Losi farovi + Xenon

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GaD
    CBC Član
    • 15.08.2005
    • 74
    • Podgorica

Losi farovi + Xenon

Pozdrav,

interesuje me sledece.

Imam lose farove, tj "istrosilo" mi se sjenilo (ono kao ogledalo u farovima) i sad su mi svijetla dosta losa. Interesuje me sledece, da li Xenon svijetla imaju potrebu za sjenilom ili mogu da rade bez njih ?

Ovo pitam zato sto kupovina farova (nigdje nisam vidio da neko prodaje samo sjenila. I za sada sam nasao samo original farove 100 eura jedan komad) kosta odprilike isto koliko i ugradnja xenona a ipak su xenoni mnogo bolji.

Da li postoji solucija nesto tipa "uradi sam" da bi bih poboljsao sjenila tj. obnovio?
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Na zalost, moras ceo far da menjas, jer ceo far u kompletu usmera svetlo u potrebnom pravcu!
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• GaD
      CBC Član
      • 15.08.2005
      • 74
      • Podgorica

A ne znas da li mi treba zamjena farova ako stavljam xenone ?

Comment

• gille
        CBC Senator XXL
        • 24.09.2006
        • 593
        • Belgrado

Tek onda ti treba!!!!

Comment

• foRce
          CBC Senator
          • 03.11.2005
          • 213
          • Novi Beograd
          • Honda Accord Sport, Rover 600

Ako na los far stavis Xenon, svetlo ce se rasipati na sve strane, smetace drugim vozacima i nece imati ni priblizan efekat osvetljenja kao sa novim farovima.Najbolje je da prvo odvojis novac za nove a kasnije razmisljas o HID-u, pozdrav.

Comment

• GaD
            CBC Član
            • 15.08.2005
            • 74
            • Podgorica

Hvala momci ta informacija mi je trebala. Jer sam imao neku losu teoriju da xenoni rade poput nekog usmjerenog svijetla i da imaju socivo uz sebe i da mozda ne koriste sjenilo.

Ok, nista onda idem redom ....farovi... pa xenoni

Comment

• Car
              CBC Senator XXL
              • 07.07.2005
              • 900
              • Beograd

Hoces ksenon jer, koliko vidim, imas losa svetla. A imas losa svetla jer su ti neispravni farovi.

I onda se ljudi odusevljavaju kako ksenon svetli, a naravno da svetli kad su pre toga vozili sa neispravnim osvetljenjem.

Comment

• GaD
                CBC Član
                • 15.08.2005
                • 74
                • Podgorica

Hehehe... bas me nasmija

Vjerujes da i nisam neki zapaljenik za xenonima, nego cisto hocu da imam normalna svijetla. A onda sam razmisljao ako xenonima ne traba dobro sjenilo da stavim njih jer bi me jeftinije i bolje ispalo. Ovako cu morati da kupi cijele farove...

Ali vazno mi je da sad znam da ne mogu nista bez dobrih faroba.

Comment

• GaD
                  CBC Član
                  • 15.08.2005
                  • 74
                  • Podgorica

Originally posted by Car
                  Hoces ksenon jer, koliko vidim, imas losa svetla. A imas losa svetla jer su ti neispravni farovi.

I onda se ljudi odusevljavaju kako ksenon svetli, a naravno da svetli kad su pre toga vozili sa neispravnim osvetljenjem.

Covjek je totalno upravu, juce sam postavio farove... i Progledao sam znaci extra, ono prosto ne mogu da vjerujem sa kakvim sam svijetlima vozio...

E tek mogu zamislist kako je kad stavis xenon svijetla. Nego sad ih necu stavljat jer su mi sad extra svijetla, a i istrenirao sam vid sa prethodnim fenjerima od farova hehe

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

E, sad zamisli to svetlo X5 ... to ti je xennon.
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• GaD
                      CBC Član
                      • 15.08.2005
                      • 74
                      • Podgorica

Zvuci primamljivo

Comment

• Car
                        CBC Senator XXL
                        • 07.07.2005
                        • 900
                        • Beograd

Eh sad, 5 puta bolje.
                        Mozda kod automobila kod kojih su svetla fabricki lose projektovana ili sta vec, pa xenon nadomesti takve nedostatke. Ima automobila kod kojih i nije bas toliko velika razlika u halogenoj ili xenon varijanti. Sigurno nije 5 puta.

Comment

• prolupator
                          CBC Senator XXL
                          • 02.09.2005
                          • 3968
                          • Zemun

Tebi je sw.brick sigurno starija sestra pa moras da kontriras svemu i svacemu... no dobro...

Sigurno znas da nijedan proizvodjac automobila ne pravi farove vec kupuju gotove i samo montiraju. I znas da svi farovi od generacije H7 nemaju neke mane koje bi prosecnom korisniku bile bitne i cinile razliku izmedju ovih i onih farova...

Prednosti:
                          300% vise svetla ispred vozila, 50% manje zagrevanje sijalica, 40% manje snage, 10x duzi vek trajanja sijalice...
                          Dodaj na to da svi ostali ucesnici u saobracaju mnooogo bolje vide tebe sto je meni jako vazno da mi ne izlecu traktori, Golfovi Dvojke, motokultivatori i sl. Kad saberes jedno s drugim, trecim ... doci ces do cifre X5 kad govorimo o kvalitetu osvetljavanja i sebe (kao ucesnika u saobracaju) i puta ispred sebe.

Da li sam dovoljno elaborirao svoj prethodni post od 5 reci?
                          E, da ... O&O
                          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                          X