uzmi spric (najbolje sa iglom) .. pa uspricaj motorno ili menjacko ulje u otvor gde ulazi kljuc i okolo ( kruzni otvor gde se vrti brava)... pa onda radi klucem uvlacenje-izvlacenje i dodaj ulje(nemoj da preteras da zalivas bravu ) a onda probaj napred nazad..(kao da palis) ...trebalobi da se razradi i da te vise nezeza...
dobro je i sa WDom verovatno...samo ja kad mi se to desavalo na dva razlicita auta nisam imao WD...pa sam to uspesno resio sa motornim uljem i vise nisam imao problema...
isplati se da probas....
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
uzmi spric (najbolje sa iglom) .. pa uspricaj motorno ili menjacko ulje u otvor gde ulazi kljuc i okolo ( kruzni otvor gde se vrti brava)... pa onda radi klucem uvlacenje-izvlacenje i dodaj ulje(nemoj da preteras da zalivas bravu ) a onda probaj napred nazad..(kao da palis) ...trebalobi da se razradi i da te vise nezeza...
dobro je i sa WDom verovatno...samo ja kad mi se to desavalo na dva razlicita auta nisam imao WD...pa sam to uspesno resio sa motornim uljem i vise nisam imao problema...
isplati se da probas....
WD40 - kupis i nemislis
ulje odradi posao ali nije to to
aj jos i nekako na kontakt bravi ali NI slucajno na spoljnim bravicama, zato sto je ulje gusce i zgusnjava se na hladnoci( jbg sad nije aktuelno, ali ipak) i skuplja prljavstinu , tj lepi ju za sebe, a to znaci samo -problemi
jos sam cuo da ljudi stavljaju i grafit sa olovke, no...
Kad se meni tako jednom zaglavila brava, majstor bravar je to jednostavno resio tako sto je uspricao obican benzin, malo promrdao kljuc...i radi! Verovatno spere neku prljavstinu
U dva navrata sam juce prskao WD i rezultata nije bilo, nisam mnogo naprskao ali nisam ni malo...da li mislite da ima svrhe da ponovo pokusam kad juce nije pomoglo?
Na kljucu je posle toga ostajao crn trag od prljavstine verovatno ali ipak nije bilo poboljsanja.
Dragi moji prijatelji, pre svega hvala na savetima.
Brava je "proradila"
Bilo je potrebno malo vise WD-a ali zato sada radi kao nova, verovatno je bilo neke prljavstine pa dok se to malo razradilo.
Hvala jos jednom i veliki pozdrav!
Probleme sa bravama najbolje sam resavao sa grafitnim prahom. Ranije, u inostranstvu sam kupio malu plasticnu bocicu koja traje godinama. Ima na vrhu malu sisicu i pritiskom na bocicu grafit se uduva u bravu ili na siru povrsinu kljuca koji se onda ubaci u bravu. Naravno, moguca je i varijanta da se istruze srce olovke pa koristi na slican nacin. Mozda ga sad drzi i neka od nasih radnji koja prodaje auto opremu. Grafit je odlican za podmazivanje, deluje masno ali ne privlaci necistocu kao ulje, WD i slicno. Cak sam ga uspesno koristio i za ''podmazivanje zupcastog kaisa'' koji je jako zvizdao.
Comment