Parking senzori

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zummm
    CBC Član
    • 21.04.2008
    • 17
    • Bijeljina

Dogradnja parking senzora

Postovanje svim forumasima!! Nedavno sam kupio Passat 2001 god i nemam nazalost parking senzore, zamislite! Iako mi nisu potrebni odlican sam vozac, mozda malo kod parkianja i voznje unazad ali ko nije, ha ha!!
    Imam jedno pitanje za vas, gdje i za koliko mogu da ugradim parking senzore?
    Ako je neko ugradjivao ili cuo da se negdje ugradjuju zahvaljujem se unaprijed.
    I interesuju me i xenon svjetla takodje, koliko su trajna, koliko kosta ugradnja i gdje je najbolja ugradnja.
    Hvala i nadam se da ne ponavljam temu previse!

Comment

• Rogi
      CBC Član
      • 17.04.2007
      • 81
      • Stara Pazova

Najbolje i najjeftinije nikada ne idu zajedno,ako me razumes.

Comment

• dandy
        CBC Senator XXL
        • 09.12.2005
        • 513
        • Bijeljina-Beograd Medakovic

Al ga kolega Rogi sasijece...pa dobro svi mi vjerovatno mislimo na kompromis cijene i kvaliteta, malo ko jos danas razmislja o bagatelnim stvarima extra kvaliteta

Elem,,,parking senzori idu od 40 najjeftiniji do par stotina evra, sve je to koliko para toliko muzike, oni jeftiniji mogu da preskoce neku sipku, da je jednostavno ne registruju i da je opalis i ako pise da imas metar do prepreke, takodje bitno ih je postaviti pravilno da se eliminisu mrtvi uglovi, ugradnja se krece oko 30-50e,
        sto se tice xenona, takodje imaju jeftinije i skuplje verzije, najjeftinija koja stvarno radi je varijanta za oko 150e+ugradnja(balasti i sijalice, za oba fara)-za sada skoro godinu dana bez otkaza vise primjeraka...
        ugradjivao sam i ove od 80, ali sijalice su pocrkale vise puta poslije par mjeseci rada...
        ugradnja je oko 30e

Comment

• Zummm
          CBC Član
          • 21.04.2008
          • 17
          • Bijeljina

Hvala na savjetu, a nisam bas ni mislio najjeftinije li onako nesto dobro bez pljackanja!

Comment

• mupe
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 822
            • bg
            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Problem sa parking senzorom

Kao što naslov kaže - imam problem sa parking senzorima na laguni II. Kada se ubaci u rikverc čuje se jedno kratko bip, a odmah zatim još jedan ali kontinuiran bip. Ovaj drugi verovatno signalizuje neku grešku.

Naravno, senzori ne rade. Posle tog bipa, ostaje samo tišina.

Pitanje je - kako se senzori vade iz branika? Pokušao bih da proverim kontakte na njima. Da li postoji neki električar koji popravlja ovakve stvari i koliko bi koštao novi senzor, ako je neki od 4 ugrađena neispravan?

Comment

• lakilucano
              CBC Senator XXL
              • 31.08.2007
              • 421
              • Bezanijska kosa

Re: Problem sa parking senzorom

Licno mislim da nije do senzora na braniku vec do centrale pokusaj nju da nadjes gde je pa na njoj iskontrolisi ulaze za senzore i napajanje.
              bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
              Ne predaj se nikad,osim kad moraš.

Comment

• mupe
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 822
                • bg
                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Sasvim moguće da si u pravu. Ja sam se orijentisao na senzore jer mi je prodavac rekao da je na kompjuteru imao prijavljen kvar na zadnjem desnom senzoru. Mislim da će mi ipak biti najpametnije da odem do nekog električara da se to proveri... Čak i ako je pokvarena centrala, pretpostavljam da može da se montira neka druga koja bi koristila senzore koji su već ugrađeni.

Comment

• Car
                  CBC Senator XXL
                  • 07.07.2005
                  • 900
                  • Beograd

Bolje do nekog renault servisa, nego do elektricara. Zato sto su po servisima uglavnom poznati ti standardni problemi i problemcici na laguni.

Comment

• mupe
                    CBC Senator XXL
                    • 05.10.2006
                    • 822
                    • bg
                    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Slažem se, ali izgleda da ovo nije uobičajen problemčić... malo sam gledao po renault forumima i nisam uspeo da nađem sličan problem.

Comment

• mupe
                      CBC Senator XXL
                      • 05.10.2006
                      • 822
                      • bg
                      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Evo, dopuna... Došao sam do centrale od senzora (nalazi se iza tapacirunga sa desne strane prtljažnika, bliže svetlima, ako nekome zatreba). Izvadio sam je, očistio kontakte, ponovo priključio i - sve je isto!

Ono što me je zbunilo je da je na centralu priključen samo jedan konektor, dok po servisnom uputstvu (iz dialogys) treba da budu 2. Međutim, drugi ni nema gde da se priključi jer jednostavno nema pinova na preostalim udubljenjima za konektor na centrali.

Sve u svemu, vidim ja da ću da obiđem električara...

Comment

• lakilucano
                        CBC Senator XXL
                        • 31.08.2007
                        • 421
                        • Bezanijska kosa

koliko imas senzora na zadnjem braniku oni su najverovatnije prespojili sve na jedan dzek

Comment

• mupe
                          CBC Senator XXL
                          • 05.10.2006
                          • 822
                          • bg
                          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Ima četiri. Pretpostavljam i ja da su svi vezani zajedno na jedan, jer jednostavno nema dovoljno pinova na onom jednom konektoru da bi bili razdvojeni.

Comment

• lakilucano
                            CBC Senator XXL
                            • 31.08.2007
                            • 421
                            • Bezanijska kosa

Po meni izgleda da je neki od senzora crkao pa zaje..va centralu mozeš li to da proveriš nekako

Comment

• mupe
                              CBC Senator XXL
                              • 05.10.2006
                              • 822
                              • bg
                              • Laguna 3 GT 2.0T 205

Ma i jeste upravo to u pitanju, verovatno. Mogao bih da proverim kada bih imao vremena, a pošto nemam ipak ću otići u neki servis koji se bavi ovim stvarima da mi to srede. Drugar je ceo komplet senzora ugradio za 90€, tako da mi stvarno nema smisla da ležim ispod auta i da rizikujem da nešto oštetim da bih prištedeo pare za popravku.

Pretpostavljam da alarm servisi rade i parking senzore, bar oni koji ih i ugrađuju.

Comment

• lakilucano
                                CBC Senator XXL
                                • 31.08.2007
                                • 421
                                • Bezanijska kosa

Originally posted by mupe
                                Ma i jeste upravo to u pitanju, verovatno. Mogao bih da proverim kada bih imao vremena, a pošto nemam ipak ću otići u neki servis koji se bavi ovim stvarima da mi to srede. Drugar je ceo komplet senzora ugradio za 90€, tako da mi stvarno nema smisla da ležim ispod auta i da rizikujem da nešto oštetim da bih prištedeo pare za popravku.

Pretpostavljam da alarm servisi rade i parking senzore, bar oni koji ih i ugrađuju.
                                Jel si nesto uradio?

Comment

Working...
                                X