Imam problem sa srednjim levim svetlom.Nekada radi a nekada ne kao da ima prekid negde u žicama.Inače pozicija normalno radi,dugačko svetlo takodje samo srednje ********.Da li neko ima električnu šemu ili neki p redlog kako da rešim ovaj problem.
Sasvim sigurno su kontakti na samom faru u pitanju, Skini ih,pregledaj,poprskaj wd-om. Moguce je da je i tijelo sijalice oksidiralo,pa ne dobija masu preko fara,imao sam slican problem sa maglenkama na 145-ici,zamjena sijalice i ciscenje one povrsine na koju ona naleze veoma finim smirglom rijesilo stvar.
Moguce je da 164-ka ima odvojene kontakte na releju za lijevi i deni far..mada...ne znam,moje iskustvo se bazira na 145-ici,znaci jedan relej,jedan kontakt i posle njega dva osiguraca,jedan za lijevi,jedan za desni. U svakom slucaju,kao sto kazes to je poslednja stvar na koju bih posumnjao,posto vec radi desni far,znaci tipujem na kontakte na samom faru/oksidirala sijalica. BTW,je li kod 164 odvojeno kratko od dugog svjetla? Ili je H4 sijalica? Nema neke direktne veze sa problemom,nego eto samo pitam .
Ako je H4,moze se desiti i da je sijalica na oko ispravna,ali ne radi kad se prikljuci. Najjednostavnije je da je zamjenis novom,tako ces je sigurno eliminisati kao uzrok. Na tvom mjestu,uradio bih sledece:
1. Kupio novu H4 sijalicu
2.Ocistio povrsinu fara na koju ona naleze
3.Ocistio konektor koji ide na sijalicu i naprskao ga wd-om ili sl. sredstvom
4.Zamjenio osigurac od lijevog kratkog svjetla,cisto da i njega eliminisem,tj. njegov kontakt
Ovo bi trebalo da rijesi problem sa svjetlima.Javi da li je uspjelo.
Comment