Crkava sijalica fara 3x zaredom?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • madwap
    CBC Veteran
    • 02.09.2006
    • 177
    • Beograd

Crkava sijalica fara 3x zaredom?

Sve je funkcionisalo normalno, dok mi nije crkla sijalica na levom faru. Rekoh, desava se, zamenim, stavim novu, posle 2 dana crce i ona. Kupim jos jednu, stavim i nju, i ona puf. Desni radi sasvim normalno. Sada sam kupio jos jednu kao kvalitetniju, pa cekam i ona da crkne salu na stranu, jel moze nesto da unistava sijalice tako iz cista mira? Imam releje i za duga i za kratka svetla, do skora koristio kvazi-xenon, sada su obicna zuta. Unapred hvala.
    Renault Twingo, 1.2
    Ono što nemaš od dodatne opreme, ne može ni da ti se pokvari.
  • SAAB PoWeR
    CBC Senator XXL
    • 26.04.2005
    • 1394
    • tu iza coska(Milwaukee USA)

kada si metao novu sijalicu i ako si staklo sijalice dirao rukama crkavace uvek , nekad za par sati nekad za par dana ...
    _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Mozda rele prekida. Mozda regler ne radi kako treba pa je previsok napon.Mozda neki drugi los kontakt vezan iskljucivo za bas tu sijalicu. Verovatno je i ona stara (prva) sijalica crkla iz istog razloga. Sta je neobicno predhodilo tome?
      Konkretno.
      Razmrdaj rele tako sto ces ga par puta izvuci iz podnozja i vratiti. Pogledaj u kakvom je stanju konektor sijalice koja riknjava. Ako to ne pomogne mozda su kontakti za tu bas sijalicu u samom releju losi (los kontakt koji varnici). Ne vole to sijalice nikako a ne mora da znaci da se to vidi i golim okom uvek kao treperenje.

Comment

• Maki_M
        CBC Član
        • 09.10.2006
        • 39
        • Nis

Treba mi brz odgovor jer sutra idem za BG!
        Crklo mi je dugo desno svetlo,kupio novu sijalicu zamenio i opet ne radi.Znaci oboreno radi a ima struje na kontaktu.Obe sijalice su ustvari ispravne - provereno.
        Ako je relej, gde se nalazi na AX-u? Prateci kablove rekao bih ispod volana.
        Sta u ustvari moze da bude uzrok ovome? Sta mogu da uradim?
        www.citroenforumsrbije.com

Comment

• madwap
          CBC Veteran
          • 02.09.2006
          • 177
          • Beograd

Meni je odmah iza osigurača... ali ne znam kod tebe...
          Renault Twingo, 1.2

Comment

• Maki_M
            CBC Član
            • 09.10.2006
            • 39
            • Nis

Nije.Kod mene su osiguraci odozgo na tabli ispod malog poklopca i samo su oni tu smesteni.
            Ali i ako ih nadjem releje sta onda?
            Kako ispitati? Nemam instrumente. Mogu li upste nesto da uradim (da popravim los kontakt na vezi izmedju releja i kablova ili nesto slicno) ili ide samo njihova zamena?
            I da li uopste oni prave problem.
            Ima struje,sijalica ispravna a svetlo ne radi.

Comment

• madwap
              CBC Veteran
              • 02.09.2006
              • 177
              • Beograd

Cek, da li sam te dobro razumeo, ako imas struje kada bacis duga svetla ( kratka se gase ) i ako imas na toj zici za duga 12-13v, onda bi trebalo da radi... vidi da li je sijalica problem, kontakt? to prvo...

drugo, zameniti relej nije nikakav problem, kupis drugi i gledas da ne pomesas zice, nikakva nauka, a za probu mozes da skines s drugog fara ( jer je on ispravan sigurno ) i vidis da li ti on pravi problem ili ne, jeftini su i da kupis drugi, a i mogu da crknu ( iz iskustva )...
              Renault Twingo, 1.2

Comment

• Boki Ar
                CBC Senator XXL
                • 11.11.2004
                • 2827
                • Aranđelovac
                • Vektra

Kupi kvalitetnu sijalicu i rešeno.Dobro su mi se pokazale "Narva".(ne želim da reklamiram, samo da podelim iskustvo)..

Comment

• Maki_M
                  CBC Član
                  • 09.10.2006
                  • 39
                  • Nis

Definitivno idem na put corav na jedno oko jer nista nisam mogao da uradim zbog *ebenog vremena-voda na sve strane
                  Problem resavam kada se vratim.

Ne, nije sigurno sijalica,tri sam isprobao.Jedino se nisam setio da ih ubodem na levu stranu ali pretpostavljam da bi radile.Ostaje da probam za svaki slucaj.Inace dve su narvine H4 a treca je ona loptasta najobicnija.

Da madwap upravo to me buni! Imam 12V na konektoru kad prebacim na duga a ne svetli sijalica.Merio i na levoj strani dok je bilo ukljuceno svetlo i pokazuje malo manje od 12V.

Ovo za relej mi je od pomoci sto kazes.Nisam nikad to radio ali kazes nije problem da sam to odradim.Samo mi reci kada budem tjako budem kupovao relej;kupujem ga kao relej za Citr. AX ili kao relej odredjenog tipa?

Hvala na odgovorima

Comment

• Eon
                    Moderator
                    • 10.03.2005
                    • 4225
                    • Beograd-NBG-44
                    • Superb 2.0 4x4 DSG

Izvuces taj relej i odneses u radnju... Ne postoje tipovi za ovaj ili onaj auto, svi su isti!
                    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• madwap
                      CBC Veteran
                      • 02.09.2006
                      • 177
                      • Beograd

Ipak si trebao da levu sijalicu probas na desnom faru a desnu na levom da bi bio 100% siguran da nije do sijalice, ako sijalica koja ne radi na jednom radi na drugom onda trazis dalje... tri sijalice su dobr pokusaj, ali marfi je cudo...

Ipak ne zaboravi da sve radis na svoju odgovornost, ako permutujes zice na releju nisam siguran sta bi se desilo ( verovatno nista ) ali nemoj da rizikujes, polako i pazljivo s zicama.
                      Renault Twingo, 1.2

Comment

• Maki_M
                        CBC Član
                        • 09.10.2006
                        • 39
                        • Nis

Narode nemam vremena jos uvek da sredim svetlo ali da prijavim sta mi se sinoc desilo.Malo sam jace drmnuo u jednu rupu i tog trenutka je proradilo svetlo samo od sebe .Nazalost ubrzo je opet prestalo da radi,mada nisam primetio u kom trenutku.Sta to moze da znaci?

Drugo,danas sam izrotirao levu sijalicu na desnu stranu i obrnuto i sad nema sumnje da su sijalice problem.Znaci definitivno nesto nije u redu sa strujom na desnoj strani ali neznam sta.

Comment

• madwap
                          CBC Veteran
                          • 02.09.2006
                          • 177
                          • Beograd

Pa ako si overio rupu, negde imas prekid kola, istrument u ruke i prati zice, najverovatnije je oko sijalice, ako ne, prati zicu dalje pa trazi... konektori releja, osiguraca dugog svetla...
                          Renault Twingo, 1.2

Comment

• Vladd
                            CBC Senator XXL
                            • 09.07.2006
                            • 581
                            • NBG

Ili ti je jako korodirao neki prikljucak, ili kontakt mase fara i sasije. To je najcesci uzrok ucestalog crkavanja sijalice na konkretnom mestu. Los kontakt je realni otpor, koji limitira struju i onemogucava sijalici da "udje" u radni rezim. Halogene sijalice zahtevaju "svoju" struju, da bi se odvijao proces isparavanja halogena i ponovno vracanje na vlakno. Pojava "kapljica" na vlaknu je "dijagnoza bolesti", kapljica premosti par navojaka, a tada puca i najkvalitetnija lampa.

Poz.

Comment

Working...
                            X