Nov auto gubi struju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • v570
    CBC Član
    • 12.07.2007
    • 14
    • Pancevo

Nov auto gubi struju

Prosle godine u Martu kupio sam Ford Fusion u Grand Motorsu
    Posle dva i po meseca jednostavno nije hteo da upali
    Otslepovali smo kola u njihov servis gde su ga upalili i konstatovali da je to slucajno i da mi se kvar nece vise javljati ako vozim bar jednom nedeljno auto.
    U novembru 2006 iako sam se drzao uputstva ponovo ostajem bez struje.
    Dopunili su mi akumulator i isto savetovali da ga vozim na 4-5 dana
    U januaru 2007 ponovo ostajem bez struje i ako je vozilo stajalo samo 3 dana u garazi.
    Zamenili su mi akumulator i ubedjivali da ce na dalje sve biti u redu
    Sada sam otisao na odmorr i kola ostavio u garazi. Posle 6 dana otac ih je palio i pustio da rade desetak minuta . Posle narednih 6 dana kad sam ja probao da upalim akumulator je bio potpuno mrtav.
    Ponovo su mi u Grand Motorsu dopunili akumulator sada sa nekim specijalnim punjacem.
    Njihov savet je da treba da tokom leta svremena na vreme vozim kola na relacijama 5 km da bi se normalno punio akumulator. A zimi na svaka 2 do 3 dana. Meni je ovo jako cudno da imam novo vozilo i da moram da ga vozim da kruzim po gradu da bi napunio akumulator.
    Molim sve koji se malo bolje razumeju u akumulatore i u kola da me posavetuju sta da radim.
    Hvala
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

Mislim da su saveti iz granda totalna glupost,meni su mnogo stariji automobili stajali po 15 dana pa su palili bez problema.Postoje dve mogucnosti ili da ti auto negde vuce struju ili je akumulator los.Za pocetak pregledaj recimo dal ti se gasi svetlo u gepeku kad ga zatvoris,cest problem,zaglavi prekidac,svetlo stalno gori i crpe akumulator.Mozes da probas i sa novim akumulatorom ili da batalis grand i odes kod nekog profi elektricara...To ti je neki moj savet kao laika,ja bi tim redosledom resavao problem...

editopuni lokaciju u profilu i naravno predstavi se u temi predvidjenoj za to-OVDE

dobrodosao!
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• v570
      CBC Član
      • 12.07.2007
      • 14
      • Pancevo

Auto je jos uvek u garanciji tako da moram da idem kod njih
      Proveravao sam sijalice i sve se gasi
      Njihovo objasnjenje je da je sve u redu ali da moram da vozim jer imam alarm, mali kopijuter koji pamti samo kilometreazu i gorivo, radio i jos nesto na motoru sto stalno vuce struju u granicama normale.Auto je bez elektronike jer sam uzeo manji paket opreme.
      Probao sam da se prijavim ali me je zbog neceg odbilo

Comment

• Vlada_nbgd
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2005
        • 1066
        • Novi Beograd/Topcider
        • ford focus sport pack

Klini na ovaj link sto sam ti ostavio u predhodnoj poruci pa na opciju novi ogovor
        FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

U grandu lupaju gluposto...ocigledno je aku. los ili negde vuce struju sto mozes da proveris kod elektricara naravno bez da u grandu znaju.

Po drugi put bilo bi lepo da se predstavis i popunis lokaciju u svom profilu!!!
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• v570
            CBC Član
            • 12.07.2007
            • 14
            • Pancevo

Nadam se da je sada sve u redu sa predstavljanjem

Znaci imam Ford Fusion 1.4 benzinac 2006 godiste

Struju su proverili u Grand Motorsu i tvrde da nista ne vuce struju
            a da se prazni samo zato sto ga malo vozim
            Pokusao sam da ustanovim stanje akumulatora ali mi niko nije izmerio kapacitet baterije
            Cak i neznam da li to moze da se uradi

Comment

• Boki Ar
              CBC Senator XXL
              • 11.11.2004
              • 2827
              • Aranđelovac
              • Vektra

Nemam bolji savet od ovog: skini MINUS klemnu i neka auto stoji tako na pr. 7 dana, namesti klemnu i ako pali...zna se...

Comment

• Vladd
                CBC Senator XXL
                • 09.07.2006
                • 581
                • NBG

Meni se to desava sa novom bubom, posle mesec dana nevozenja. Nov(manje od 2 meseca star) akumulator se "ispraznio". Slicno se desilo i drugaru sa A4, nije vozen 20 dana. Pri prvom merenju, bilo je 200ma potrosnje, bez kontakta. I jos ako se par puta upali alarm, moguce je da se isprazni.
                Sada punim acc, pa u da isproveravam ponovo, prvi put sam zamenio akumulator, misleci da je crkao..

Poz.

P.S.
                Nasao sam i "uputstvo":

"If the battery is to be taken out of service for a period longer than a month then it should be fully charged and disconnected. The battery's open circuit voltage should be checked every 6-8 weeks and given a top up charge if the voltage falls below 12.5v."

Comment

• v570
                  CBC Član
                  • 12.07.2007
                  • 14
                  • Pancevo

Kako treba da se vozi nov auto?

Imam stalan problem sa gubitkom struje na novom Fordu Fusion
                  U Grand Motorsu kazu da moram kola da vozim svaka 3-4 dana na relacijama ne manjim od 5 km da bi se akumulator dopunjavao
                  Dal je to opste poznata stvar na svim novim kolima?

Comment

• milan_g1
                    CBC Senator XXL
                    • 07.02.2007
                    • 863
                    • Karaburma

Cini mi sa da je jos neko sa Fordom imao istih problema, potrazi malo na forumu, znam da je covek reklamirao i da je auto dosta bio u servisu i cini mi se da nije resio problem

Edit: E jesi me iscimao, pa to je tvoj auto... na tvoj problem sam mislio
                    "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

nesto mi nije jasan naslov poruke jer koliko citam ovo je problem?!
                      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

ma kako nije problem?
                        zezaju coveka,mora da vozi auto svaka 3 dana?..ajde...
                        i mora bar jednom dnevno da otvori i zatvori vrata na kolima
                        zezaju te..nesto ti nevalja na autu,
                        nek ti pregleda neki nezavistan servis,plati kontrolu, pa kad nadju shtaje..a ti kod "ovlashcenih" da ti "to i to" zamene, nameste.

edit: a koliko ga ti cesto vozis,koliko prelazis Km mesecno?
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• nijebitno
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2006
                          • 629
                          • Modrica

Da covjek ne povjeruje kakve su gluposti ljudi u stanju da izgovore!

-A sta ako idem na more autobusom?
                          -U tom slucaju morate dokupiti punjac za akumulator iz spiska dodatne opreme na pijaci.
                          Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• BGILLEGAL
                            CBC Senator XXL
                            • 22.05.2006
                            • 653
                            • Beograd

Uzmi unimer i proveri punjenje aukumulatora.... trebalo bi da je izmedju 13 i 14V, ako je to ok onda moze da zeza aukumulator.... ako je i on uvek oko 12V kada zelis da startujes auto onda nesto do auta definitivno nije u redu!

Comment

• zvrle
                              CBC Senator XXL
                              • 01.11.2005
                              • 961
                              • Beograd, Batajnica
                              • Golf 4

Originally posted by mkvb
                              Cini mi sa da je jos neko sa Fordom imao istih problema, potrazi malo na forumu, znam da je covek reklamirao i da je auto dosta bio u servisu i cini mi se da nije resio problem

http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... or&t=17076
                              “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

Working...
                              X