Fiat Palio 1,2 8v 75ks `98god. Skidao sam instrument tablu zbog pozadinskog osvetljenja odnosno menjao sam sijalice, kada sam vratio instrument tablu pocela je neprekidno da svetli check indikacija za air bag. Dijagnostika prijavljuje low voltage na ECU od air bag-ova i da nisu spojena dva konektora i to sa brojevima 31237 i 31238, e sad sve konektore sto sam skinu to sam i vratio i proverio nekoliko puta, pored toga znam da su konektori za air bag-ove zuti pa sam proverio svaki koji sam video i opet iste greske pokazuje, e sad jel se sreo neko sa slicnim problemom i jer neko zna resenje problema a prvenstveno me zanima da li neko zna tacnu poziciju konektora sa ovim brojevima. ECU od air bag-ova je ja mislim TRW a konektor ja tipican Fijat-ov.
Air Bag - Fiat Palio
Collapse
X
-
`ebemti air bag-ove i ko ih izmisli - naravno da se salimpametna svar ali me nervira ovaj moj problem
. Najgore je to sto sam sve kompletno proverio (komletnu elektro instalaciju od air bag-ova i sve konekcije i konektore i sve je ok) ne znam sta vise da gledam, posto mi prijavljuje LOW VOLTAGE na ECU i akumulator jeste malo losiji ali nije toliko (12,2v kad je auto ugasen) ne znam da li bi menjanje akumulatora resilo problem. LJUDI PISITE MOLIM VAS!
Sa alatom UNIOR majstor nije junior!
-
-
Je li auto tvoj od pocetka? Mislim, jesi li siguran da ti nije iskakao airbag?
Nasi prodavci polovnjaka imaju ruznu osobinu da ako je auto udaren i airbag nije vise u funkiji (sija airbag check), oni povezu tu lampicu na neki drugi indikator koji je ispravan.
Ti si skidao tablu, da nisi rakinuo tu vezu?
Cisto pitam, ne pada mi na pamet nista drugo pametnije.Renault Megane I, 1.9dCi AIR
Peugeot 405, 1.6l
Comment
-
-
Ne auto nije udaran, to znam jer sam ga ja kupio (od brata iz Nemacke) i uvezao. Sve je bilo ok dok nisam skinuo instrument tablu, check indikacija za air bag pre toga je radila normalno (3-4 sekunde svetli pa se ugasi) kada sam vratio instrument tablu check indikacija pocela je da svetli neprekidno. Svi konektori su na mestu i dobro su udzekovani, nijedan kabal nije u prekidu i to je provereno nekoliko puta.
Jer moguce da se check indikacija za air bag-ove pali i zbog pirotehnickih zatezaca pojaseva odnosno da li su sigurnosni pojasevi povezani sa ECU od air bag-ova?Sa alatom UNIOR majstor nije junior!
Comment
-
-
Raskacio si neki konektor od indikatora i zato se upalila. Tj sad si je deaktivirao i nije u funkciji. Treba da odes kod nekog auto elektricara ili auto servis koji radi dijagnostiku da ti resetuje to na kompjuteru i sve ce biti u redu posle!VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)
Comment
-
-
Slazem se sa ovim sto remus rece. Kod mene se ista stvar do sada desila dva puta, (na dijagnostici kasnije prijavljivana greska pad napona) i na kraju sam morao uvek da odem do servisa da mi resetuju komp. Skidanje kleme i sl. u mojoj reziji uvek je bilo bez uspeha.Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010
Comment
-
-
Ali covek kaze da je radio dijagnostiku ... verovatno je i greške resetovao. Probaj malo te kontakte da ošmirglaš malo neki kontakt sprej ... Fiat je inace kilav na elektronici . Probaj da uzmeš od nekoga nov(iji) akumulator stavi ga resetuj greške pa ako se ponov jave nije do akumulatoraShit happens .... all the time !!!!!!!!!
Comment
-
-
akumulator jeste malo losiji ali nije toliko (12,2v kad je auto ugasen)
to je stanje gotovo potpuno praznog aku.
normalni napon pri ugasenom motoru napunjenog aku je 12.6V.
sada kakve to veze ima sa indikacijom da nisu povezana ta 2 konektora ko zna.
Jer moguce da se check indikacija za air bag-ove pali i zbog pirotehnickih zatezaca pojaseva odnosno da li su sigurnosni pojasevi povezani sa ECU od air bag-ova?
zatezaci su sastavni deo airbag-a.
bez pojaseva airbag sistem ne moze da radi ispravno.
pravilnije bi bilo reci SRS sistem, gde je airbag samo jedan delic kompletnog resenja.
ako mozes pogledaj u servisno uputstvo kako se testira, gde su spojevi konektora, gde je aku/ kondenzator zasebno za airbag, kako se resetuje nakon kontrole.
ako nemas servisno uputstvo, ne znam kako da saznas nuzne informacije.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment