PEUGEOT 307 - ima li alarm ili nema?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • click
    CBC Veteran
    • 13.09.2007
    • 128
    • Beograd

PEUGEOT 307 - ima li alarm ili nema?

Pozdrav kolege Francuzi! Molim vlasnike Puga 307 da mi pomognu da resim jednu dilemu.. Kada se zakljuca auto, pa se pritisne na kljucu ono dugme za zakljucavanje, auto flesuje migavcima jedno 5-7 puta. Da li je to deko superzakljucavanje ili fabricki alarm. Auto je prijateljev. Pomoc.=

Poruku izmenio: gordi014
  • vucko
    CBC Član
    • 06.08.2007
    • 88
    • Belgarde

NIje, to se samo javlja gde se auto nalazi i da je zakljucan.
    uper zakljucavanje je kada posle normalnog zakljucavanja u roku od 5 sec jos jednom pritisnes zakljucavanje - cuje se jos jedno klik iz autmobila (ne secam se da li je popracno nekim svetlosnim efektom)

Ako imas fabricki alarm onda na instrument tabli, tj na srednjem "grbenu" levo od prekidaca za 4 migavca imas aktivan prekidac (kao za centralnu bravu) sa malom led diodom za alarm. Ako to nemas, nemas ni alarm.

Pozdrav

Comment

• click
      CBC Veteran
      • 13.09.2007
      • 128
      • Beograd

Hvala

Comment

• Sigtran
        CBC Član
        • 04.04.2008
        • 92
        • Beograd
        • BMW 525i M (E39)

Šta je to superzaključavanje? Šta se to još (super) zaključa u odnosu na obično zaključavanje? Ima li ko da zna?

Comment

• Nik
          CBC Član
          • 14.03.2008
          • 47
          • Raska

pritisni dugme za zakljucavanje i drzi duze od 3 sekunde,to je nekakvo super zakljucavanje.... nisam siguran sta se to super zakljuca,ali kod mene kada zadrzim duze,u slucaju da su prozori malo ili skroz otvoreni,automatski se podizu..,pise da bi trebao i siber da mi se zatvori,ali kod mene se samo podizu prozori..... probaj i ti to,otvori prozore,zakljucaj auto i zadrzi dugme malo duze....,videces...

Comment

• Lord_o21
            CBC Senator XXL
            • 29.04.2006
            • 494
            • Novi Sad

terate me da sad idem ko` de**l da otvaram prozore na kolima

salim se, nisam siguran za 3 sec i zatvaranje prozora, a super lock bi trebalo da bude da iz kabine ne mogu da se na kvake otvore vrata...
            ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• Sigtran
              CBC Član
              • 04.04.2008
              • 92
              • Beograd
              • BMW 525i M (E39)

Probao i radi to za prozore... dakle, u pitanju je zaključavanje + dizanje prozora. Zašto to zovu superzaključavanje, ne znam. Šiber nemam pa ne mogu da probam.

Comment

• mishkom
                CBC Senator XXL
                • 07.08.2007
                • 591
                • N/A
                • N/A

Kod mene ne radi zatvaranje prozora, ali moze iz kabine da se otvori tako da je to verovatno superzakljucavanje

Comment

• Lord_o21
                  CBC Senator XXL
                  • 29.04.2006
                  • 494
                  • Novi Sad

Ni kod mene ne radi zatvaranje prozora...
                  ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• Sigtran
                    CBC Član
                    • 04.04.2008
                    • 92
                    • Beograd
                    • BMW 525i M (E39)

Našao sam online uputstvo za 307-micu na internetu (nema na sprskom ali ima na hrvatskom), i evo doslovce šta kaže:

Zaključavanje
                    Pritiskom na gumb A vozilo zaključavate. Zaključavanje je potvrđeno pokazivačima smjera koji su fiksno upaljeni oko dvije sekunde.
                    Napomena : dugi pritisak na gumb A omogućuje, pored zaključavanja,
                    automatsko zatvaranje stakala i krovnog prozora.

Vozila s dodatnim zaključavanjem
                    Upozorenje : dodatnim zaključavanjem vanjske i unutarnje komande
                    na vratima postaju nedjelatne. Pritiskom na gumb A vozilo dodatno
                    zaključavate. Zaključavanje je potvrđeno pokazivačima smjera koji su fiksno upaljeni oko dvije sekunde.
                    Napomena : duljim pritiskom na gumb A, pored dodatnog zaključavanja
                    vozila, doći će i do automatskog zatvaranja stakala i otvora na krovu.
                    Drugim pritiskom na gumb A, u roku od pet sekundi nakon dodatnog
                    zaključavanja, ono će se promijeniti u obično zaključavanje vozila.
                    To je potvrđeno pokazivačima smjera koji su fiksno upaljeni na oko dvije
                    sekunde.

Comment

• Nik
                      CBC Član
                      • 14.03.2008
                      • 47
                      • Raska

ma ja imam to upustvo,uzeo sam auto u Veranu.... meni sve to pise,za prozore i za siber,zbog toga sam ti i rekao da probas.... Kod mene se prozori zatvaraju,ali siber ne.... Probao sam sve ali on uvek ostaje otvoren,pa moram iznutra da ga zatvorim... Inace,to upustvo je mnogo dobra stvar,pise o svakoj sitnici koja postoji u 307,sve je lepo objasnjeno,probaj da nabavis,koristice ti....

Comment

• Sigtran
                        CBC Član
                        • 04.04.2008
                        • 92
                        • Beograd
                        • BMW 525i M (E39)

Pitao sam u Veranu, ali oni imaju uputstvo samo za ovaj novi, "facelift" model od 2005-te naovamo, a moj je iz 2004-te... Znam, razlike su verovatno minimalne, ali sad imam ovo online upustvo. A dosta sam i sam provalio za proteklih nekoliko meseci...

Dakle, definitivno dug pritisak zatvara i prozore, a za šiber zaista ne znam je ga nemam.

Comment

• Marko_G
                          CBC Član
                          • 25.10.2008
                          • 44

E hvala ljudi, bas me obradovalo ovo superzakljucavanje tj. podizanje prozora pri
                          duzem drzanju dugmeta za zakljucavanje!

Btw ja imam 407-icu i to radi i na njoj... A bas me drugar smorio prije neki dan kad
                          mi je pokazao kako njegov passat to radi a ja mislio da moj auto to ne moze , ali on ima alarm i to on radi u stvari...

U svakom slucaju, podizem staru temu (na koju sam naisao trazeci nesto drugo) ali mozda ce nekome ko ne zna
                          za ovu foru isto valjati...

Comment

• Marko_G
                            CBC Član
                            • 25.10.2008
                            • 44

Evo sad sam i ja zbunjen da li auto ima alarm ili nema...

Uzeo sam auto prije 20 dana i još uvjek otkrivam šta sve ima od opreme!
                            Juče sam otkrio da ima pranje farova! A bilo mi čudno kako prska kao lud kad upalim pranje šoferke, a ono prskalice od farova isprskaju i farove i haubu i šoferku, ma sve...

Uglavnom, pored prekidača za paljenje 4 migavca imam i dugme za gašenje alarma, ali kada ga pritisnem ne događa se ništa i mislio sam da je bezveze tu, da ne služi ničemu...
                            Ali danas sam provalio da se ono aktivira (upali se dioda) kada su kola ugašena i kada se ono drži par sekundi!
                            Gore na krovu, pored dugmeta za paljenje svjetla u kabini, imam i dva kao neka senzora koja "gledaju" na vrata od kola!
                            Da li to znači da imam fabrički alarm??

Kola su polovna (stara 3 god) a prvog vlasnika nisam u mogućnosti da kontaktiram da ga pitam za ovo, malo je zaglavio u zatvor...
                            Po specifikacijama koje sam našao na netu za ovu opremu (Comfort +) može a i ne mora da ima alarm, opciono je!

Kad zaključam kola vučem ih za kvake, pokušavam da otvorim gepek, lupam po gumama, ništa se ne događa ni oglašava!
                            Kako da znam da li imam alarm ili ne jbt...

Comment

• Sigtran
                              CBC Član
                              • 04.04.2008
                              • 92
                              • Beograd
                              • BMW 525i M (E39)

Originally posted by Marko_G
                              Evo sad sam i ja zbunjen da li auto ima alarm ili nema...

Kad zaključam kola vučem ih za kvake, pokušavam da otvorim gepek, lupam po gumama, ništa se ne događa ni oglašava!
                              Kako da znam da li imam alarm ili ne jbt...
                              Recimo ovako:

Spusti prozor, zaključaj auto, uključi alarm, i onda rukom kroz otvoreni prozor otvori vrata iznutra... Ako ima alarm, aktiviraće se.

Comment

Working...
                              X