pomoc oko elektro instalacije

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Type_R
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2007
    • 900
    • Valjevo

pomoc oko elektro instalacije

Problem je taj sto kada auto radi recimo na leru 900obr i stisnem kocnicu obrtaljka skoci na 1200 i vrati se recimo na 1000 a sve ostale lampice na instr tabli trepnu i kada je mrak vidi se da veoma malo svetli lampa od altenatora.

Danas ne budem lenj i skinem automat stop svetla, na njemu imaju 4 prikljucka, dva cu zanemariti jer ne znam sta su, druga dva ulaza prekidac spaja preko kao neke male platine kada je kocnica pritisnuta a kada je pustena te platine su razdvojene, e do njih dolaze dve zice koje su kada je auto skinut sa kontakta u kratkom spoju a kada je auto upaljen izmedju njih je 12V, e sada da li sam ja lud ili taj prekidac tako funkcionise ali mi nije logicno da te platine spajaju + i - a sigurno sam dobro izmerio!
    3SG(T)E EXPERT

MAN service
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Te zice su ti od stop svetla,a ti malo razmisli odakle ti taj "minus"

Comment

• Type_R
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2007
      • 900
      • Valjevo

Daj pomozi, ja nemam pojma o cemu se radi!

Znaci ne znam kako je regulisano to kod forda, meni je recimo logicno da osigurac bude na + kablu od nekog potrosaca nebitno da li je to svetlo, sirena, ventilator

Kod mene recimo kada izvadim osigurac od svetala ili od treptaca, premerim postolje osiguraca kada je svetlo ugaseno i ono je KRATKOM SPOJU! Upalim svetlo i premerim daje NAPON 12V! Da li sam ja lud ili sta???

Da napomenem da je radjen remont kutije osiguraca (prethodni vlasnik radio kod kog majstora ne znam)

Takodje postolje osiguraca svetala mi je u kratkom spoju sa masom (a sve radi normalno)
      3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• TECA
        CBC Senator XXL
        • 14.10.2007
        • 2355
        • Oz

Type,da li je ispravna sijalica u kratkom spoju???(ovo ja poceo kao profesor)

Comment

• Type_R
          CBC Senator XXL
          • 26.05.2007
          • 900
          • Valjevo

O sramote!!!! Sta ces, danas nedelja pa otisao mozak na odmor........

Ok, ajde onda da resimo sto mi skoci obrtaljka kada automat od stop svetla zatvori krug.

Eeeee ima jos, na unutrasnjem limu haube imam nekakav nozovi zvucnik koji je danas kada sam pomerao kutiju sa osiguracima poceo da pisti tiho kao alarm???? Za sta to sluzi???

Grejac soferke mi neradi ali nije toliko bitno, ali zar je moguce da imam grejace u prskalicama za soferku (do obe prskalice dolaze dve zice)????

Uh, jos jedan problem, brzinomer mi poskakuje na odredjenim brzinama, ja sam mislio da nije na sajlu vec da koristi signal sa VSS-s ali i kada raskacim VSS on pokazuje???????

Mada prvo bi da resim stop........
          3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• TECA
            CBC Senator XXL
            • 14.10.2007
            • 2355
            • Oz

Proveri i ocisti mase,vise ti ne mogu pomoci.Ako problemi ostanu,pravac kod autoelektricara!

Comment

• Type_R
              CBC Senator XXL
              • 26.05.2007
              • 900
              • Valjevo

pitanje za TECU

A da li je grejac soferke u kratkom spoju, tj da li tako moze da se proveri da li je neka nit u prekidu?

da napomenem samo da niti nisu kao na zadnjem staklu nego su dosta tanje i ulivene su u staklu.
              3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

Working...
              X