Ulozak kontakt brave na ladi samari 1.3

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • g60
    CBC Senator XXL
    • 20.10.2006
    • 1011
    • Vrachar je majka ;)

Ulozak kontakt brave na ladi samari 1.3

Svaki put uradi klik i nista... Iz petog puta zaanlasuje...
    Mislio sam prvo da je masa pa sam je poboljsao ali je problem nastavio..

Uzeo sam zicu i direktno spojio na anlaser + nekoliko puta ( 10 puta je zaanlasovao bez greske uzastopce)

Sumnjam na ulozak brave. Da li se to servisira ili ima nova da se kupi... Da li se lako menja?
    Hvala unapred svima na pomoci
  • nikolans78
    CBC Senator
    • 16.03.2006
    • 277
    • Vankuver, Kanada

Moze da se promeni, (mislim da moze da se kupi samo ulozak) i jednostavno je. Skine se plastika oko volana, jedan srafic koji drzi ulozak (ne moras da skidas celu bravu) i svuces ulozak sa brave, otkacis konektor od nazad, i to je to. Stavis drugi ulozak i sastavis sve nazad. 5 minuta posla. Ako hoces celu bravu da menjas, onda odvrnes dva srafa koji drze selnu za bravu. Ne znam na kakvu je myokis naleteo da ne moze da se promeni

pozdrav

Comment

• g60
      CBC Senator XXL
      • 20.10.2006
      • 1011
      • Vrachar je majka ;)

Hvala na savetima... Nazvacu ovih dana onu radnju iz prilozenog i ako nadjem samo ulozak, menjam. Ako ne ide prekidach obican, lada nije za skuplje

Hvala jos jednom svima

Comment

• g60
        CBC Senator XXL
        • 20.10.2006
        • 1011
        • Vrachar je majka ;)

Danas sam zvao one likove sto su u d. tucovica i traze za ulozak 828 dindzi... Po meni je to preveliko ulaganje za ladu. Ne gine joj prekidach ako ne nadjem jeftinije ili mi neko kaze da li moze da se remontuje

Evo sada sam nasao u prodavnici u Sarajevskoj za 590 dindzi i razmislicu.
        Pozz

PS: Nemojte da me smatrate snobom ali me jednostavno izludjuje sto se sve na toj ladi raspada posle 150 hiljada km dok moj auto na verovatno preko 200 ima sve ovce na broju...

Comment

• Ladislav
          CBC Senator
          • 14.12.2004
          • 223
          • Kragujevac
          • Lada Niva 1.7i

Hehe, pa ima toga (meni pre neki dan otpade gepek), ali zato izvadis nesto zguzvane sice sto ti se zatekla u dzepu i isfinansiras popravku

Comment

• g60
            CBC Senator XXL
            • 20.10.2006
            • 1011
            • Vrachar je majka ;)

I tako 100 puta kao moj cale dok ne ostane ni sice ni krupnije

Comment

• Ladislav
              CBC Senator
              • 14.12.2004
              • 223
              • Kragujevac
              • Lada Niva 1.7i

100 puta? OK ako je za ceo zivotni vek auta, to mu onda dodje 5 puta godisnje manje-vise.

A sto se tice sice, za neki besan auto samo redovan servis kosta vise nego sve sto ja platim za odrzavanje Lade za godinu dana (servisi, popravke, delovi, krpljenja, ma sve).

Uf, odostmo u OT. A sto se kontakt brave tice, ja sam primetio jedan hronicni kvar koji mi se javlja pri velikim vrucinama (ono kad je 50C u kolima), a ispoljava se tako sto kljuc nece sam da se vrati iz polozaja verglanja (onaj krajnji desni) u polozaj drugog kontakta (onaj u kom se vozi), pa moram strogo da pazim da ga vratim rucno da ne bi s*ebo anlaser.

Comment

• g60
                CBC Senator XXL
                • 20.10.2006
                • 1011
                • Vrachar je majka ;)

Ocigledno nisi nikada imao malo skuplji auto

Servis? Sta podrazumevash pod to... Zamenu ulja i kaiseva? Ja moram da zamenim na 10 soma ulje a cale samo doliva... Koga kosta vise?
                A razlika u kilometrazi je 150: 200 soma

A da ne pominjem da se meni nista ne kvari

Comment

• g60
                  CBC Senator XXL
                  • 20.10.2006
                  • 1011
                  • Vrachar je majka ;)

Poenta je dal da je bacimo na djubre i kupimo nov auto... Znaci minuti su u igri. Skoro sam kupio gomilu novih delova i opet ta lada neumorno sishe josh delova... kada je presla 150 tkm usledio je ubrzani raspad... Do te kilometraze je savrseno sluzila a preko toga se sve raspada... Meni se vise ne isplati narocito sto je za nju u inostranstvu registracija skoro 400 evra a eko test prolazi malo sutra.

@Ladislave, kako ti to otpade crni gepek??? Meni ako otpadne u voznji, robijacu preko, godinama. Sta je puklo???

Comment

• Ladislav
                    CBC Senator
                    • 14.12.2004
                    • 223
                    • Kragujevac
                    • Lada Niva 1.7i

Ma nije u voznji, srecom

Otvorim ja gepek da ubacim neke dzoke kad on odskoci i opici me u stomak. Desilo se da se polomila leva sarka, pa je ship ispao (to se verovatno desilo u voznji), a gepek je otpao tek kad sam oslobodio bravu (i bez sarke se drzi na dve tacke, tj. na drugoj sarci i pomocu jednog shipa koji je kod brave).

Ma limar fuser je kriv za sve, prosle godine sam bio duze u inostranstvu i ostavio sam caletu auto, a on ga dao jednom idiJotu da ga sredi i on tu zezno stvar totalno, a umesto originalnog shipa je odsek'o vrh eksera i ubacio isti u sarku.

@g60: A ti si u inostranstvu?! Kapiram da je posedovanje Lade u inostranstvu pain-in-the-ass, ali ovo je ipak zemlja Srbija. Da kupim skuplji auto? Ma sta ce mi to ovde! Pa pogledaj samo koliko para "ode" svake godine po osnovu opadanja cene novog auta iz godine u godinu! Ja po tom osnovu gubim manje od 100e godisnje A tu su i malverzacije sa osiguranjem. 'oce da ti priznaju ovde stvarno nastalu stetu? Ma kako da ne

Comment

Working...
                    X