Prepravke na zadnjoj svetlosnoj grupi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Prepravke na zadnjoj svetlosnoj grupi

Interesuje me kako da prepravim zadnje stopaljke u smislu da pozicija ostane pozicija i dodam stop svetlo na nju i takodje na stop svetlu da dodam poziciju. U prevodu hocu da ubacim sijalice 5/21w na mestima gde je trenutno samo 5w i gde je samo 21w.

Da li je neko ovo vec radio i da li zna da mi objasni kako to da prepravim!?
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
  • zec
    CBC Senator XXL
    • 05.01.2005
    • 450
    • bgd

Na Zastavi?
    "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

• Goran
      Moderator
      • 06.10.2004
      • 535
      • Vrbas

Ne bi trebalo da imas vecih problema s tim, treba da nadjes konektore za sijalice 5/21W i prilagodis instalaciju tako sto ces napraviti "mostove" sa potojecih na sijalice koje dodajes.

Pozz
      Originally posted by Dora
      Banovao me Goran
      Ako ne mozes da im objasnis, zbuni ih!

Comment

• Miljan
        CBC Senator XXL
        • 18.01.2006
        • 459
        • Nis

Ako je na Zastavi, verovatno imas onaj novi tip grla kao kod Yuga, imas da kupis ta grla posebno, i samo zamenis.
        Ako stavis to, topice ti se plastika za poziciju ako duze drzis kocnicu, jer je veca sijalica i veoma je blizu plastike.

Comment

• Laki GSi
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2006
          • 2426
          • Beograd-Vozdovac

Ide kompletna signalizacija na vozilo od SNB dioda tako da bas neverujem da se one isto greju kao i obicne sijalice!?

Inace toga sam se i plasio,to sto ste rekli da je dovoljno samo most napraviti!

Da li ce to biti u redu da se tako uradi? Ja sam mislio da bi trebalo izvesti neke osigurace koji bi stitili instalaciju jer pazite sad ima dve stopaljke po strani,za poziciju nije toliki problem jer je ona ipak 5w ali se ja bojim stop svetla koje je 21w!?!?

Comment

• Goran
            Moderator
            • 06.10.2004
            • 535
            • Vrbas

Ne vidim zasto bi bio problem, pozicije su te koje "gore" duze vremena one su 5W, Stop jeste jaci ali on gori najduze 10 sekundi tako da nema opasnosti od pregrevanja i opasnosti za plastiku. Ovo vazi za sijalice.

Da izracunamo ovako: sijalica, dioda, nebitno sta, od 21W vuce priblizno 2A znaci da 4 komada vuce 8A sto je potpuno bezbedno za instalaciju cak i da gore duze od pomenutih 10 sekundi koliko traje kocenje, ako bas hoces da se osiguras ugradi relej, mada po meni, bespotrebno

pozz
            Originally posted by Dora
            Banovao me Goran
            Ako ne mozes da im objasnis, zbuni ih!

Comment

• Miljan
              CBC Senator XXL
              • 18.01.2006
              • 459
              • Nis

Nema potrebe za dodatnim osiguracem jer postojeci moze da izdrzi mnogo vise od 4 sijalica od 21W, a ako stavljas diode, neces imati ni toliko, jer one imaju mnogo manju snagu od sijalica.

Comment

• Laki GSi
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2006
                • 2426
                • Beograd-Vozdovac

Pa to sam i ja razmisljao jer su ipak diode 1,3w!

Ali...nelezi vraze,ta struja je za mene mnogo skatljiva jer sam vec jednom na nekom od proslih auta imao akciju spasavanja od pozara!

Comment

• zec
                  CBC Senator XXL
                  • 05.01.2005
                  • 450
                  • bgd

Ako vadis sijalice i stavljas diode onda ne treba da brines i grejanju plastike. Diode se mnogo manje greju. Snaga dioda je manja od snage sijalica. Nemas bas puno brige tu, vec to samo lepo uklopi.
                  "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

Working...
                  X