Renault Megane II - iskustva sa stavljanjem alarma

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Probisvet
    CBC Senator XXL
    • 07.06.2005
    • 423
    • FRANCUSKA

Re: Renault Megane II - iskustva sa stavljanjem alarma

Ovde (Francuska) bi kostala od prilike 160 evra inace ja sam platio samo centralu pre dve godine 135 evra i to direktno poslata od strane COBRA firme koja ih proizvodi.

Comment

• mercator234
      CBC Veteran
      • 03.08.2007
      • 106
      • tel.net.ba

U mome mjestu kaže majstor od autoalarma da nema kompatibilan alarm(COBRA) sa karticom od mog megana, da nema ni za lagunu ,tek od 2008 ima za lagunu da je alarm kompatibilan sa karticom, cijena meni ko meni će biti 150 Eura materijal + ruke(dobar sam sa njim) inače naplaćuje za isto 200-250 eura ovisno o nekim dodatcima...šta mislite da ugradim šta ima veze što nije na kartici?

Comment

• Probisvet
        CBC Senator XXL
        • 07.06.2005
        • 423
        • FRANCUSKA

Originally posted by mercator234
        U mome mjestu kaže majstor od autoalarma da nema kompatibilan alarm(COBRA) sa karticom od mog megana, da nema ni za lagunu ,tek od 2008 ima za lagunu da je alarm kompatibilan sa karticom, cijena meni ko meni će biti 150 Eura materijal + ruke(dobar sam sa njim) inače naplaćuje za isto 200-250 eura ovisno o nekim dodatcima...šta mislite da ugradim šta ima veze što nije na kartici?
        To je apsurdno da nema - mozda on nema ali Cobra alarm je compatibilan sa skoro svim markama automobila proizvedenih u Evropi bili oni bez ili sa kompjuterom istina da je malo komplikovano namestiti alarm ali ako pogledas princip rada alarma on je u sustini potpuno odvojen od svih drugih komponenata.
        Koristi ultrazvuk za unutrasnju zastitu auta, mikrofon u koliko se razbija staklo i sirenu auto alimentacijom sto u stvari znaci da ukoliko neko odkaci klemu ona ce i dalje da radi. Sto se tice podizanja stakala i zakljucavanja postoji sema kako povezati u skoro svim mogucim slucajevima. Ne moguce je zastiti auto od kradje jer ko je pravio auto covek nije ga pravio vanzemaljac tako da znas. U stvari moj cilj zastite kola je da zamajavam lopova dok se ja ne pripremim da ga sredim.

Comment

• mercator234
          CBC Veteran
          • 03.08.2007
          • 106
          • tel.net.ba

Mislim da se nisam dobro izrazio...nije kompatibilan sa karticom nego dođe sa odvojenim daljincem(2kom)...e sad me zanima ovakva situacija..recimo ja uključim alarm , a lopov dođe sa kompatibilnom karticom(čujem tako ih kradu) stavi karticu jel blokada aktivna sve dok se ne otključa dalj.od alarma ili kartica djeluje kao nekakav master uređaj(mislim ovo bi bilo apsurdno..al ko pita ne skita)...ja mislim ugraditi ovaj COBRA i mislim da ću biti miran...naravno parking ispred kuće na osvjetljenom parkingu, pazit u gradovima gdje parkiravam i sl...

Comment

• Probisvet
            CBC Senator XXL
            • 07.06.2005
            • 423
            • FRANCUSKA

Meni se desilo da mi se stara centrala nesto pokvarila a ujedno sam promenio i kod za iskljucivanje na toj istoj centrali pa sam zvao COBRA alarm da pitam dali je moguce da se popravi i da im posaljem, posto smo se igrali gluvih telefona ja sam razumeo da moze i poslao centralu. Pozovu me na telefon koji sam im dao i tehnicar me pita dali znam kod na centrali ? ja se pitam zasto jer su valjda u stanju da provale kod, ali eto on mi rece da je ne moguce i da kodiran alarm nije moguce odkljucati ukoliko ne znas kod iako su ga oni sami konstruisali. Postoji mogucnost da sa starim daljincima napravis sinhronizaciju ali za to postoji procedura da alarm bude iskljucen pa da se podigne hauba i otvore vrata itd. Sto znaci kad alarm ukljucis sa tvojim daljincem nema sanse da neko to izvede sa nekim (recimo) drugim master daljincem, ukoliko ti ne mazne pa uradi ono sto sam gore naveo (sinhronizuje). Ja sam pokusao da sinhronizujem stare daljince, jer sam posle te ne uspele popravke kupio novu centralu od njih i uz to sam dobio i nova dva daljinca, nisam uspeo ali sam negde procitao da moze da se desi da tom sinhronizacijom (pritiskom na oba dugmeta odjednom i drzis dok kontrolne lampice ne pocnu da trepcu) da se centrala dereglira pa je posle muka da i predhodne daljince moras da sinhronizujes.

Comment

• mercator234
              CBC Veteran
              • 03.08.2007
              • 106
              • tel.net.ba

Originally posted by Probisvet
              Meni se desilo da mi se stara centrala nesto pokvarila a ujedno sam promenio i kod za iskljucivanje na toj istoj centrali pa sam zvao COBRA alarm da pitam dali je moguce da se popravi i da im posaljem, posto smo se igrali gluvih telefona ja sam razumeo da moze i poslao centralu. Pozovu me na telefon koji sam im dao i tehnicar me pita dali znam kod na centrali ? ja se pitam zasto jer su valjda u stanju da provale kod, ali eto on mi rece da je ne moguce i da kodiran alarm nije moguce odkljucati ukoliko ne znas kod iako su ga oni sami konstruisali. Postoji mogucnost da sa starim daljincima napravis sinhronizaciju ali za to postoji procedura da alarm bude iskljucen pa da se podigne hauba i otvore vrata itd. Sto znaci kad alarm ukljucis sa tvojim daljincem nema sanse da neko to izvede sa nekim (recimo) drugim master daljincem, ukoliko ti ne mazne pa uradi ono sto sam gore naveo (sinhronizuje). Ja sam pokusao da sinhronizujem stare daljince, jer sam posle te ne uspele popravke kupio novu centralu od njih i uz to sam dobio i nova dva daljinca, nisam uspeo ali sam negde procitao da moze da se desi da tom sinhronizacijom (pritiskom na oba dugmeta odjednom i drzis dok kontrolne lampice ne pocnu da trepcu) da se centrala dereglira pa je posle muka da i predhodne daljince moras da sinhronizujes.
              Kolega nismo se razumjeli...ja mislim na situaciju gdje imam karticu i sa njom dodatni daljinac od alarma, i hipotetički gledano (to ću pitat i kolege pri ugradnji), da netko dođe sa kompatibilnom renolovom karticom(koju je nabavio nebitno kako) isti ne bi mogao odvesti auto, mislim otvorit ga može, ali alarm je uključen sve dok se isti ne isključi daljincem od alarma, to me je zanimalo, jel to ovako kako ja zamišljam....ipak megan tj renault u kombinaciji sa alarmom nema šanse da ga otraju, nek mi se javi ako ima netko takav, jer mislim da su ovi provalili način kako jednostavno otrat renola , a kad ugledaju alarm odmah se okrenu i bežanija

Comment

• mercator234
                CBC Veteran
                • 03.08.2007
                • 106
                • tel.net.ba

hmmm..sad sam u dilemi da li ikako treba zaštititi megana jer kako mi kolega koji radi u ovlaštenom renaultovom servisu, gotovo je nemoguće ukrasti megana II bez kooperacije nekoga iz sl.renaulta direktno iz Francuske i nekog od naših ovl.servisa...a njemu ipak više vjerujem

Comment

• mercator234
                  CBC Veteran
                  • 03.08.2007
                  • 106
                  • tel.net.ba

hmmm..sad sam u dilemi da li ikako treba zaštititi megana jer kako mi kolega koji radi u ovlaštenom renaultovom servisu, gotovo je nemoguće ukrasti megana II bez kooperacije nekoga iz sl.renaulta direktno iz Francuske i nekog od naših ovl.servisa...a njemu ipak više vjerujem
                  Ipak da ne bi bilo "tresla se brda rodio se miš"..ja idem prekosutra kod svog majstora da mi ugradi neki tajni prekidač na dovodu goriva, navodno taj kabel se može sjeći, ne smeta bordu...pa barem ga nitko neće ukrasti bez šlepe ili tako nešto, mislim sa autom sam od kuće do na posao i tako, u javne garaže se parkiram, tako da po mojoj procjeni niti sam ja u ugroženoj grupaciji po lokalitetu vožnje a ni po marki auta..ali ipak ćemo jedan tajni prekidač ubaciti zlu ne trebalo...vjerujem da će biti dostatno

Comment

• somi_kac
                    CBC Senator XXL
                    • 03.04.2009
                    • 796
                    • Kać

Drugarica ima Megan sa troje vrata, i obili su joj ga. Tako da alarm slabo sta vredi u danasnje vreme kao zastita. Moze eventualno da zastiti od 60% lopova koje cine narkomani i sitne secikese koji nemaju 2g mozga!
                    Vidi kako da ga zastitis da ga ne ukradu, a plocicu plejera i sve iznutra vadi i nosi sa sobom!!!
                    OPEL Astra 1.6i
                    OPEL Kadett 1.6
                    ŠKODA Favorit

Comment

• Markoos
                      CBC Početnik
                      • 27.08.2008
                      • 9
                      • Obrenovac

Jel moze jos par detalja, koje godiste, sta su uradili, kako ga obili, sta je imala od zastite?... sta su uzeli? Gde kad i to, cisto mozda nekom pomogne oko ideje kako zastiti auto

Comment

• mupe
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 822
                        • bg
                        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Nemoj da budeš u dilemi. To što ti je kolega rekao je potpuno pogrešno, na žalost. Postoji uređaj koji prijavljuje kompjuteru u automobilu bilo koju karticu kao validnu i nakon toga se automobil odvozi bez problema. Uostalom, bilo je već i dosta tekstova u novinama o tome da su renoi postali glavni konkurent za prvo mesto po broju ukradenih automobila.

@Markoos - pridružujem se pitanju za Šomija - da li možeš da napišeš još malo detalja o tome šta je drugarica imala od zaštite na meganu i šta su joj ukrali, ako su išta.

Comment

• Probisvet
                          CBC Senator XXL
                          • 07.06.2005
                          • 423
                          • FRANCUSKA

Ne moguce je zastiti auto od kradje jer ko je pravio auto, covek, nije ga pravio vanzemaljac tako da znas. U stvari moj cilj zastite kola je da zamajavam lopova dok se ja ne pripremim da ga sredim.
                          Osnovni princip je zamajavanje lopova jer on se vezba da u sto kracem roku mazne kola sto znaci pribegavaj svim merama da ga zadrzis sto duze ili ako vidi da je zajebano i da mu treba dosta vremena on ce odustati. Recimo stavis na volan onu precagu ili na pedalu kvacila i volana sistem za imobilizaciju volana ili nadjes nalepnicu za ZEDER brave i td. Ukoliko si iole zainteresovan da sacuvas ljubimca sve kombinacije su u igri.

Comment

• somi_kac
                            CBC Senator XXL
                            • 03.04.2009
                            • 796
                            • Kać

Originally posted by Markoos
                            Jel moze jos par detalja, koje godiste, sta su uradili, kako ga obili, sta je imala od zastite?... sta su uzeli? Gde kad i to, cisto mozda nekom pomogne oko ideje kako zastiti auto
                            Onesposobili su alarm, i roknuli su ga pajserom iznad zadnjeg bocnog stakla. Valjda mu se tu nalazi elektromotor. Imala je alarm i centralnu, a uzeli su joj dokumente, plejer, kartu Srbije i blokcic sa racunima za struju. Inace, to je auto od njenog caleta.
                            OPEL Astra 1.6i
                            OPEL Kadett 1.6
                            ŠKODA Favorit

Comment

• Car
                              CBC Senator XXL
                              • 07.07.2005
                              • 900
                              • Beograd

Što se tiče megana i alarma, obavezno pride i neka mehanička zaštita, ne bih se ja tu zezao pored svih ovih priča o krađama.

Comment

• mupe
                                CBC Senator XXL
                                • 05.10.2006
                                • 822
                                • bg
                                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by somi_kac
                                Onesposobili su alarm, i roknuli su ga pajserom iznad zadnjeg bocnog stakla. Valjda mu se tu nalazi elektromotor. Imala je alarm i centralnu, a uzeli su joj dokumente, plejer, kartu Srbije i blokcic sa racunima za struju. Inace, to je auto od njenog caleta.
                                Ko zna da li su ga stvarno i onesposobili, ili je samo svirao u prazno što svakodnevno viđamo po ulicama...

Comment

Working...
                                X