SEAT Ibiza 1.4MPI - elektrika

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pana
    CBC Početnik
    • 05.11.2007
    • 9
    • Zajecar

SEAT Ibiza 1.4MPI - elektrika

Od skora imama SEAT Ibizu 1.4MPI. Za sada sam izuzetno zadovoljan. Ali ipak postoje nekoliko stvari koje me nerviraju.
    1. Centralni displej, koji treba da pokazuje spoljasnju temperaturu radi kad se seti. Najcesce se desava da kad dam kontakt uopste se ne upali, nema temperature ali nema ni pozadinskog osvetljenja. Ocigledno se radi o nekom slabom kontaktu. Da li neko zna gde se nalazi taj senzor i eventualno usputni nastavci - konektori.
    2. Kako se rastura centralna konzola (ispod radio-CD) jer mi ne radi osvetljenje komandi za ventilaciju (verovatno crkla sijalica ili opet neki los kontakt). Hteo bih to da stredim ali ne i da razbucam pola auta.
    3. Da li neko zna gde se moze nabaviti ili bar katalosku oznaku, konektora za senzor temperature rashladne tecnosti. Neki manijak pre mene je pokusavao da ga skine a nije video gde treba pritisnuti pa je posle opasnog silovanja isti toliko raskliman da sad sam ispada a ja ne vidim kolika je temperatura.

Pozdrav
    Dragan
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Koje je god. auto
    Daj oznaku motora da pogledam za davac.
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• pana
      CBC Početnik
      • 05.11.2007
      • 9
      • Zajecar

Originally posted by M-power
      Koje je god. auto
      Daj oznaku motora da pogledam za davac.
      2000. god. mada kazu da je to model za 2001. Motor je AUD.

Comment

• pana
        CBC Početnik
        • 05.11.2007
        • 9
        • Zajecar

Ljudi da li je moguce na niko ne zna gde se nalazi taj ludi senzor spoljasnje temperature na SEAT Ibiza 1.4MPI. Do sada je radio kad' se seti od pre neki dan skoro da uopste ne radi. Nije da je noz pod grlo ali me zaista nervira kad nesto imama a ne radi pa makar bili i beskorisno.

Comment

• mugos
          CBC Senator XXL
          • 18.09.2007
          • 555
          • BG/sada Novi Beograd

Senzor rashladne tečnosti motora (autodata) AD84376 (ipak i ti proveri)

8 je tvoj broj
          Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• pana
            CBC Početnik
            • 05.11.2007
            • 9
            • Zajecar

Originally posted by mugos
            8 je tvoj broj
            OK lepa slicica i vrlo, vrlo korisna ali pitanje je bilo vezano za senzor spoljasnje temperature. Onaj sto pokazuje spoljasnju temperaturu na centralnom displeju izmedju brzinomera i obrtomera.

Comment

• paki
              CBC Član
              • 09.05.2006
              • 48
              • Nish

Cekaj polako,tebi ne pokazuje temperaturu rashladne tecnosti(izmedju brzinomera i obrtaljke) ili spoljasnu temperaturu na velikom centralnom dispeju??? Ako je ovo prvo zameni davac na slici je br8 zelene je boje!
              Ako je ovo drugo i mene to muci...
              Meni,doduse displej radi ali ne pokazuje spoljnu temperaturu...
              Gledao sam ispred hladnjaka bar jedno deset puta i nema,jedan drug mi kaze da je senzor mozda u masci retrovizora to jos nisam rasturao!!!
              Evo kako ces skinuti masku,ispod onih cuda za ventilaciju postoje dva srafa,skines ih i masku povuces ka sebi! Prosto.
              Kad to skines otkaci konektor za displej i kontrole ventilacije i odnesi kod nekog elektronicara da pregleda spojeve.
              E sad mi reci dali imas CD ili kasetas?
              Pozz

Comment

• mugos
                CBC Senator XXL
                • 18.09.2007
                • 555
                • BG/sada Novi Beograd

Originally posted by pana
                Originally posted by mugos
                8 je tvoj broj
                OK lepa slicica i vrlo, vrlo korisna ali pitanje je bilo vezano za senzor spoljasnje temperature. Onaj sto pokazuje spoljasnju temperaturu na centralnom displeju izmedju brzinomera i obrtomera.
                3. Da li neko zna gde se moze nabaviti ili bar katalosku oznaku, konektora za senzor temperature rashladne tecnosti. Neki manijak pre mene je pokusavao da ga skine a nije video gde treba pritisnuti pa je posle opasnog silovanja isti toliko raskliman da sad sam ispada a ja ne vidim kolika je temperatura.

Comment

• mugos
                  CBC Senator XXL
                  • 18.09.2007
                  • 555
                  • BG/sada Novi Beograd

Pardon konektor na magistralu podataka- AD28949???

Comment

• ibiza
                    CBC Senator XXL
                    • 16.03.2005
                    • 304
                    • Beograd
                    • Renault clio sport 172

Originally posted by pana
                    Ljudi da li je moguce na niko ne zna gde se nalazi taj ludi senzor spoljasnje temperature na SEAT Ibiza 1.4MPI. Do sada je radio kad' se seti od pre neki dan skoro da uopste ne radi. Nije da je noz pod grlo ali me zaista nervira kad nesto imama a ne radi pa makar bili i beskorisno.
                    U levom retrovizoru ti je senzor temperature.

Comment

• pana
                      CBC Početnik
                      • 05.11.2007
                      • 9
                      • Zajecar

Hvala ljudi.
                      U levom retrovizoru? A joj, e to sigurno necu da rasturam, bar za sada. Ja sam mislio da je negde ispod haube pa da ga i menjem ali rasturanje retrovizora ma jok.

Comment

• pana
                        CBC Početnik
                        • 05.11.2007
                        • 9
                        • Zajecar

E ovo sada nema nikakve veze sa elektronikom, ali kad sam vec zapoceo temu vezanu za seat-a nadam se da nece niko imati protiv da postavim jos jedno pitanje. Naime, od kada sam kupio doticnog SEAT-a stalno se cuje skripuckanje sa suvozaceve strane. Izgubio sam dva dana rasturajuci i pritezuci tapacire na desnoj strani ali nista i dalje se cuje. Tek kada sam sve to uradio shvatio sam da skripi keder guma na suvozacevoj strani. Namazao gumu prvom kremom koja mi je pala pod ruku i gle cuda nista se ne cuje, ja zadovoljan i sve je bilo u redu tri-cetri dana i opet je pocelo. Ocigledno je da suvozaceva vrata nisu bas "u libelu" tj. treba ih malo povucu prema unutra kako bi dobro nalegla na keder ali kako to uraditi. Imam ElsaWIN DVD sa brdom podataka za V.A.G grupu gde postoji clanak o podesavanju vrata ali mi nista nije jasno iz prilozene slike i teksta. Mozda je moguce nastelovati samo deo brave koji je zasrafljen u stub izmedju prednjih i zadnjih vrata tako da vrata budu malo blize kederu?

Comment

• paki
                          CBC Član
                          • 09.05.2006
                          • 48
                          • Nish

I kod mene skripi,izgleda da im je to falinka! A zanimljiva stvar,auto je uvezen i prvih mesec dana se nista nije culo,posle toga pocelo da skripi,ocigledno koliko su nam putevi dobri... :x
                          Pana nisi mi odgovorio da li imas cd ili kasetas,kod mene je kasetas i srtasno me nervira,nema izlaze ni za cd chang.
                          A imam kompletno ozvucenje,ali ga cuvam u garazi pa ako neko naleti na fabricki cd za seata neka mi javi!
                          Ako imas cd uslikaj pa okaci da posaljem burazeru da zna sta da trazi!
                          Fala unapred!!!

Comment

• pana
                            CBC Početnik
                            • 05.11.2007
                            • 9
                            • Zajecar

Originally posted by paki
                            Pana nisi mi odgovorio da li imas cd ili kasetas,kod mene je kasetas i srtasno me nervira,nema izlaze ni za cd chang.
                            A imam kompletno ozvucenje,ali ga cuvam u garazi pa ako neko naleti na fabricki cd za seata neka mi javi!
                            Ako imas cd uslikaj pa okaci da posaljem burazeru da zna sta da trazi!
                            Fala unapred!!!
                            Imam neki SONY CD/MP3/WMV - toliko se secam (ne pamtim tacnu oznaku). Uslikaci ga danas. Koliko mogu da skontam to nije orginal CD ali sasvim lepo vrsi posao. Inace orginalno ozvucenje (citaj zvucnici) u seatu su sasvim korektni pa cak i vise od toga. Kada ga odvrnem do "daske" okrecu se prolaznici i kad su svi prozori zatvoreni.
                            PS. Poslednjih nekoliko dana mi se po glavi mota ideja da ga zamenim nekim DVD-om sa monitorom od 6 - 7" ili jos bolje CarPC-om da bih mogao da montiram i kameru za rikverc. Imama malo nezgodnu garazu + mrak + nekoliko pica =

Comment

• paki
                              CBC Član
                              • 09.05.2006
                              • 48
                              • Nish

Oce li uskoro te fotke....

Comment

Working...
                              X