Kako vratiti igle da pokazuju pravo stanje?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vujke
    Admin
    • 29.09.2004
    • 1673
    • Mladenovac
    • Daewoo Lanos 1.5SX

Cini mi se da kazaljka za brzinu ima i neku amortizacionu oprugu koja treba da se 'nategne' dovoljno zbog brzine vracanja skale a verovatno utice i na tacnost?
    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Kakva, sad, brzina vracanja skale?! Valjda ta kazaljka treba da pokazuje brzinu a ne da se brzo ili sporo vraca?
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Syncmaster
        CBC Veteran
        • 02.02.2006
        • 153
        • Zrenjanin

Pa ako gledaš po toj logici nategnutos je veća sto je otklon veći, ali ukoliko misliš da će posle tvog podešavanja biti više nategnuta i da će to uticati na pokazivanje, u slučaju kada usporavaš, pa onda bi to bilo još bolje jer bi bila osetljivija i na svaku malu promenu brzine prilikom usporavanja bi reagovala, dok kada se ubrzava to je neznatno jer tvoj auto i onako ne moze toliko brzo da ubrzava kao kada može da se zaustavi.

Opet, oni u fabrici gleadju da nađu zlatnu sredinu.
        Mada mislim da ta nategnutost o kojoj govoriš ne može toliko da se poremeti jer kada se svakako radi baždarenje menja se i ta nategnutost manje-više, u zavisnosti šta je potrebno.

Što se tiče najbližeg tebi servisa za to, nazovi AMSS pa pitaj njih, oni bi trebalo da imaju takve informacije ili bi te uputili na nekoga.

Comment

• vujke
          Admin
          • 29.09.2004
          • 1673
          • Mladenovac
          • Daewoo Lanos 1.5SX

shaq je pomenuo da su u pitanju step motori, oni uvek pokazuju iste vrednosti i imaju istu pocetnu tacku na osnovu koje je lako nastelovati.
          Problem koji imam sa brzinomerom je upravo zbog ove opruge i sumnjam da je kod mene step motor, posto kad se otpusti sve i krene iz nule lagano s pola gasa idem 200 sto sa step-om ne bi bio slucaj.
          Nastelovao sam ga prema broju obrtaja i sada na 100km/h pokazuje +10 u odnosu na mazdinu skalu sto i nije strasno.

Comment

ako ima oprugu onda nije sistem na step motor nago je sistem ampermetra ili voltmetra, da takav brzinomer se teze steluje, u principu trebao bi da znas koliko iza nule (u smeru obrnutom od kazaljke sata) ce se kazaljka zaustaviti naravno kada je podignes da preskoci onaj stift koji je drzi u nultoj poziciji. Kod vecine kola to je kao na 6 sati znaci skroz dole prema tebi

Comment

• vujke
              Admin
              • 29.09.2004
              • 1673
              • Mladenovac
              • Daewoo Lanos 1.5SX

Pretpostavljao sam da je to u pitanju, ovo sa 6h nisam tada proverio jer sam bio ubedjen da je step i skinuo kazaljku, veselje je nastalo kad sam vratio Probacu, mada i sad znam ~ koliko se krecem.

Comment

• zx3
                CBC Član
                • 16.01.2007
                • 86
                • Požarevac

Problem rešen bar delimično. Nisam ni znao da imam na centralnom displeju koji pokazuje pređene kilometre opciju da proveravam sijalice da iščitavam erorr kodove i takođe imam opciju digitalnog pokazivača brzine u miljama i kilometrima kao i digitalni obrtomer. Tako da sad čekam samo malo lepog vremena da sve lepo uštelujem. A ako ne uspe ići ću u taho servis mada ne vidim razlog da ne uspe. Hvala

Comment

• dranix
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 3079
                  • Antwerpen/Belgium
                  • Saab 9-3

Comment

Working...
                  X