Peugeot 406 - problem sa elektronskim podizacem stakla

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Jaruzelski
    CBC Početnik
    • 29.06.2007
    • 4
    • HU

Peugeot 406 - problem sa elektronskim podizacem stakla

Pozdrav svima,

Imam sledeci problem:

Elektronski podizac stakla vozaca mi se zbunio... majstori su mi skinuli akumulator dok su mi radili nesto ali mi je prozor bio spusten. Sad kada podizem staklo ono ide u samo par centimetara gore pri svakom pritisku dugmeta.

Navodno postoji neko resenje da se kompjuter resetuje i da se vrati normalno podizanje stakla ali ne znam tacno sta treba da se radi, kao treba da se spusti staklo pa da se podigne do kraja ali se nije nista promenilo...

Molim za pomoc! Hvala!
  • Jaruzelski
    CBC Početnik
    • 29.06.2007
    • 4
    • HU

Evo resio sam problem, pa da napisem kako - mozda ce nekome zatrebati...

Spustis prozor do dna dok ne cujes klik releja, onda ga vratis nazad do kraja (moras vise puta da pritisnes jer prozor ide gore samo par cm pri svakom pritisku dugmeta). Kad stigne do vrha, opet ces cuti klik releja i to ce da resetuje kompjuter. To je to.

Comment

• gordi014
      Moderator
      • 02.10.2004
      • 1049
      • Valjevo, Srbija
      • PEUGEOT 206 XS 1.6

Originally posted by Jaruzelski
      Evo resio sam problem, pa da napisem kako - mozda ce nekome zatrebati...
      Upravo tako, može nekom zatrebati, korisna informacija

Ina?e, ovde možete pisati i informacije kako ste rešili neki drugi problem (kvar) a ne samo postavljati pitanja. Može biti vrlo korisno, a ne šteti...

Comment

• CikaKure
        CBC Senator XXL
        • 14.08.2005
        • 668
        • Beograd

Meni se podizac "zaglupljuje" pri podizanju stakla na vozackim vratima. Pri spustanju radi normalno, a pri podizanju, krene da se podize staklo i onda na pola podizanja, samo krene da ga spusta. Podizanje je moguce izvrsiti na nacin da ga kratko pritisnem, on podigne staklo za par cm, i tako nekoliko puta dok ne bude potpuno zatvoren.

Ima li nekih ideja o tome sta moze biti uzrok ovoga? Los (dotrajao) taster mozda?

Comment

• apex
          CBC Član
          • 23.08.2007
          • 59
          • Zrenjanin

Da ne otvaram novu temu. Ima li neko od Vas semu povezivanja motora podizaca stakla za vozacevu levu stranu. Na motoru koliko sam video ima nekih 10-ak pinova, a sad koji je za sta..............voleo bih da znam?

Comment

• vranic
            CBC Član
            • 25.01.2007
            • 53
            • Beograd

Podizac

Da, napravio sam glupu gresku...
            Spustio sam staklo kada me zaustavila policija, a auto nije bio odledio i crkao mi je podizac vozacevog stakla. Problem je bio sto sam bio 300 km od BGD-a.

Jedva sam nasao da mi neko to podigne,
            i onda je nastala potera...

Verano moto - 23000 dinara bez rada
            Po oglasima 150 Eura ?!?

Onda mi drugar nadje broj servisa limara Gabika u Kacu (covek vozi 406icu sa tablicama NS406-406 )

sa sve zamenom doduse polovnog dela me je kostalo 30 Eura...

Sve radi kako treba...

A razlika od 23000 do 2400 je skoro 10 puta.

Covek ima jos dosta delova za 406icu.

Pozdrav.
            Skoda Octavia RS

|2009|1.9 TDI 130KS|Xenoni AFS + corner LED|LED dnevna|Zenec RVC40 kamera|Zenec ZE-MU620 monitori|Automatski brisači i kontrola svetala|Senzor pritiska|Caska 3669 BT GPS DVD MP3 Radio|iGO9|Tempomat|17" Pegasus|Sportsko ogibljenje|Michelin 225/45 R17|Sportska sedišta|ABS|ESP|

Comment

• mishkom
              CBC Senator XXL
              • 07.08.2007
              • 591
              • N/A
              • N/A

Moze tu svasta da crke, taster, da udje prljavstina, crkne motor. . .

A koliko je kostala intervencija u servisu za406, pitenje za autora teme. .

Hvala bogu, nisam imao do sad problema, mada kako cujem Pug ima dosta dobre, izdrzljive podizace. ..

Sto se tice seme moras da nadjes neko servisno uputstvo ili auto datu, sigoruno to neko ima, pa ispitaj

Ne znam kako je ni na 307 , ustvari niti zelim da znam

Comment

• malivuk406
                CBC Senator XXL
                • 04.04.2007
                • 490
                • Nbg

bem ti podizac...
                poceo i meni da se zbunjuje podizac, nekad radi normalno, a nekad, kad hocu da podignem staklo on il ne reaguje il krene da ga spusta, ili dize za par cm... probao sam ono sto je Jaruzelski rekao, al ne ide...

Comment

• CikaKure
                  CBC Senator XXL
                  • 14.08.2005
                  • 668
                  • Beograd

Kazu da je za to odgovorno crkavanje nekog dela koji nazivaju BSI. Ovaj poslednji opis problema odgovara onome sto se desava kod mene na autu.

Comment

• deki78
                    Tek je upao...
                    • 05.12.2019
                    • 1
                    • Ćićevac
                    • Pežo 406

Pozzzz

Pozdav drugari, imam problema sa podizačem stakla, pa možda možete da mi pomognete,u pitanju je Pežo 406.Naime, pre par dana odjednom je počelo, vozačev prozor sam počinje da se spusta, bez ikakvog razloga. Otvorio sam prekidač, malo sam očistio kontakte, ali sve je isto.Svi ostali podizači rade bez problema,ali čim priključim prekidač u strujno kolo, podizač poludi.....Da li je neko imao sličnih problema? Pozdrav

Comment

Working...
                    X