Sta znace one brojcane oznake na relejima?Na pr. 85,86,87,14,40.
oznake na relejima?
Collapse
X
-
- Radni kontakt je onaj koji se kratko spoji sa kontaktom stalne struje (30), kada rele okine (kada ga pobudi pobudna struja)
- Mirni kontakt je onaj suprotni od radnog, tj. koji svo vreme kratko spojen sa kontaktom stalne struje (30), sve dok rele ne okine.
Ova slicica sve objasnjava:
“Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”
Comment
-
-
s obzirom da se radi o elektromagnetu, tj kalemu, nebitno je da li je masa 85 ili 86, kako god da spojis radice isto...jer je nebitan polaritet s obzirom da elektromagnet samo privlaci metalnu plocicu, koja nije namagnetisana,i koja pravi kontakt sa izlazom, tako da je uvijek privlaci,,,,,
Comment
-
-
mislim da u radio klubu imaju takva kucista, ali nisu neophodna, ja recimo uvijek lemim zice za releje ako su kod farova, i otovrim relej i po rubu nanesem syntelan, jos ni jedan nije propustio, a kod mene su na kolima skoro 3 godine,,,,
a ta vodonepropusna kucista su koliko se sjecam malo skuplja, ne znam cijenu , ali znam kad sam gledao da me zaprepastila cijena,,,,
Comment
-
Comment