogu da pratim žice iz ta dva žmigavca tj mogu prva 2 santimetra i onda nestaju u školjki auta i ne znam odakle da prđem da ispratim te žice... A i kad bi našao način da ih ispratim ne znam gde šta i kako da povežem da bi ta masa bila u redu. Čitao sam nešto malo o žmigavcima i svi pominju neke automate, releje, osigurače, pa se pitam jel mozda i kod mene problem s nečim od tih stvari?

Comment

• mupe
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 822
            • bg
            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Kako ne možeš? Skini jednu sijalicu, obično se vadi ka unutrašnjosti automobila sa sve konektorom. Uradi to kad žmigavci ne rade i dovedi na nju masu odnekud. Prethodno proveri koji vod je masa, da ne bi napravio kratak spoj.

Comment

• FM III
              CBC Član
              • 28.04.2010
              • 79
              • Beograd
              • Ford Focus mk3,5

Bez ljutnje ali pošto nemaš znanje za takve poslove, bolje je da to prepustiš nekom majstoru. On će te odradi i gore od kera kada mu dodješ sa sprženom instalacijom.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Podržavam to za dranje ako spali
                To je za bilo kog električara totalno trivijalna stvar, teško da tu može naplatiti neku basnoslovnu ciftu...
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• D1m13je
                  CBC Član
                  • 15.03.2019
                  • 66
                  • Sombor
                  • Suzuki Swift 1.3 GTI

Da slažem se i ja sa tim, ali jbg, konto sam da ovde ima neko ko je siguran u elektriku, ako treba ja bi napravio video da pokažem o čemu se radi pa ako je stvarno nešto banalno da mi se to objasni i sam to da rešim svojim rukama.. Plus struja u japanskim autima je nesto drugačija nego kod ostalih i to čak i autoelektricari nekad previde - iz ličnog iskustva kazem...

Comment

• kalimero1
                    CBC Senator XXL
                    • 01.11.2010
                    • 318
                    • zagreb
                    • c5

pogledaj jel su sve žarule iste snage,

Comment

• D1m13je
                      CBC Član
                      • 15.03.2019
                      • 66
                      • Sombor
                      • Suzuki Swift 1.3 GTI

Pa 99% da jesu, al ne bi sad rastavljao sve žmigavce zbog toga jer ne verujem da je to, pre bi se ********o s tom masom, jer i pre sam imao problem sa strujom u autu, akumulator se puno praznio preko noći, i svi su mi govorili da je masa u pitanju, al niko da konkretno kaže kako se problem rešava. Onda je auto bio kod mehaničara, menjana je pumpa goriva i elektricar je takođe prčko tu nešto kao da popravi da se ne prazni akumulator preko noći i kao popravio je i stvarno ne prazni se, al sad žmigavci jebu zato....

Comment

• comi 1342
                        Moderator
                        • 28.09.2005
                        • 1126
                        • NS
                        • Giulietta ,PUG 106,

Ja bih pre rekao da je kod tebe u pitanju neispravan automat za žmigavce, on se tak ponaša pred odlazak u večna lovišta.
                        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• D1m13je
                          CBC Član
                          • 15.03.2019
                          • 66
                          • Sombor
                          • Suzuki Swift 1.3 GTI

Automat? Jel se to može nekako popraviti i kako, ili mora nov da se stavi???

Comment

• mupe
                            CBC Senator XXL
                            • 05.10.2006
                            • 822
                            • bg
                            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Automat pali zadnji žmigavac, a ne pali prednji? Na japancima drugačija struja nego kod ostalih? Idi ti kod majstora pre nego što napraviš požar.

Comment

• FM III
                              CBC Član
                              • 28.04.2010
                              • 79
                              • Beograd
                              • Ford Focus mk3,5

Pošto vidim da ne barataš ni sa osnovama auto elektrike, a ne želiš ni da proveriš da li su sve sijalice iste, pre će ti neki majstor to završiti nego što bi ti neko "objasnio" preko tastature.

Comment

Working...
                              X