Alarm

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mill
    CBC Član
    • 27.09.2007
    • 82
    • The dark side

Alarm

Zdravo svima!

Zanima me koji je najbolji alarm koji se kod nas moze ugraditi u smislu preciznosti, tj. koji bi imao mogucnost regovanja na namerno grebanje auta kljucem, namerno zakacivanje retrovizora "u prolazu" i sl. ? Ako moze i gde to ima na pp. Interesuje me ugradnja u Vectru B, pa ako moze i to koji njoj najvise odgovara.

Naravno, ako moze samo bez onoga 30e na buvljaku i 10.000e GPS + Ultra High Tech Auto Track i sl.

HVala.
  • zux
    CBC Senator XXL
    • 10.05.2005
    • 773
    • Beograd-Filmski grad

jbg. to sto ti zelis moze da ti odradi svaki alarm, pa i taj sa buvljaka koji kosta 30eur.
    svaki alarm ima mogucnost podesavanja osetljivosti, pa ce u zavisnosti od toga i da se aktivira na najmanji sum ili ogrebotinu, ili na jaci udarac i sl.

Comment

• mill
      CBC Član
      • 27.09.2007
      • 82
      • The dark side

O.K. Ali treba mi preporuka za jedan takav dobar alarm. Zvao sam Excalibur (neko rece da je dobar), ali su mi rekli da on ne reaguje na ogrebotine i slicne stvari. Pretpostavljam da bi to bilo previse osetljivo i da bi se onda stalno ukljucivao cim neki kamion prodje pored auta i sl. Dakle, to bi trebao biti neki malo precizniji i odmereniji alarm, ako tako nesto uopste postoji...pa zato i pitam!

Comment

• zux
        CBC Senator XXL
        • 10.05.2005
        • 773
        • Beograd-Filmski grad

pa jbg, bas na ogrebotine ne znam da li reaguje, ali ako ga podesis na najosetljivije pali se i kad proleti neki auto pored tebe (kamione i autobuse ne treba ni da pominjem), ako neko slucajno zakaci retrovizor i sl.
        naravno niko normalan ne podesava alarm na najosetljivije, jer bi ustajao iz kreveta na svakih 2-3 minuta
        dakle svaki mozes da podesis onako kako tebi odgovara
        npr. meni na vectriB neki kineski scorpion radi bez greske vec 3.5 godine, a na vectriA cobra vec 7 godina

Comment

• mill
          CBC Član
          • 27.09.2007
          • 82
          • The dark side

Da, ali meni upravo treba za takva "nenamerna" zakacivanja na parkingu! Za kradju imam druge zastite Zeder i ostalo. Treba mi preporuka za jedan precizan i osetljiv alarm, ali koji se nece paliti na prolazak automobila pored i sl. Znam da ovo deluje nemoguce, ali siguran sam da ima dobrih alarma, i valjda je to jedna o njihovih odlika, zasto su dobri...zato sto imaju tu preciznost!

Comment

• zux
            CBC Senator XXL
            • 10.05.2005
            • 773
            • Beograd-Filmski grad

hm to sto ti trazis tesko da ces naci
            da reaguje na ogrebotine, a ne na prolazak vozila i sl.
            pa senzor ne razlikuje ogrebotinu i prolazak coveka od prolaska auta
            on reaguje na udare, zvuk, pomeraje i sl., bez obzira na njihov izvor, tako da...
            jbg. tesko...

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Postoji senzor vibracija koji dodatno ide uz svaki alarm. Ja ga imam, ali sam ga podesio na skoro najnizu vrednost. Sta mi vredi sto pisti kad mi treba 5min (u najboljem slucaju da cujem i prepoznam svoj alarm). A palilo se na vetar, prolazak kamiona, nekog bucnijeg auta... mislim ... Jos mi je samo trebalo da mi neko saspe saksiju preko krova.

Obicno se taj senzor stavlja (jedna mala kutijica povezana kablicem sa glavnim modulom alarma) u tabli blizu vozackih vrata jer je tu "najugrozenije".

Jos ako i stavis senzor pokreta i automatsko ukljucivanje alarma po gasenju automobila desavace ti se da sedis u autu (ugasenom) uz otvoren prozor i da mrdnes ruku, da ti uleti muva ... sta god... i onda veselo
              I jos ugradi "blokadu", magicni prekidac koji moras da stisnes u voznji (obicno nakon minut) kad alarm pocne da bipce ... da se ne ugasi auto (u slucaju otvaranja vrata i otimacine na semaforu).
              Da, dodaj i prekidac za struju pumpe goriva, ali negde zavuceno gde ni ti neces umeti da ga nadjes

Navikni se na ogrebotine od parkinga, to je normalno.
              Senzor koji ce registrovati namerna ostecenja, ali ne i prolazak smetlarskog kamiona u sred noci?!
              E, da ga izmislis, postao bi milioner!!!
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Tikica
                CBC Senator
                • 27.06.2007
                • 220
                • Nbg blokovi

Probaj u "Auto guard-u"
                A u Suzi uvek ludo...
                Odeeeee...... :D hahaha :D

Comment

• mill
                  CBC Član
                  • 27.09.2007
                  • 82
                  • The dark side

Dakle, @prolupator kaze da je to nemoguce! Da li to znaci da mi je svaki alarm sa pijaca od 30e isti kao i onaj od 500e ? Pa koja je onda razlika kad u specifikaciji pise da imaju sve iste funkcije (ili gotovo sve) ? Da li je moguce da je elektro industrija za alarme posle toliko godina razvoja nema nista bolje nego ono sto su proizvodili pre '90-thi ?! Ne znam, moguce je jer nisam imao posla sa tim, ali onda ne vidim svrhu alarma uopste ako znamo da ih lopovi skidaju za 2-5 min.

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

2-5 min je mnogo... Alarm ti sluzi da imas daljinsko zakljucavanje ako ga nisi dobio s autom, da pokrene neke blokadice protiv amatera i to je sve.

Da, i nisu bas mnogo napredovali. Skuplji alarm samo duze i pouzdanije radi od jeftinijeg. Ni to nije za odbacivanje.

Danas se zastita implementira u komp automobila a ne u dodatne elektro igracke...
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• NemaN
                      CBC Senator XXL
                      • 29.11.2004
                      • 1560
                      • munze

uzmi kasko
                      I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• mill
                        CBC Član
                        • 27.09.2007
                        • 82
                        • The dark side

Dobro, mozemo zatvoriti temu jer sam nasao alarm. Iduce nedelje cu ici da se raspitam za detalje i vidim o cemu se radi, ali dobio sam info da je to poslednja verzija digitalnog alarma koji se fabricki ugradjuje u odredjena vozila i prikljucuje na racunar automobila! Na prilazak vozilu samo mene pager o tome obavestava, a na jaci udarac reaguje drugi sok senzor i ukljucuje sirenu i ostalo. Inace, cena je oko 500-600e.

Comment

• dandy
                          CBC Senator XXL
                          • 09.12.2005
                          • 513
                          • Bijeljina-Beograd Medakovic

pa drugar uz duzno postovanje mislim da ces biti zatrpan porukama pogotovo ako parkiras na nekom prometnom mjestu...
                          kao sto rekose alarm sluzi da sprijeci klince matere da ukradu auto iz ciste obijesti ili narkomane koji kradu kola za gram ili malo vise,,,,

od ozbiljnih lopova malo je zastite efikasno, jer kao sto su skinuli kod sa alarma ili blokade, za X5 koji se smatrao nemogucim za provaliti, tako ce da skinu i kod sa bilo kog drugog...ali za to vec trebaju profesionalci koji znaju sta rade...
                          moj savjet je da ne bacas pare, ali opet tvoj novac, tvoj izbor naravno,,,,

bilo koji alarm sa plivajucim kodom, koji danas imaju i buvljacki alarmi zavrsice posao protiv onih za koje je namijenjen,,,,sitnu gamad...za krupne igrace nema rjesenja....

Comment

• Williams
                            CBC Senator XXL
                            • 07.02.2006
                            • 556
                            • Beograd- Cerak

Bio je davno kod nas u kraju neki americki auto, i kad stanes blizu njega alarm "progovara" stay away ili step away ne secam se. To ponovi nekih 3x i onda krene da pisti.
                            Naravno glavna atrakcija tad nam je bila da palimo alarme, tako da je taj bio omiljeni.

Comment

• mill
                              CBC Član
                              • 27.09.2007
                              • 82
                              • The dark side

@Williams

To je upravo taj alarm, s tim da pri prilazu autu on nece nista govoriti i sl. vec cu samo ja dobiti signalizaciju na pejdzer. Tek kod jaceg udarca ce se upaliti sirena i ostalo.

@dandy

Meni alarm ne treba zbog kradje, za to imam mnogo bolju zastitu, vec mi treba da mi niko ne dira auto nocu dok je parkiran na parkingu ispred moje zgrade, a koji ja vidim direktno sa prozora. Sto znaci, kada nocu zapisti ja pogledam kroz prozor i vidim ko to meni grebe kola . Uzeo bih ja samo taj senzor bez alarma, ali nema kao gotov uredjaj vec bi moralo da se pravi, a sada nemam vremena za to.

Comment

Working...
                              X