Problem sa SRS-om

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • micasso
    CBC Početnik
    • 10.02.2007
    • 6
    • PG / CG

Problem sa SRS-om

Ljudi,
    na mom saab-u 900 turbo iz 97 konstantno je upaljena lampica od SRS-a! Rekli su mi neki da je u pitanju pletenica i da treba da se zamijeni. Zna li neko gdje ima da se kupi i koliko kosta i jeli uopste ona u pitanju?
  • SAAB PoWeR
    CBC Senator XXL
    • 26.04.2005
    • 1394
    • tu iza coska(Milwaukee USA)

PLETENICA ?????
    sta mu to dodje , o emu se tu radi
    SRS ti je oznaka za airbag sistem , na nekim vozilima da bi se ta lampica ugasila , potreban je poseban kompjuter za gasenje airbag lampica .
    _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• micasso
      CBC Početnik
      • 10.02.2007
      • 6
      • PG / CG

Pletenica,je kazu, pletenica koja se nalazi ispod volana i ima direktan uticaj na airbag, tj. airbag ne radi! Valjda ona prenosi neki impuls. To su mi rekli neki majstori,a i da je poprilicno skupa!

Comment

• MOSLER
        CBC Senator XXL
        • 27.05.2005
        • 1064
        • Niš

Sta tacno znaci skracenica SRS???

Comment

• Nezki
          CBC Senator XXL
          • 04.01.2007
          • 409
          • Beograd

Originally posted by MOSLER
          Sta tacno znaci skracenica SRS???
          Supplemental Restraint Systems
          Opel Corsa C by Nezki

Comment

• Black Knight
            CBC Senator XXL
            • 13.10.2004
            • 2020
            • Novi Beograd, kicblo

kao prvo kako su to konstatovali?!

drugo, koliko imas airbagova?
            Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• micasso
              CBC Početnik
              • 10.02.2007
              • 6
              • PG / CG

Imam jedan Airbag, a konstatovali su to na nacin sto mi rekli da je to jedna od mana na Saabu 900 i da se to cesto desava i da ne postoji drugi razlog da se lampica od SRS-a pali osim kada je u kvaru pletenica, odnosno kada izgubi kontakt. A ja se bas i ne razumijem pa su mi mogli prodati bilo kakvu pricu...

Comment

• Laki GSi
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2006
                • 2426
                • Beograd-Vozdovac

Pletenica?
                Mislim ako je to stvarno(ne daj Boze)u kvaru to se zapravo zove schpulna i nalazi se neposredno iza volana i takodje se vrti sa volanom. Spulna da rikne moze samo ukoliko se skida volan pa se to pogresno vrati!
                Da li je tebi skidan volan nekada ili si kupio auto sa upaljenom lampicom?

Trebao bi otici negde da ti restartuju komp ili da ti ocitaju gresku. Ukoliko je otisla pletenica ili ti spulna tome nema popravke i mora se zameniti drugom(moze i polovna jer to ne moze da crkne samo od sebe!),a znam da nova kosta negde od 350-800eur u zavisnoisti od auta!
                Znaci prvo na dijagnostiku pa tek onda preuzimaj dalje korake!!!
                Obavesti nas kad uradis dijagnozu pa se nadam da ce ti neko od nas pomoci!
                Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• micasso
                  CBC Početnik
                  • 10.02.2007
                  • 6
                  • PG / CG

Tacno je da se nalazi iza volana, i kao sto sam vec rekao, kod majstora su mi rekli da im je to mana i da se na saabu 900 to cesto desava. Inace sam kupio auto sa upaljenom lampicom, i meni je najlakse da je ugasim ali reko kad vec ima Airbag zasto onda da ne radi. Ali ukoliko je tacno da toliko kosta ma bas me briga, samo cu da iscupam lampicu,he he

Comment

• Laki GSi
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2006
                    • 2426
                    • Beograd-Vozdovac

Moras proveriti zbog cega je upaljena lampica,skini volan i proveri spulnu pa ukoliko vidis da je opruga na njoj otkacila onda potrazi neku polovnu!

Spulna je spravica koja ne moze da se pokvari sama od sebe nego samo covekovim nestrucnim rukovanjem!!!
                    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• micasso
                      CBC Početnik
                      • 10.02.2007
                      • 6
                      • PG / CG

Vazi, probacu, pa cu da javim sto se desilo. Mozda i uspije

Comment

Working...
                      X