Renault safrane

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolapanic
    CBC Senator XXL
    • 16.10.2005
    • 657
    • Petrovac

Renault safrane

Dakle radi se o safranu iz '93.godine u kome sve ali bas sve radi na struju(na dugme).U cemu je problemodizaci prozora desnih prednjih i zadnjih vrata rade normalno ali kada se to pokusa prekidacima sa vozacevog mesta,nece.Da li je moguce da se pokvario kontakt na samo tim prekidacima ili je u pitanju nesto drugo?I jos me interesuje za prednje vozacevo sediste.Pomeranje sedista ide teze nego na ostalim sedistima i ne sme da se pomeri skroz unazad jer hoce da zaglavi.Zna li neko u cemu je problem?I da,trece pitanjce:Auto ima onaj govorni aparat koji upozorava kada nesto ne valja ili ne radi ali na italijanskom.Da li jemoguce promeniti jezik na ovakvom starijem automobilu?

Hvala unapred
    Samo te slusam i pitam se dokle ces?
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Vrlo je moguce (takoreci skoro izvesno) da su prekidachi kod vozachkog mesta izgubili kontakt, ili je u pitanju prekid od tih prekidacha do elektromotora na vratima sa desne strane. Ako mehanichki na njima sve funkcionishe onda je "najblizhe pameti" sumnjati na prekidache, odnosno elektriku (prekid zhice i sl.) od njih do el. motora u vratima.

Za sedishte - najbolje je da se "sanke" na kojima se pomera zamene, moguce je da su vremenom pohabane pa otuda i zaglavljivanje. Moguce i da su se pokrivili klizachi, skini sedishte pa cesh znati na chemu si (bukvalno ).

Za taj govorni aparat - obzirom da se radi o "audio komponenti" putnog rachunara (BC) moguce da postoji "onboard" opcija za izmenu jezika. Na primer, znam kako to funkcionishe kod bord computera na BMW E36 - postoje komande (kombinacija pritisaka tastera na BC-u) kojima se mozhe promeniti jezik na display-u (iako nema "audio" podrshke), pristupiti odredjenim "skrivenim" meni-jima i slichno. Ukoliko nema takve opcije, verujem da se jezik mozhe promeniti (upload-ovati zheljeni jezik) u nekom (ovlashcenom) servisu koji ima pogodnu elektroniku za takav posao.
    http://www.bmw.tv

Comment

• nikolapanic
      CBC Senator XXL
      • 16.10.2005
      • 657
      • Petrovac

Hvala puno.Videcemo sta i kako
      Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• El Radisa
        CBC Veteran
        • 06.12.2006
        • 101
        • Sabac

isto kao u baccari kod mene

podizaci - skini celu konzolu i prelemi lemove, to je stari kalaj koji je popucao i lemovi su losi i potrebno je da prelemis lemove prekidaca na stampanoj ploci. treba ti 15 minuta za sve a utisak je savrsenstvo

sediste - ako mislis na obaranje naslona nazad i da ti zaglavi, preskace ti jedan od motora, 2motora pokrecu naslon, levi i desni i desi se da je jedan zupcanik preskocio i onda taj motor zaglavi a drugi vrti dokle moze i stane.. skini malo tapacira sedista (kod mene govedja koza, ajoj al sam se namucio da je ne izgrebem) i otkloni problem rucnom metodom - CEKIC

voice computer - nalazi se u kaseti ispred suvozaca, treba ti samo drugi...sa drugim jezikom i izmeni se sve za 15-ak minuta
        Potpis nije po pravilima. Smeta praćenju konverzacije.

Comment

• Duke
          CBC Senator XXL
          • 16.01.2006
          • 753
          • Urbs Naissus

Au, čoveče al' si ti izučio zanat...Sumnjam da mu više trebaju ovi saveti, al ako meni nešto zaškripi, eto mene kod tebe, da mi začas središ...
          "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• El Radisa
            CBC Veteran
            • 06.12.2006
            • 101
            • Sabac

he jbg.. mnogo se prelazi a te sitnice od kvarova se desavaju.. al sve se da resiti naskidao sam se upustava za upotrebu i iskustava sa stranih foruma tako da.. mozes doci slobodno
            Potpis nije po pravilima. Smeta praćenju konverzacije.

Comment

Working...
            X