Da li je neko popravljao grejace u sedistima, u servisu kazu da mi je grejac u prekidu...sta mogu da uradim, oni kazu da kupim novo sediste...
Grejanje sedista
Collapse
X
-
Hm.. zve zavisi koliko si spretan da svuches presvlachni deo sa sedista?
I da li znas da je grejach, mislim na 100% , u sedistu ili naslonu?
Kako se upravlja temperatura?
Reostat kao kontola ili? Da li idu 2 ili 3 zice u sediste odozdo?Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
-
-
Comment
-
-
Originally posted by RankoKdaj boze da su ovi iz opela i to ukrali...i meni je crko grejac na suvozackom sedistu...kod mene na golfu se moralo ja mislim citavo sjediste raskupusat da bi se doslo do grijaca, citava instalacija se nalazila ispod sjedista,samo se 2 zice ukljucuju u prekidac (potenciometar) na kontrolnoj tabli
HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM
Comment
-
-
Kakve su to "drugarice" sto moras da ih palis na struju? Ili mozda nije do drugarica?
Kod mene u Alfi, ja nemam potrebu da grejem sedista, nego jos i prozore moram da otvaramda se ne magli
.:Cuore Sportivo:.
Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`
Comment
-
-
Originally posted by BOOSTHm.. zve zavisi koliko si spretan da svuches presvlachni deo sa sedista?
I da li znas da je grejach, mislim na 100% , u sedistu ili naslonu?
Kako se upravlja temperatura?
Reostat kao kontola ili? Da li idu 2 ili 3 zice u sediste odozdo?
Temperatura se upravlja preko 2 tockica na instrument tabli...zice ne znampozdrav
Comment
-
-
ja sam popravljao pre jedno 5-6 godina, sam grejac je bio u prekidu. popravka jednostavna, 5 minuta posla uz lemilicu.
vise je potrebno vremena i znanja ako se nema skica sedista da se grejaci izvade. te dugmice na tabli treba zaboraviti, vazne su konkretne zice sedalnog i ledjnog grejaca.
interesantno je da i meni bas pred ovu hladnocu otkazalo grejanje vozackog sedista dok suvozackog radi, grrr.
kada budem mogao pogledacu ali iz iskustva na Volvou je 99% problem termostat a ne grejac kao takav.
prvi test je prikljuciti 12V direktno na sedalni grejac i videti da li radi. tu je obicno i sigurnosni termostat koji moze da zezne stvar i da ne zatvara strujno kolo.
na isti nacin pogledati i ledjni grejac. ako je to u redu, tek onda zice, prekidace, reostate, osigurace, itd.
to je iz iskustva sa onim prastarim sistemom grejanja sedista bez kompjutera.
da li Skoda ima kompjuter grejanja (i hladjenja) sedista sa ECU i dijagnostikom preko kodova ?
pitam jer znam da je bio bug u softveru grejaca sedista na nekim Volvo modelima pa je update resavao problem. mozda i kod Skode samo treba softverski otkljucati grejace?volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
da li Skoda ima kompjuter grejanja (i hladjenja) sedista sa ECU i dijagnostikom preko kodova ?pozdrav
Comment
-
Comment