clio 1.2 16v,2002god,nepoznata lampica na instrument tabli

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • peconije
    CBC Član
    • 20.01.2008
    • 15
    • Novi Sad

clio 1.2 16v,2002god,nepoznata lampica na instrument tabli

Kolegi na kliu kojeg je nedavno kupio sija jedna narandzasta lampica a nezna sta je u pitanju?To je ova lampica na slici ispod lampice koja oznacava da su otvorena vrata! klio je 2002god.
  • click
    CBC Veteran
    • 13.09.2007
    • 128
    • Beograd

check engine lampica
    Ukazuje na milion stvari izmedju ostalog i na kvar motora tipa crkavanja nekog senzora (recimo kliktanja), prljave dizne, pokvaren kat, nagovestava skori kraj bobine itd. Znaci, pravac kompjuterska dijagnostika..

Comment

• Tibor021
      CBC Početnik
      • 14.02.2008
      • 1
      • Novi Sad

Originally posted by click
      check engine lampica
      Ukazuje na milion stvari izmedju ostalog i na kvar motora tipa crkavanja nekog senzora (recimo kliktanja), prljave dizne, pokvaren kat, nagovestava skori kraj bobine itd. Znaci, pravac kompjuterska dijagnostika..
      Dodao bih samo, iz ličnog iskustva, da malo sačeka da vidi da li će ta lampica češće da se pali ili (ne daj Bože) da se ne gasi uopšte. Kod mene (Clio 1.2/16V/2003) se ta lampica palila do sada samo jednom, nakon što sam ga par dana vozio pod neuobičanijim uslovima (duže zagrevanje motora zbog odleđivanja stakala, duže vožnje u nižim stepenima prenosa i slično. Posle par minuta vožnje lampica se ugasila i od onda se ne pali. Pre ovoga mi se palila (povremeno) samo onda kada mi je otkazala jedna svećica.

Comment

• RANK
        CBC Senator XXL
        • 28.02.2007
        • 1635
        • Beograd
        • FIAT MAREA WEEKEND 1

ta lampica svakako signalizira da treba posetiti najblizi bankomat...
        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• dusanns
          CBC Veteran
          • 03.06.2007
          • 199
          • Novi Sad

...izmedju ostalog i lose gorivo moze biti uzrok!
          http://www.renaultforumserbia.com/index.php

Comment

• peconije
            CBC Član
            • 20.01.2008
            • 15
            • Novi Sad

Auto bio na dijagnostici i predpostavljaju da je uzrok palenja lampice bio lose gorivo,resetovano je i sad vise ne sija!

Comment

• Contractor
              CBC Član
              • 17.12.2007
              • 17
              • Beograd

Vidim da kasnim, ali cisto da potvrdim- ja sam imao isti problem na Pezou. Takodje je bio problem sa gorivom. Po savetu majstora potrosio sam gorivo do kraja, sipao novo i sve je bilo OK posle.
              Ali naglasio mi je da je ta lampica uvek za hitnu proveru jer moze da bude xy stvari.

Comment

Working...
              X