Montiranje antene - Fiat Bravo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SasaALF
    CBC Član
    • 21.01.2007
    • 25
    • Beograd

Montiranje antene - Fiat Bravo

Polomljena mi je antena, pa resih da je zamenim. Samo gornji deo, znaci ona plastika na krovu i antena. Medjutim, kupio sam neku antenu koju nemogu da iskoristim, nemogu samo taj gornji deo da zamenim, nego moram i postolje da menjam... Dadose mi takvu u prodavnici, rekli da je to za bravo...

Pitanje. Kako to da izvedem, morao bi da skidam plasticni deo "osvetljenje" iz kabine...

Bilo kakav savet, ne bi se upustao sam u to citao sam da je plastika losijeg kvaliteta a ja nevidim nigde neke srafove i sl...
  • vega
    CBC Senator XXL
    • 21.02.2006
    • 324
    • Beograd

Pojma nemam gde je bravu antena i kako se do nje dolazi ali za skidanje osvetljenja prvo iscupas 2 chepica, videces sa svake strane svetla po jedan na strani blize vetrobranu. Znaci izvadis ih nekim tanjim srafcigerom i tu u rupi imas po sraf. Kad ih odvrnes cela ta plastika sa svetlom spada.
    A zar nije bravu antena pozadi na krovu?
    ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• Danko
      CBC Član
      • 06.10.2006
      • 16
      • Lajkovac - Lazarevac

Ja sam pre par dana u IDEI na NBG kupio antenu krovnu za 500din. Original pasuje za Fiat Bravo. Kad skines onu plastiku koju je kolega opisao u predhodnoj poruci, videces jedan metalni deo, kao soljica, na samom dnu antene, koji se lako skida srafcigerom. kad skines njega ima jedan sraf M6, odvrnes ga, odvojis prikljucak i antenu izvadis. Stavis nocu, i sve obrnutim redosledom.PAZI, nemoj da jeko stezes sraf, kad montiras, aluminijumski je, moze leko da pukne.
      rec demokratija je nastala od grcke imenice "demos" sto znaci naror i srpskog glagola "kratiti"....

Comment

• SasaALF
        CBC Član
        • 21.01.2007
        • 25
        • Beograd

Originally posted by vega
        Pojma nemam gde je bravu antena i kako se do nje dolazi ali za skidanje osvetljenja prvo iscupas 2 chepica, videces sa svake strane svetla po jedan na strani blize vetrobranu. Znaci izvadis ih nekim tanjim srafcigerom i tu u rupi imas po sraf. Kad ih odvrnes cela ta plastika sa svetlom spada.
        A zar nije bravu antena pozadi na krovu?

Napred je na krovu... Javicu sta sam uradio.

Comment

• SasaALF
          CBC Član
          • 21.01.2007
          • 25
          • Beograd

Evo ovako, nije bilo lako, ali nesto sam nabudzio... Antena koju sam kupio je s_anje nevidjeno... Kao univerzalna a propusta vodu, jer uopste nepasuje za fiata, testirao.... Iskoristio sam postolje od stare antene pa na nju stavio novu... mislim ne izgleda bas najlepse ali to je resenje dok neobidjem neke otpade i ne nadjem nesto OK...

Hvala na pomoci...

Comment

Working...
          X