Moj Megane I 1.6e '98,prestao da mi radi ventilator grejanja(gde bas sad),osigurac nije - proverio sam i sad se spremam da sve "raskupusam".Ali ne znam pravo da vam kazem gde se nalazi ventilator tj.odakle da pocnem da bih stigao do njega.Pa ako neko nesto zna ili sta mozda moze da bude problem neka napise.Pozdrav svima i hvala
RENAULT Megane I 1.6e 1998. - Ne radi ventilator grejanja...
Collapse
X
-
Evo ti link za servisno uputstvo, skini njega pa vidi kako se to raskupusava.
Pozdrav.
-
-
Hvala na odgovoru skinuo sam,ali bi bilo lepo ako neko ima iskustva sa tim mozda je i nesto drugo posto je iz onog servisnog uputstva vrlo vidljivo da je skinuti ventilator u najmanju ruku "tantalova" muka,sve zivo mora da se poskida.Pa da ne bude da skinem a ono kvrc - nije to!Tako da ako se nekom desavalo pisite!Onaj ko poznaje neprijatelja svoga i poznaje samoga sebe, neće biti ugrožen ni u stotinu bitaka.
Comment
-
-
Moj nema klimu ali mi se cini da je ovaj drugi jer mi izgleda poznato.Gledao sam u ovim servisnim manualima koje mi je poslao "click" i pise da imaju tri vrste :"basic ventilation version",air recycling version"(sto moj ima - to je ono da se zatvori da ne ulazi vazduh spolja?) i "air recycling with air condition".Ali sam danas nesto nacuo da moze da bude "reostat"? Kako doci do njega,da li je to jednostavnije?Jer motor kazu,retko crkava a iako crkava trebao bi pre toga da daje neke znake- bucan rad,struganje itd.Onaj ko poznaje neprijatelja svoga i poznaje samoga sebe, neće biti ugrožen ni u stotinu bitaka.
Comment
-
-
Nije me dugo bilo i cisto da ne ostanem duzan kako se sve zavrsilo.Nije bilo do motora,a niti do nekog kondenzatora koji cesto hoce da bude problem vec,verovali ili ne,do prekidaca u kabini.Kad sam sva postepeno skidao i dosao do njega,pomeranjem dzeka na njemu ventilator je poceo da radi!Onda sam sve lepo skinuo,rastavio i ustanovio da su kontakti verovatno bili labavi jer je od zagrejavanja pocela da se topi plastika na dzeku i telu prekidaca!Nekako sam to malo "stisnuo" i radilo je.Jos jednom se ponovilo pa sam onda rastavio dzek i kontakte spojio direktno, sve izlepio i nadam se da se dalje nece desavati.Mali problemcic ali moze da napravi veliku zbrku kao sto se i vidiOnaj ko poznaje neprijatelja svoga i poznaje samoga sebe, neće biti ugrožen ni u stotinu bitaka.
Comment
-
-
Renault megane1 1,6 97
Hteo bih da zamolim za malu pomoc.Evo vec par dana pokusavam da resim problem u vezi ventilatora kabine .Hteo bih da napomenem kada ventilator prikljucim direktno na akum. radi.E sada zamenio sam elektroniku stavio novu,ponovo nista nece da pokrene rad ventilatora.Proverio sam dzek ukabini dobija struju nista nije izgorilo.Proverio sam relej opet nista.Ako neko ima neki savet molio bih za pomoc jer stvarno ne znam sta dalje.Da li ima bilo sta sto sam propustio da proverim?Da li ima neka dodatna elektronika.Auto ima ac klimu sa 6 brzina coupe 97 1,6 motor benzin.Ako postoji bilo kakav link ili savet unapred bih vam bio zahvalan
HVALA.
Comment
-
-
Originally posted by Pera17 View PostHteo bih da zamolim za malu pomoc.Evo vec par dana pokusavam da resim problem u vezi ventilatora kabine .Hteo bih da napomenem kada ventilator prikljucim direktno na akum. radi.E sada zamenio sam elektroniku stavio novu,ponovo nista nece da pokrene rad ventilatora.Proverio sam dzek ukabini dobija struju nista nije izgorilo.Proverio sam relej opet nista.Ako neko ima neki savet molio bih za pomoc jer stvarno ne znam sta dalje.Da li ima bilo sta sto sam propustio da proverim?Da li ima neka dodatna elektronika.Auto ima ac klimu sa 6 brzina coupe 97 1,6 motor benzin.Ako postoji bilo kakav link ili savet unapred bih vam bio zahvalan
HVALA.
Послато са GT-S7582 уз помоћ Тапатока
Comment
-
-
Megane1 1,6 98
Hvala na odgovoru provericu.Sve sam zivo pogledao na internetu i ne mogu da nadjem neki link ,video sto bi mi moglo pomocu.Ako bilo ko ima tako nesto zamolio bih da mi posalje.Radi se o starijem modelu megane coupe .Mislim da ima jos neku elekteoniku oko ventilatora ali nisam siguran.Pa bi mi bilo kakav savet pomogao.Hvala vam unaprijed.
Comment
-
Comment