RENAULT Laguna II 1.9 dCi - displej ima neke prekide

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Contractor
    CBC Član
    • 17.12.2007
    • 17
    • Beograd

RENAULT Laguna II 1.9 dCi - displej ima neke prekide

Ćao ljudi.
    Gledao sam jednu Lagunu II (120ks)koja je u odličnom stanju, medjutim displej ima neke prekide. Uzeo bih je ako me neće popravka istog koštati previše. Nov je 400€ + ugradnja. Da li neko zna gde se može naći polovan.
    Hvala unapred i pozdrav

Poruku izmenio: gordi014
  • nenasan
    CBC Član
    • 15.10.2007
    • 73
    • Šabac

Ja još nisam saznao da li je neko rasturio lagunu 2.
    U Šapcu pouzdano znam da još uvek niko nije rasparčao takav auto i sa obzirom da su im motori e3 teško da će ih neko rasturati dokle god je vrednost povoljna za zaradu kompletnog ocerinjenog i registrovanog.
    Nego koja je to laguna,više opiši možda se tebi isplati da kupiš nov displej.
    A koji je to displej šta ako je neko pokušao ne stručno da umanji kilometražu pa je pipnuo tamo gde ne sme pa sada ne znaš ni km a i pri tom ne radi.

Comment

• Contractor
      CBC Član
      • 17.12.2007
      • 17
      • Beograd

Ćao Nenasan,
      izvini što se tek sad javljam, ali nisam očekivao da će neko odgovoriti ovih dana praznika.
      U pitanju je Renault Laguna II 1.9 dci expression (6 brzina, 120 konja, digitalna klima (posebne kontrole za vozača i suvozača), Tempomat, sva četiri el. podizača za stakla...). U principu od opreme nema alu felne, kožu i senzore za parkiranje, kišu i svetla. 2004. godište. Uvežen iz Francuske. Kao prešao 120.000, ali ja sam u startu i pretpostavio da je više.
      To je onaj displej koji bi trebao da služi za muziku i tempomat valjda (nisam 100% siguran za šta je sve, jer pola radi, pola ne, vidim samo da pokazuje radio stanicu). Stoji centralno kada gledaš ceo auto, tj. desno od vozača.

Comment

• nenasan
        CBC Član
        • 15.10.2007
        • 73
        • Šabac

Pravo da ti kažem ne znam da li tempomat pokazuje preko tog displeja a mislim da ne,da u pravu sam evo sada gledam u serv knjigu tempomat pokazuje preko displeja na kontrolnoj tabli.
        A što se tiče ovog o kojem ti pričaš on treba u desnom uglu da pokaže temperaturu napolju zatim na sredini radio stanice a levo na nacrtanom autu vrata i gume za vrata otvorana zatvorena a gume da li je kaput ili ne.takođe lampica za pojas ivrata u crvenoj boji.
        Objasni mi šta kod tebe sija a šta ne.

Comment

• nenasan
          CBC Član
          • 15.10.2007
          • 73
          • Šabac

Da dodam u vezi kilometraže moj auto je prešao 180000 i ima ulja na turbini ono o čemu se drvi kao da je to neka katastrofa pa šta kada rikne turbo uradiš remont 250 evra i to je to samo na vreme kotroliši izduv da li ima crno i da li troši ulje.
          Pošto si ti u fazi kupovine ne možeš da proveriš koliko i da li uopšte troši ulje ti pokušaj prostim osluškivanjem koliko turbo zviždi i da li ima dima kada ga turiraš.
          Kod mene nema i ako vlaži ulje oko creva turba a na tehničkom jedva da su pronašli malo čađi.Hoću da ti kažem da kilometraža kod dizela nije merodavna ako je auto vožen auto putem onda može i sa trista hiljada da bude očuvan.
          Takođe moji poznanici koji uvoze automobile kažu pouzdano da veliki broj tih automobila do 100000 dobije novi turbo.
          Nisi rekao koja je cena jer ono što nekada kod nas u šapcu nije za izbegavanje.
          Treba prošunjati a tom koji ti prodaje samo predloži da ga voziš na dijagnozu jer ona pokaže kilometražu a između ostalog ako već daš 20 kinti on ti bar kaže i kvarove.

Comment

• Contractor
            CBC Član
            • 17.12.2007
            • 17
            • Beograd

Što se tiče displeja levi deo za gume i vrata radi OK, a na ostalom delu displeja polovina radi a polovina ne (ako bi podelio displej po horizontali, gornji deo je OK, donji nije). Znači to je displej za temperaturu i muziku? OK, bar to da znam, da nema veze sa tempomatom.
            Što se tiče samog automobila išao sam ja sa njim u servis u MML-u, za koji sam našao ovde da ga preporučuju i čovek mi je rekao da je u odličnom stanju. Stavljao ga je na kompjuter i ne vidi nikakve greške. Jedino mi je taj displej diskutabilan.
            Cena je 10.500. U principu ako je taj displej "samo" za muziku onda nije strašno, ali sa druge strane ako dajem tolike pare bilo bi lepo da je 100% OK.

Comment

• click
              CBC Veteran
              • 13.09.2007
              • 128
              • Beograd

Mislim da ti je to malko jaka cena za tu Lagunu, za te pare imas Dynamique, pa cak i Privilege, pogledaj malo detaljnije.

Comment

• Contractor
                CBC Član
                • 17.12.2007
                • 17
                • Beograd

Originally posted by click
                Mislim da ti je to malko jaka cena za tu Lagunu, za te pare imas Dynamique, pa cak i Privilege, pogledaj malo detaljnije.
                Nemoj da me plašiš druže, taman sam pomislio da sam našao auto za sebe po "povoljnoj" ceni.

Iskreno, ja nisam siguran koliko su fiksne te opreme. Tj. ovaj auto jeste kao sa expression opremom, ali kako sam ja čuo expression ne podrazumeva digitalnu klimu, a ovaj auto je ima. Meni lično ova oprema deluje OK, kao što rekoh nemam alu felne, kožu i senzore za parkiranje, kišu i svetla. Od toga svega ja lično bih voleo da imam senzore za parkiranje jer trenutno vozim 206-icu, pa će mi sigurno trebati vremena da se naviknem na malo veći auto. Ostalo mi i nije toliko bitno.

Comment

• Car
                  CBC Senator XXL
                  • 07.07.2005
                  • 900
                  • Beograd

U drugoj fazi je svaka laguna sa expression dobila i automatsku klimu, a samo Authentique je ostala na manuelnoj. Ne znam koje je godiste ta koju ti gledas.

Imas u halo oglasima upravo jednu karavan koja je kupljena kod nas u hit autu (tako pise), to mi nekako deluje sigurnije sto se kilometraze tice, ali opet - nikad se ne zna. Treba pregledati auto.

Sad stvarno ima veliki izbor laguna na prodaju, vidjao sam cak i turbo benzince s vremena na vreme, i da treba da uzimam sada auto trazio bih iskljucivo neku sa initiale opremom, eventualno privilege kao nivo ispod.

Initiale je stvarno krcata dodatnim stvarima, pogledaj negde listu sta sve ima. Ako je bas nemoguce naci neku od tih u dobrom stanju, onda Dynamique kao minimum. Ako nista drugo u odnosu na Expression dobijas polu-kozu i 17ice felne (meni licno, bas dobro izgledaju). No, dobro, u nekoj meri to sve zavisi od onoga ko je kupovao auto i sta je trazio od opreme - tako imas i Dynamique sa navigacijom i slicno.

Comment

• nenasan
                    CBC Član
                    • 15.10.2007
                    • 73
                    • Šabac

Bate lepo ti kažem dođi Šabac ili se strpi ako hoćeš pogledaću pa ću ti napišem posle božića šta ima .
                    2006_te godine ja kupio znači ne laza mika i pera lagunu za 8800(dynamic) znači auto je imao 4 godine,pa ti vidi šta je povoljno koža na krajevima alu felne 17coll maglenke itd ostalo već sve imaju.

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

ajde da se i ja ubacim
                      kod svakoga preprodavca ces naci po koju lagunu sa kojom se zakopao iz vise razloga
                      prvi je sve su izvozane.
                      na svakom placu mozes bez problema ubiti cenu i za 1000€ i uzeti auto. moj savet
                      reno daje bez problema zadnji podatak km sa servisa. samo ti treba broj sasije i sve ce ti biti jasno.
                      evo na primer ja se spremam u ponedeljak do francuske i nemacke i znam da me ceka jedna laguna 2003 god za 5100€.
                      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Car
                        CBC Senator XXL
                        • 07.07.2005
                        • 900
                        • Beograd

A sta vredi i podatak iz servisa ako dobar deo ljudi ne odrzava auto u zvanicnim renault servisima kad izadje iz garancije?
                        Citam www.parkers.co.uk forum i vidim da kad god se ljudima desavao problem sa turbom na laguni ili necim slicnim van garancije, gotovo niko nije to servisirao u ovlascenom servisu zbog cene. A bas se gomila ljudi ukljucila u raspravu oko toga.

Koliko bi, recimo, u Francuskoj kostala dobra laguna to godiste? Ti kazes ides po primerak za 5000, a koliko kostaju one koje su malo presle ili nisu udarane i slicno?

Comment

• ada
                          CBC Senator XXL
                          • 04.06.2005
                          • 2375
                          • Novi Sad
                          • Svasta nesto

od 8000 na vise u ekstra stanju i sa manje od 100000km.
                          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Car
                            CBC Senator XXL
                            • 07.07.2005
                            • 900
                            • Beograd

Ok, hvala na informaciji!
                            To je ono, ocuvan auto svugde kosta.

Comment

• Azrael
                              CBC Senator
                              • 29.06.2006
                              • 278
                              • Kragujevac

Interesuje me koji je turbo benzinac isao u lagunu, koliko kubika, konja, i kako se pokazao sto se tice odrzavanja i eksploatacije, pre svega mislim na njegove boljke?

Comment

Working...
                              X