Znaci, ovako.
Ugradjivao sam dosta alarma i centralnih po kolima.
E sada sam naisao na problem, sa fabrickom centralnom.
Uvek uzimam Scorpion alarme, rade posao, imaju i alarmnu i centralnu jedinicu u sebi, to vec znate.
Problem je u tome sto ne znam kako da povezem centralnu i alarm.
Ovo je sema centalne za vezivanje sa fabrickim, vakum i motornim:

Probao sam da vezem po drugoj semi po redu, ali kada stisnem na daljinskom otkljucavanje ili zakljucavanje, uvek se centralna zakljuca, ali nece da otkljuca nikako.
Probao sam po semi za tri zice, nisam vise imao zivaca, a ni vremena da se cimam, skoro ponoc...
Zice sam ja isekao, inace
Inace, ako sam dobro video, a jesam, kroz vrata idu tri zice do brave, crveno-zuta, plavo-crna i zuto-bela. Slika ispod:

Da napomenem, kada na tu sto je zalemljena na slici, znaci zuto-crvenu, kratko spojim sa bilo kojom od preostale dve, centralna zakljuca vrata. Nikakva kombinacija vezivanja nece da otkljuca, samo kljuc u bravu.
E, ako iko zna kako da mi pomogne, neka se ne ustrucava
Znaci, veze nemam kako da vezem?
Drugi problem je u tome sto ne znam kako da vezem signal za zatvaranje prozora?
Znaci iz alarmne/centralne imam zicu koja daje minus...
Gde bih mogao da je vezem, znaci kada se zakljuca da se prozori automatski zatvaraju? Centralna mi je veci prioritet, ali ako neko zna, neka pomogne.
Slike komandi prozora:

Jos jedno pitanjce, cemu sluzi ovaj dzek koji nije nigde vezan, a nalazi se na gornoj strani vrata, ima dva, jedan ide na mali zvucnik, a ovaj visi, tj. ne visi fiksiran je, ali ne sluzi nicemu... Za cega je to?
Slika:

Inace, u pitanju je Corsa, 1000 kubika, cini mi se izmedju 99-01 god.
Jos nesto, jel ima to cudo sa tri klipa svecice, bobinu, kablove svecica...?
Jes' smesno pitanje jako, ali ja nisam nasao nista od navedenog, pa ne znam gde da vezem blokadu motora.... Inace se bavim elektronikom, a ne mehanikom, tako da, nemojte mi zameriti
Ako treba nesto da pojasnim, mailom mi stizu obavestenja, tu sam, jer mi je priilicno hitno...
Ugradjivao sam dosta alarma i centralnih po kolima.
E sada sam naisao na problem, sa fabrickom centralnom.
Uvek uzimam Scorpion alarme, rade posao, imaju i alarmnu i centralnu jedinicu u sebi, to vec znate.
Problem je u tome sto ne znam kako da povezem centralnu i alarm.
Ovo je sema centalne za vezivanje sa fabrickim, vakum i motornim:

Probao sam da vezem po drugoj semi po redu, ali kada stisnem na daljinskom otkljucavanje ili zakljucavanje, uvek se centralna zakljuca, ali nece da otkljuca nikako.
Probao sam po semi za tri zice, nisam vise imao zivaca, a ni vremena da se cimam, skoro ponoc...
Zice sam ja isekao, inace

Inace, ako sam dobro video, a jesam, kroz vrata idu tri zice do brave, crveno-zuta, plavo-crna i zuto-bela. Slika ispod:

Da napomenem, kada na tu sto je zalemljena na slici, znaci zuto-crvenu, kratko spojim sa bilo kojom od preostale dve, centralna zakljuca vrata. Nikakva kombinacija vezivanja nece da otkljuca, samo kljuc u bravu.
E, ako iko zna kako da mi pomogne, neka se ne ustrucava

Znaci, veze nemam kako da vezem?
Drugi problem je u tome sto ne znam kako da vezem signal za zatvaranje prozora?
Znaci iz alarmne/centralne imam zicu koja daje minus...
Gde bih mogao da je vezem, znaci kada se zakljuca da se prozori automatski zatvaraju? Centralna mi je veci prioritet, ali ako neko zna, neka pomogne.
Slike komandi prozora:

Jos jedno pitanjce, cemu sluzi ovaj dzek koji nije nigde vezan, a nalazi se na gornoj strani vrata, ima dva, jedan ide na mali zvucnik, a ovaj visi, tj. ne visi fiksiran je, ali ne sluzi nicemu... Za cega je to?
Slika:

Inace, u pitanju je Corsa, 1000 kubika, cini mi se izmedju 99-01 god.
Jos nesto, jel ima to cudo sa tri klipa svecice, bobinu, kablove svecica...?

Jes' smesno pitanje jako, ali ja nisam nasao nista od navedenog, pa ne znam gde da vezem blokadu motora.... Inace se bavim elektronikom, a ne mehanikom, tako da, nemojte mi zameriti

Ako treba nesto da pojasnim, mailom mi stizu obavestenja, tu sam, jer mi je priilicno hitno...
Comment