Board computer i Opel Omega

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sasafilipovic
    CBC Član
    • 06.04.2005
    • 56

Board computer i Opel Omega

U pitanju je omega 90god 2.0i , bez bord kompjutera. Hteo bih da ugradim polovan board iz drugog auta (ista Omega kao i moja). Na kakve probleme mogu naleteti i dali je uopšte to izvodljivo ?

The Toecutter, he knows who I am
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

izvodljivo je bilo kom autu putni kompjuter sa bilo kog auta, ili iz prodavnice.

problema nema, osim da sakupis sve potrebne delove za tvoju primenu, i kasnije oko kalibracije (zapravo to je jedini problem, tacnost pokazivanja).
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• sasafilipovic
      CBC Član
      • 06.04.2005
      • 56

OK. U principu me najvše interesuje dali pored borda moram vaditi i još neku elekroniku iz drugog auta (board me košta 20 evra ,da ne ode sve na 220 evra) ili u principu auto bez board comp. ima sve uređaje i konektore pa da se sve svede na prosto povezivanje. Problem je što u Jagodini nema (barem ih ja neznam) elekričara koji bi mi završili taj posao.

The Toecutter, he knows who I am

Comment

• VTEC
        CBC Veteran
        • 06.11.2004
        • 199
        • Novi Beograd

Pa pazi moras da pored boarda da izvadis jos i komande (koje se nalaze ispod rucne). Samo ja mislim da nije dovoljno samo elektronika, nego ti trebaju i senzori pored toga.

Ja imam istu takvu omegu sa board comp. meri sledece stvari

- trenutna potrosnja
        - prosecna potrosnja
        - prosecna brzina
        - stoperica
        - spoljna temeratura
        - koliko kilometra moze da se predje sa postojecim gorivom

(nisam siguran da ovim redosledom idu podaci ali nije ni bitno)
        16 v's thats 8 more than i need!

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

osim centralne jedinice, trebaju ti svi senzori, treba ti zicana forma sa pratecim konektorima. ako auto nema ugradjen senzor brzine, odnosno kretanja bilo u diferencijalu bilo u menjacu onda ces morati i njega da obezbedis, ili da napravis konverter signala brzine sa sajle kilometar sata na frekvenciju (elektricni signal).

za elektricara ne znam, ali ti tredba elektronicar jer se radi o kompjuterskom sistemu (board je kompjuter zapravo) i tu ima vrlo malo same elektrike- sijalica, napajanje i to je to od elektrike.

a zavisno od senzora brzine i senzora za vakuum ili protok benzina trebas po ugradnji da izvrsis kalibraciju celog sistema.

pogledaj VDO proizvode na tu temu, da vidis sta sve sadrzi komplet delova za ugradnju.

najbolje je sa tog auta koji je donor kompjutera da uzmes i komplet zicanu formu i komplet instrument tablu pa da iskoristis ako i sta ti nedostaje. sasvim je moguce da Opel fabricki nije u svaki model ugradio komplet elektro instalaciju. cak vrlo verovatno jer su retke fabrike koje u svaku verziju ugradjuju u startu sve zice za sve opcije.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• BOOST
            Founder - Admin od Začetka
            • 29.09.2004
            • 8726
            • Gislaved//Sweden
            • SAAB 9000 AERO R; SA

Na tabli kilometetar sata vec postoji konektor za pulseve vrzine koji ide za board computer.

Jedino sto moras da znas je da je bio na motoru koji ima apsolutno injektore iste kao i ti jer BC uzima pulse quote injektora kao referencu potrosnje , dakle kalibrisan je po tome. Da ce neko uspeti da ti ga rekalibrise sumnjam.

Sve ostalo je maciji kasalj.
            Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
            move your mind

Comment

Working...
            X