Renault Laguna 1.9 dCi 2001 - Senzori pritiska u gumama?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • foRce
    CBC Senator
    • 03.11.2005
    • 213
    • Novi Beograd
    • Honda Accord Sport, Rover 600

Renault Laguna 1.9 dCi 2001 - Senzori pritiska u gumama?

Drugar me je zamolio da mu malo pomognem. Radi se o Renault Laguni 1.9 dCi 2001. Kada upali auto sija mu SERVICE lampica zajedno sa onim displejom za pritisak pneumatika (pokazuje da gume nisu u redu a jesu).Nakon nekih 1000m lampice se pogase i sve je uredu.Sta bi mogao biti problem?
  • click
    CBC Veteran
    • 13.09.2007
    • 128
    • Beograd

Senzori pritiska u gumama? kakav je pritisak u njima?

Comment

• foRce
      CBC Senator
      • 03.11.2005
      • 213
      • Novi Beograd

Ne znam napamet ali cemo proveriti.Fabricki mu je felna 17 incha a gume su mislim 205/45/17.Na koliko treba da se pumpaju,preko 2.2?

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

Zipa sad, imao sam ja problem sa jednim senzorom. Zbog njega je senzor na drugom (desnom) tocku takodje brljavio i kad god padne pritisak u levoj gumi na tabli je pokazivalo isto i za desni tocak, iako to za desni uopste nije tacno. Nakon nekih stotinak metara voznje gasi gresku i prikazuje da je sve ok sa oba tocka, sto opet nije tacno.

Nakon zamene tog jednog neispravnog (30ak evra kosta) sve radi savrseno precizno. Zapravo, meni je vulkanizer zeznuo stvar sa jednim senzorom, ali dobro, nebitno.

Inace, desava se koliko primecujem da neki od senzora zakze. Bas sam prosli put u servisu video lagunu kojoj zbog jednog senzora nisu ni ostala 3 radila kako treba (barem su majstori rekli da je to uzrok)

Kapiram da je i ovde problem sa nekim od senzora, osim ako tvoj drugar zaista ne pumpa na dobar pritisak.

Sto se tice tacnog pritiska, nisi napisao da li je auto karavan, koji tacno motor je unutra itd. Ima citava lista koji je pritisak za koji motor, za koje felne, koje dimenzije guma itd. Upravo gledam knjizicu od auta, i poredjano je po brojevima sasije, tj. bitno je 4,5,6,7 mesto iz broja, na osnovu toga lepo pise tacan pritisak.

Ako nije karavan i ako je motor od 120ks, a felne su alu 17ice 225/45 onda je pritisak 2.2 za prednje i 2.1 zadnje, a 2.5 i 2.2 ako je u autu 5 osoba, prtljag i slicno.

Btw, regularno na lagunu nikad nije isla guma 205/45 a da je 17 inca. Jedino ako si mislio na 225.

Comment

• foRce
          CBC Senator
          • 03.11.2005
          • 213
          • Novi Beograd

Hvala na odgovorima, auto nije karavan i ima 120KS i tockove 225/45/17.Prekontolisacemo pritisak pneumatika pa cemo videti dalje, pozdrav

Comment

Working...
          X