Lampica ABS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Keketarac
    CBC Senator XXL
    • 01.09.2007
    • 588
    • Novi Sad
    • Seat Ibiza 1.2 TSI

Lampica ABS

U pitanju je Logan 1.6 MPI Laureat pack, 2004. godiste. Akumulator fabricki Rombat Calciu. Od kako je pocelo da mrzne napolju, pri prvom paljenju se desava sledece: dam kontakt, upale se sve lampice, ugase se sve osim za ulje i akumulator, i onda palim motor. Dok vergla upale se i lampice za ABS i airbag, i cim motor upali, one se ugase.
    Na dijagnostici u Renault servisu nisu pronasli gresku.
    Sumnjam na akumulator, iako je gustina elektrolita u redu, napon pre paljenja 12,5 V, dok vergla 11-11,5V.
    Any idea?
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Sve je ok, samo teraj...
    Ne moras da cekad da se pogase sve lampice, samo okreni kljuci uzivaj....

Ukoliko neka ostane da svetli - onda je problem!
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• RANK
      CBC Senator XXL
      • 28.02.2007
      • 1635
      • Beograd
      • FIAT MAREA WEEKEND 1

taj ce aku uskoro da otkaze
      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

...Lepo je rekao Rank....idi menjaj taj akumulator dok je vreme !
        Isto se meni desavalo, ali na Stilu...Ti ''majstori'' u Renault-u, koji su ti rekli da nema greske....paaa...da ublazim... - olako su te informisali...

Meni je u servisu objasnjeno ovako :
        S'obzirom da autu najvise struje treba prilikom startovanja motora...ako je nema dovoljno, komp gasi ostale uredjaje, da bi omogucio da dovoljno ostane za start motora...
        Tako i tvoj komp ugasi ABS [ ostavi ga bez napona ], jer ako bi ostavio i njemu struje koliko mu treba, ti ne bi mogao ni da zaverglas...
        Cim motor upali, naravno on pravi sebi struju, i ABS ponovo dodje pod napon, pa ti zato kasnije ne sija lampica...isto kao sto ti verovatno u toku dana, prilikom dodatnih startovanja motora takodje ne pali lampicu...Ali cim auto odstoji preko noci, eto problema opet...
        Meni je pored ABS-a, gasio i ASR...i nije pisao ''Check Ok'', vec greske na ta dva sistema...a takodje mu nisu sijale lampice...Kasnije u toku dana je sve bilo ok..ali za prvo paljenje obavezno pokaze tu gresku...Ako tebi i u toku dana [ posle prvog paljenja ] nastavlja da pali lampicu prilikom verglanja...taj akumulator je vec riknuo...!

Menjaj akumulator, imas one ''bez odrzavanja''...kada ga povezes, ostavi auto da radi, i to ne manje od pola sata...ili se vozaj bar toliko, da malo alternator ''probudi'' taj nov akumulator...

Comment

• dranix
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 3079
          • Antwerpen/Belgium
          • Saab 9-3

Pa i njega uskoro da baci?
          Ko zna da je kupljeni akumulator pun? Na osnovu cega?
          Auto ne sme da trosi vise od 20-30mA struje u mirovanju. Ako trosi vise eto belaja opet posle desetak dana stajanja bez voznje.
          Vecina automobila danas ima alarm pa vodite racuna o potrosnji.
          Dzabe nov akumulator ako ostane vise od 24sata prazan ispod recimo 9 volti. Nikad vise nece biti kao pre.
          Cvrsto verujem da je najveci razlog problema sa akumulatorima najvise neznanje pa tek onda eventualni losiji kvalitet i zima koje ustvari jos uvek uopste i nema.
          Sta mislite da je sada -10 ili -15°C? Sta ocekujete ako tako bude?
          Nema nista od akumulatora ako se auto ne vozi svakodnevno i to ne po deset minuta nego znatno duze i pod vecom turazom od kreni-stani pod svetlima do posla i natrag takodje po mraku. U tom slucaju MORATE dopunjavati akumulator punjacem da bi ste bili sigurni da ga necete unistiti. Ovo sve pod uslovom da je sve u najboljem redu i ispravno.
          Nepravilnom eksploatacijom moze i nov akumulator da rikne za dve nedelje ali nema veze onda cete reklamirati i uzeti novi, zar ne?
          Da sam ja prodavac akumulatora ja bi vam dao i punjac gratis da ne dolazite ponovo.

Comment

• Keketarac
            CBC Senator XXL
            • 01.09.2007
            • 588
            • Novi Sad
            • Seat Ibiza 1.2 TSI

I mislio sam da je problem u struji. Neshaoct je dobro pretpostavio da se kasnije u toku dana ne pale lampice pri startivanju. Sto se tice dijagnostike, stajao sam pored majstora i blenuo u onaj lap-top, sve lepo zeleno i pise OK

Vec je sto puta sazvakano, samo jos da odlucim da li ce da padne Varta ili Bosch.

I jedno glupo pitanje, zbog koda na radiu i ECU, da li skidanje klemi posle podrazumeva ubacivanje nekih sifri? Me stupido

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Sa ECU neces imati problema... a radio ce (verovatno) traziti neki CODE.
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• neshaoct
                Banovan
                • 18.08.2007
                • 1754
                • Beograd, Rakovica

...meni je fabricki radio unutra, i nije trazio nikakav kod...
                Ionako bez napona bude svega 10-tak minuta...ne bude duze od toga...

...'' Ko zna da je kupljeni akumulator pun? Na osnovu cega?..''

Zato sto je nov...a, ako ni on ne valja,
                valja garancija na njega od 2 godine...

Comment

• Keketarac
                  CBC Senator XXL
                  • 01.09.2007
                  • 588
                  • Novi Sad
                  • Seat Ibiza 1.2 TSI

U svakom slucaju hvala svima na savetu

Comment

• Car
                    CBC Senator XXL
                    • 07.07.2005
                    • 900
                    • Beograd

Pa po tome i ja imam problem onda...

Dok verglam takodje svetli par lampica, koje se ugase cim auto upali. Samo sto ja mislim da je kod mene tako vec godinu i po dana, tj. otkako je kupljen auto.
                    Ne primecujem da slabo vergla ili nesto slicno, sve radi isto kao i ranije. Takodje nema nikakvih greski na dijagnostici.

Da preduzimam nesto ili?

Auto je Laguna II dci...

Comment

• RANK
                      CBC Senator XXL
                      • 28.02.2007
                      • 1635
                      • Beograd
                      • FIAT MAREA WEEKEND 1

ne cekaj ni minut, preduzimaj!
                      salim se, samo sam rekao da taj akumulator u loganu nece jos dugo, i stojim iza toga.

Comment

• dranix
                        CBC Senator XXL
                        • 04.10.2004
                        • 3079
                        • Antwerpen/Belgium
                        • Saab 9-3

Naravno da nece kad je zapusten.
                        Akumulator bi ladno trebalo da traje posto nije bilo nekih zima zadnjih godina bar 5-6 godina a normalno se kaze 4 "prave" zime. Jos su ta pravila vazila ranije a sada su akumulatori jos bolji samo sto nije bilo ovako mnogo snaznih potrosaca kao sto ima sada. Mislim na snazne pojacavace, HID svetla, alarme i slicno.
                        Sto ono rekose: "Ako se cuvate i bog vas cuva."

Comment

• RANK
                          CBC Senator XXL
                          • 28.02.2007
                          • 1635
                          • Beograd
                          • FIAT MAREA WEEKEND 1

ne znam jesi li obratio paznju, u pitanju je rumunski ROMBAT akumulator. to je nevidjeno smece i pravo je cudo da jos radi. ja sam ga zatekao u prethodnom autu i muku mucio sa elektronikom jer mu napon pri verglanju padne na 9-10V. da ne bude zabune, auto vergla i pali kako treba, ali je uvek bila lutrija koju ce gresku prijaviti nakon varglanja. zamenio i svi problemi nestali.

Comment

• Keketarac
                            CBC Senator XXL
                            • 01.09.2007
                            • 588
                            • Novi Sad
                            • Seat Ibiza 1.2 TSI

Mozda je smece, nisam imao kontakta sa takvima do sada, ali je nadziveo Black Horse u kocki dizel

I nisam ga zapustio, majke mi kontrolisem mu vodu, mazim ga i tepam mu svaki put kada otvorim haubu

Comment

• RANK
                              CBC Senator XXL
                              • 28.02.2007
                              • 1635
                              • Beograd
                              • FIAT MAREA WEEKEND 1

a ja sam rekao da Black Horse valja, jelte? gde si to procitao? smece je i jedno i drugo.
                              mislim stvarno, kakav je reper Black Horse? pa on je medju akumulatorima ono sto je YUGO medju automobilima, kao sto je i ROMBAT analogan Daciji.

mislim da bi trebao da stavis drugi akumulator za probu i razresis dilemu.

Comment

Working...
                              X