Pretvarac 12v na 220v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • spanjeli
    CBC Senator XXL
    • 17.09.2005
    • 532
    • Nis

Pretvarac 12v na 220v

Gde se moze naci i koliko kosta neki koji bi mogao bez problema da tera neki comp u i sve ostalo sto bude potrebno,znaci 22" monitor,5.1 sistem i sl.
    Nasao sam puno sema na internetu ali ako su jeftini gotovi uredjaji,da se ne upustam u lemljenje...
    E da,sve mi ovo treba da radi sa strujom iz auta
    Originally posted by Sheta_Junior
    Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
  • tamburski
    CBC Senator
    • 27.09.2007
    • 210
    • PANCEVO

uredjaj tj pretvarac te snage nije ni malo jeftin a i brzo bi ti pojeo akumulator
    a koji je to auto bolji od moskvica

Comment

• dandy
      CBC Senator XXL
      • 09.12.2005
      • 513
      • Bijeljina-Beograd Medakovic

kao sto rece prethodnik jedini i najveci problem pretvaraca je to sto JEDE struju, znaci oko 300w koliko je potrebno da bi komp sa monitirom radio ne bas zahtjevne stvari, vuce oko 25A struje, o ostalom da i ne govorim,,,,,
      znaci acu pri voznji sa upaljenim recimo svjetlima i nedaj boze pojacalom bi i pored alternatora ispraznilo acu totalno,,,,,,
      probao, opekao se i sad trazim druge varijante napajanja za komp u kolima,,,ovo ne vrijedi....

pretvarac eventualno moze za tv, dvd i sl, znaci male potrosace, ali komp zna i da povuce podosta struje....
      inace cijene su (govorim o kvalitetnijim varijantama)
      oko 150w stalno, 300 impulsno je oko 6000RSD
      500w stalnih je oko 400e,,,,

inas na buvljaku, i na b.potoku, od 600w impuls, oko 150 cont, za oko 60e, dok je 1000w imp, 200 cont oko 100e.....

Comment

• Wiz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3104
        • Nish

Javi se na pp ako hoces spojicu te sa covekom iz nisa koji to pravi ,kace se na klasican akumulator,tako da moze dugo da izdrzi

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ako hoces monitor od 22 inca, racunaj da ti treba model od barem 2000VA kapaciteta za startovanje tog sistema koji si pobrojao.
          kasnije kada se start zavrsi za oko 5 sekundi moze da prodje i sa 500-800VA.

monitor pri hladnom startu povuce jaku struju, i ta struja raste proporcionalno sa velicinom.
          sve to ako pricamo o CRT, koji je potrebno razmagnetisavati.

mislim da se ni u jednoj varijanti ne isplati da sam pravis.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• spanjeli
            CBC Senator XXL
            • 17.09.2005
            • 532
            • Nis

Jel si normalan,ko jos koristi 22'' CRT,ja pricam o TFT-u,ali nebitno je sad odustao sam od toga...

Da ne otvaram novu temu,imam jedno pitanje: posto imam vufer od 2.1 sistema,koji ne koristim,zeleo bih da ga stavim u kola,pa me interesuje da li moze da se nesto prelemi ili sta vec da on radi na 12V,posto inace radi na 220v ali nema adapter spolja nego je unutra,u samoj kutiji...

Evo sad sam procitao,na zadnoj strani vufera pise 220v 50Hz 140mA,ako moze da pomogne...
            Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• TOKYO
              CBC Senator XXL
              • 17.07.2006
              • 1696
              • Beograd- NBGD

Prosle godine sam imao priliku da opravljam konverterski pretvarac koji se nalazi u Mercedesu od Anlave klink-e,njegov kapacitet bi odgovarao tvojim potrebama ali sa obaveznim propratnim uredjajima i njim samim bi te kostao kao jedan polovni yugic i zauzeo bi ti malo mesta u kolima!
              MY ex RWD Alfa
              Drift & Donuts & Track

Comment

• vujke
                Admin
                • 29.09.2004
                • 1673
                • Mladenovac
                • Daewoo Lanos 1.5SX

Otvori ga i prikaci iza ispravljackog dela u sub-u, samo proveri da li zaista radi na 12V.
                while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• dandy
                  CBC Senator XXL
                  • 09.12.2005
                  • 513

naravno drugar, taj sistem radi ili na 9 ili na 12v, u stvari ima raznih, zavisi od modela do modela....
                  samo treba rasturiti kutiju i spojiti stabilizator napona na 9 v ukoliko radi na 9 ili ako je na 12 slobodno prevezes direktno,,,,
                  samo je caka da se spoji poslije ispravljaca koji se nalazi na stampanoj plocici,,,
                  znaci trafo koji vidis je samo uredjaj koji smanjuje napon, a na plocici imas cond i obicno 4 diode, to je ispravljac...
                  e poslije toga vezes + i - i rokaj....
                  ako ne znas gdje i sta slikaj plocicu sa obje strane pa cu ti objasniti sta i gdje da skopcas

a sto se tice monitora, ako govorimo o tft,,,,nema potrebe za pretvaracem napona,,,,12-220
                  upravo iz razloga sto oni i rade na 5 i 12v(i ja sam skoro to saznao...)
                  caka je samo sto ovi novi monitori imaju jako male plocice pa je izvodjenje zica skoro nemoguce neiskusnom covjeku da odradi,,,prepravku mogu da urade svi malo bolji servisi i da izvedu zice za spajanje na acu, i cini mi se da kosta oko 4000 dinara taj poduhvat

i radi na acu normalno....

Comment

• Wiz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3104
                    • Nish

kakva je to woofer koji trosi samo 140ma

Comment

• dandy
                      CBC Senator XXL
                      • 09.12.2005
                      • 513

ma ne moze biti tako malo, to je vjerovatno 1.4A ....140 mA vuce 8- 10 LEdioda,,,

Comment

• spanjeli
                        CBC Senator XXL
                        • 17.09.2005
                        • 532
                        • Nis

kakva je to woofer koji trosi samo 140ma
                        Slikacu kasnije pa ces da vidis...
                        Inace woofer je mali,neke realne snage 18w valjda,ali tako lepo daje te niske tonove koji fale mom fabrickom ozvucenju u kolima,da je to prosto neverovatno

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141

Jel si normalan,ko jos koristi 22'' CRT
                          he he, pa kome treba. koriste se i veci.
                          ja sam (pre)pravio inverter da pogoni 25" CRT negde 99. tokom rata. tada je posluzilo svrsi sasvim dobro.
                          pricam iz iskustva, da se ne zaletis bespotrebno..

RE wufer, 140mA uopste nije malo.
                          racunica kaze 0.14A *230V je 32.2VA.
                          neka je 60% iskoriscenje, to je negde oko 19W ciste snage.

otprilike neka uobicajena snaga vufera...
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141

samo je caka da se spoji poslije ispravljaca koji se nalazi na stampanoj plocici,,,
                            znaci trafo koji vidis je samo uredjaj koji smanjuje napon, a na plocici imas cond i obicno 4 diode, to je ispravljac...
                            e poslije toga vezes + i - i rokaj
                            uh, ne tako.

zasto komplikovano i lose.

pronadjes mesto spoja trafoa.
                            na tom mestu odspojis trafo a spojis direktno napajanje iz auta (proveris da li je 12V).

time dobijas automatski i zastitu od pogresnog polariteta (imas Grecov spoj koji to resava) i imas filter od smetnji koej bi mogle doci iz elektro instalacije vozila.

na ovaj nacin potpuno je svejedno kako spajas + i -, ne mozes da pogresis.
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• vujke
                              Admin
                              • 29.09.2004
                              • 1673
                              • Mladenovac
                              • Daewoo Lanos 1.5SX

Zaboravio si da mu pomenes da ce onda imati pad napona 0.7V
                              while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

Working...
                              X