Renault Megane II 1.5 dCi - prskalica, alarm, player

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • plum
    CBC Član
    • 08.01.2008
    • 10
    • Novi Sad

Renault Megane II 1.5 dCi - prskalica, alarm, player

Kupio sam auto pre nekoliko dana, a obzirom da je ovo prvi Renault koji vozim imam nekoliko (glupih) problema.

1) Kada pokusam da aktiviram prskalicu za ciscenje zadnjeg stakla, aktivira se prednja. Nasao sam na forumu da je neko imao slican problem ali ne pise kako je resen.

2) Da li Megane II u standardnoj opremi nudi alarm, obzirom da ne znam kako da aktiviram zvucnu signalizaciju (ukoliko postoji)

3) Obzirom da sam dobio cassette player koji planiram da zamenim nekim DVD ili CD (sa USB) player-om, koji mi preporucujete? (mislim na one napravljene za ovaj model) Imperativ je da ocuvam funkcionisanje komandi na volanu ili mi je neizbezna kupovina adaptera za tako nesto?
  • lagunaaa
    CBC Član
    • 03.01.2008
    • 13
    • brcko

ovako i ja sam od skora vlasnik lagune pa sam imao slican problem jer nisam navikao na komande.bez uvrede pokusaj kada ukljucujes zadnji brisac(ako je kao na laguni)onaj kruzni prekidac kada prebaci na zadnji brisac jos malo zakrenuti naprijed pa vidi da li ce reagovati zadnja strcaljka.ja sam isto ukljucivao zadnji brisac i onda povlacio kompletnu rucicu prema sebi i aktivira normalno prednju strcaljku i pranje farova a zadnju eto na tome kruznom prekidacu na kome i sam brisac ukljucujes.ako su komande iste nadam se da ce ti ovo pomoci

Comment

• click
      CBC Veteran
      • 13.09.2007
      • 128
      • Beograd

1. Lagunaaa ti je dao odgovor, zarotiras rucicu dva puta i to je to.
      2. Alarm serijski nema, samo modeli za englesko trziste su ga imali. Zvucnu signalizaciju zakljucavanja ne mozes da aktiviras koliko ja znam.
      3. Opcija a: kupis adapter u ovlascenom servisu/ prodavnici delova
      Opcija b: kupis Sony CDX-GT30RN , opet kod ovlascenog i to ti je to, ne treba ti adapter. Koliko sam ja upoznat, kosta oko 150 evra, ostaju ti komande na volanu i imas dva displeja, originalni i onaj na aparatu.
      Pozdrav!

Comment

• plum
        CBC Član
        • 08.01.2008
        • 10
        • Novi Sad

Hvala laguna! Hvala click!

1) Nisam bas detaljno opisao problem vezano za strcaljku. Znaci, skontao sam da treba zarotirati rucicu (u polozaj 2, nakon polozaja za zadnji brisac) medjutim kao sto napisah dobijam tecnost na prednjem staklu a ne na zadnjem. Da napomenem jos da mi, ako povuchem ruchicu prema sebi sve normalno radi vezano za prednje staklo, znaci aktivira se opet prednja stcaljka i rade brisaci par puta.

2) Alarm: Juce sam proveo neko vreme igrajuci se sa alarmom i uspeo da ga aktiviram. Dakle, iz nekog razloga, alarm postaje aktivan tek nakon 60 sec od zakljucavanja. Zvucne signalizacije pri zakljucavanju nema, kao sto je click vec napisao.

3) Player: Hvala click (jos jednom). Ima li neko pomenuti Sony player ? Pohvale, kritike ???

btw ... ako neko zna gde se moze nabavite elektronska verzija User Manual za Megane neka javi!

Comment

• click
          CBC Veteran
          • 13.09.2007
          • 128
          • Beograd

Onda je verovatno problem do motorica na rezervoaru tecnosti za pranje stakla, posto ima samo jedan rezervoar, za prednje i zadnjei trebalo bi da ima dva motorica. Ja bih tu pogledao.
          Sto se tice uputstva, imam ja neko elektronsko, nije Haynes, nego Renault original, samo je na francuskom. Ako ti to nije problem, mogu ti ga poslati na mail (bar cu pokusati).

Comment

• dusanns
            CBC Veteran
            • 03.06.2007
            • 199
            • Novi Sad

Pozz. Ovo za alarm mi nije jasno, slozio bih se sa clickom (ovo u vezi engleskog trzista)...
            nego kako ti se to aktivira alarm? Jesi ga testirao? Po cemu skontas da je aktiviran posle 60 sec.?
            http://www.renaultforumserbia.com/index.php

Comment

• dusanns
              CBC Veteran
              • 03.06.2007
              • 199
              • Novi Sad

Jos jedna stvar u vezi playera, mozda je malo off ali mozda i nije
              reko da proverim jel moze prilikom ugradnje playera Sony CDX-GT500, da funkcionise originalni displej i komande na volanu???
              Ili moze samo sa CDX-GT30rn?
              Evo i fotke:

Comment

• plum
                CBC Član
                • 08.01.2008
                • 10
                • Novi Sad

Originally posted by dusanns
                Pozz. Ovo za alarm mi nije jasno, slozio bih se sa clickom (ovo u vezi engleskog trzista)...
                nego kako ti se to aktivira alarm? Jesi ga testirao? Po cemu skontas da je aktiviran posle 60 sec.?
                Ovako, senzori pokreta u unutrasnjosti auta se valjda ukljucuju nakon 60 sec (ovo nadjoh na nekom britanskom forumu), mada se interval moze i smanjiti.

Testirao sam na sledeci nacin:
                1) Ostavio otvoren prozor.
                2) Izasao iz auta.
                3) Zakljucao.
                4) Sacekao 60-ak sec
                5) Gurnuo ruku kroz prozor i auto zapistao.

Comment

• plum
                  CBC Član
                  • 08.01.2008
                  • 10
                  • Novi Sad

Originally posted by click
                  ...
                  3. Opcija a: kupis adapter u ovlascenom servisu/ prodavnici delova
                  Opcija b: kupis Sony CDX-GT30RN , opet kod ovlascenog i to ti je to, ne treba ti adapter. Koliko sam ja upoznat, kosta oko 150 evra, ostaju ti komande na volanu i imas dva displeja, originalni i onaj na aparatu.
                  Pozdrav!
                  Na jednom drugom forumu, tip je pisao da je pomenuti player ugradio u svog Renault-a. Sve komande rade kao sto si napisao click, ali je cena "malko" drugacija. 270 eura. To me je bas razocaralo. Ipak za 200 eura se moze naci za klasu bolji player.

Comment

• dusanns
                    CBC Veteran
                    • 03.06.2007
                    • 199
                    • Novi Sad

ono za alarm cu da probam.
                    Ne znam jesi imao priliku da vidis Sony CDX-GT30rn, vrlo je obican, nema graficki displey,
                    nije mu sakriven CD vec je spolja otvor...... pa zato ne verujem da je cena 270e.
                    Na e bay mu je cena 99,99e.

Comment

• click
                      CBC Veteran
                      • 13.09.2007
                      • 128
                      • Beograd

Cena koju sam napisao je u komsiluku, pa pretpostavljam da je i kod nas slicna.

Comment

• click
                        CBC Veteran
                        • 13.09.2007
                        • 128
                        • Beograd

^^^^
                        E, malo sutra.. Kod nas je oko 250 evra

Comment

• plum
                          CBC Član
                          • 08.01.2008