Digitalna tabla zezaaaaa!!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bozam
    CBC Član
    • 12.09.2005
    • 39
    • NS

Digitalna tabla zezaaaaa!!!!

Pozdrav svima! Imam jedan VELIKI problem koji me muči već više od tri godine. Vozim Lanciu Dedru 90-to g. 2.0. i.e. i mnogo me muči digitalna tabla tj. deo table na kojem se prate razne stvaričice (ni sam neznam šta jer neradi ko svet) pa i kilometar sat koji mi je od velike važnosti. U poslednje 3 godine koliko sam vlasnik Dedre na prste obe ruke mogu da nabrojim koliko puta se iznenadno pojavila i jasno mogla očitati kilometraža. Pokušao sam i sa zamenom table, međutim na druge dve table koje sam našao isti problem (izgleda da im je to karakteristika) pojavljivale su se samo neke crtice i nejasno pojavljivali brojevi (znači totalno pobrljavljeno sve). Moje pitanje je sledeće: može li se ovom problemu stati na kraj (popravka table) ili da menjam za običnu (sa kazaljkama) ukoliko je to moguće. Molim Vas, bilo kakav savet bi dobro došao!!!!
    Pozdrav svim forumašima....
  • bozam
    CBC Član
    • 12.09.2005
    • 39
    • NS

Fiajtovci i Lancisti!!!! Pa nije moguće da niko nema problema sa dig. tablama na italijanskim automobilima!!!

Comment

Zbog velikih temperaturnih oscilacija u unutrasnjosti kabine moze da dodje do gubljenja kontakta na stampanoj ploci takve instrument table,tzv. "hladan lem".Prva ideja a na to ukazuje sto su ti se povremeno pojavljivale cifre.Sitan kvar koji se popravlja se kod bilo kod TV majstora skini tablu i odnesi da ti to provere

Comment

• Wiz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3104
        • Nish

Meni se na Tempri to desavalo ali samo za brzinomer,senzor koji ide u menjacuu je bio pokvaren,treba da obratis paznju na te senzore i kontakte u njima,obicno je to problem,a verovatno i ovo sto je napisao predhodnik

Comment

• bozam
          CBC Član
          • 12.09.2005
          • 39
          • NS

A gde se nalaze ti senzori? u menjaču ili na menjaču? Zanima me da li je to lako dostupno tj. zamenjivo ili (naravno ne bih to ja radio) nego čisto onako, da mi neki majstor ne kaže da mora da skida ceo menjač zbog toga. Znači verovatnoća ispravnosti bar jedne od tri table koje sam probao na mom autu se bitno povećava, mislim zbog ovih senzora koji mogu da prave problem. Što se tiče angažovanja nekog TV ili servisera elektronike jedan put sam i to probao ali me lik ladno odbio uz komentar da kad crkne displey mogu samo da ga bacim (pre bih rekao da ga ovaj problem nije ni interesovao). A šta je sa prebacivanjem obične table, znam da su drugačiji konektori (u to sam se i sam uverio) da li je to uopšte moguće?

Comment

• Wiz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3104
            • Nish

Ovaj za brzinu ako se dobro secam je bio na menjacu,odavno sam imao taj auto skoro pre 10god nesecam se detalja,soim toga nij eme nesto drugo zezalo

Comment

• bozam
              CBC Član
              • 12.09.2005
              • 39
              • NS

Moram ipak da napomenem da u tim retkim slučajevima kada se moglo očitati kolika je kilometraža ona je ipak bila drugačija nego prethodnog puta, to mi govori da senzor ipak radi ali da displej nevalja, ne znam, nadam se da grešim. Takođe čudno mi je da deo displeja gde se pokazuje vreme radi dobro. Ipak mi se čini da ću morati da menjam tablu ali nemam pojma dal je to moguće... tako da ljudi POMAGAJTE...

Comment

• Wiz
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3104
                • Nish

Mislim da senzor povremeno samo radi,kao sto rekoh treba proveriti sce kontakte konektore i to iscistiti,ako si menjao par tabli onda nije do nje

Comment

• bozam
                  CBC Član
                  • 12.09.2005
                  • 39
                  • NS

Interesuje me gde mogu da nađem šemu za povezivanje table, još uvek nisam stigao da proverim one senzore ali objavljujem rezultate čim to uradim (iskreno se nadam da su oni problem)

Comment

• Miljan
                    CBC Senator XXL
                    • 18.01.2006
                    • 459
                    • Nis

Ja mislim da te table imaju u sebi neki problem, zato ih ljudi i menjaju, isto kao na Tipu ili Tempri.
                    Najbolje resenje ti je da skines ovo:

i stavis ovo:

Comment

• bozam
                      CBC Član
                      • 12.09.2005
                      • 39
                      • NS

Miljane hvala na slikama inače ih imam u Lančinom handbook-u koji sam skinuo sa neta. Šema za povezivanje mi treba da bi odneo majstoru koji se bavi elektronikom (nema za moj auto).
                      Inače posle 93 ili 94 nisam sretao Dedru sa digitalnom tablom (zbog problematičnosti su ih verovatno izbacili).
                      Pozdrav!

Comment

• bozam
                        CBC Član
                        • 12.09.2005
                        • 39
                        • NS

Pokušaji pokušaji i opet pokušaji ali uzalud!!!
                        Promenio sam senzor na menjaču ali.... pogađate, buđava tabla neradi. Našao sam još jednu na odpadu ali... i ta je sje...a. Ne znam, koliko još da se trudim da nađem ispravnu digitalnu tablu?! I dalje razmišljam o zameni za običnu ali neki kažu da je rizično, da se neisplati kao i da je pitanje hoće li sve raditi normalno.

Nabavio sam sve el. šeme za povezivanje još da nađem nekog ko bi se usudio i ko bi znao ovo da uradi (i tablu imam). Dajte neki predlog kome da se obratim? Jel stvarno tako komplikovano to promeniti?

Pozdrav!!!

Comment

Working...
                        X