Ugradnja digitalne klime!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dusanns
    CBC Veteran
    • 03.06.2007
    • 199
    • Novi Sad

Ugradnja digitalne klime!

Moze li se ugraditi digitalna klima umesto manualne i kolika je to investcija?
    I gde bi se mogla naci polovna?
    U pitanju je Renault Megane II!
    http://www.renaultforumserbia.com/index.php
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

sve klime u zadnjih 30 godina su digitalne ukljucujuci i manuelne, i drugacije se odavno ne proizvode- kompresor on/off upravljan presostatom.
    inverter klime sa promenljivim obrtajima kompresora u autima jos nisu u ponudi koliko znam.

ako mislis na upravljanje radom klime, one dugmice sarene lampice i displeje ta kozmetika nema veze sa samim procesom hladjenja i radom klime.

ne znam za konkretan auto ali posto sve klime rade na isti nacin pretpostavljam da moze da se manuelno upravljanje zameni za automatsko.

za trosak najbolje da pitas uvoznika Renoa, verujem da ne bi trebalo da bude skuplje od 3000 evra, komplet materijal + rad+ porez.

kvalitet hladjenja, kao i kapacitet klime se tom ugradnjom ni u cemu ne menja, sve ostaje isto, klima kompresor je i dalje on/off (digitalna) upravljan presostatom.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

Neznam zasto bi to radio. "digitalna" klima koju imam u laguni je u sustini ko sto rece Brick najobicnija klima sa gomilom servo motora koji regulisu klapne... Ovo me i nervira kod lagune jer je u godinama kada stalno mora da se cacka neki od tih servo motora. Sada bi mi bolje bilo da imam manuelnu i da sajlom odredim polozaj klapni...
      Sama ugradnja nije bas tako skupa kao sto kaze Brick ako radi u nekoj samostalnoj varijanti tj. neides u ovlasceni servis...
      https://t.me/pump_upp

Comment

• dusanns
        CBC Veteran
        • 03.06.2007
        • 199
        • Novi Sad

Razumem ja vas, i nema tu neki odredjeni razlog ali kontam da bi odradio to ako nije neka velika "para"
        ali sw.brick mislim da ga pretara sa onom cifrom od 3000 jevreja
        http://www.renaultforumserbia.com/index.php

Comment

• rajmax63
          CBC Prijatelj
          • 02.04.2005
          • 1415
          • Bačka Palanka
          • AUDI A6 2.0TDI 170KS

nije brick pretero mnogo posto je u pitanju francuz

bilo je ovde
          blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
          Audi ima crveno T

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141

kazem pitaj uvoznika koliko iznosi njegova procena pa to uzmi kao osnovu za dalja razmatranja.

pri tome nemoj zaboraviti da menjas gotovo celu kabinu, sve sto se nalazi ispred sedista a ako je CAN racunarska mreza onda i komplet racunarsku mrezu auta menjas, i hardver i softver.

gomilu nosaca, plasticnih delica i ne racunam.

a te delove mislim da je tesko da kupis negde van zvanicne distributerske mreze.

moja bi procena bila da treba oko 100 sati rada, neka je radni sat servisa samo 20 evra to je vec 2000 evra neto.
            PDV na rad je 360 evra, ukupno 2360 evra.

na primer, cisto da imas predstavu o kalkulaciji troskova.

ne kazem da jeste tako, samo da je moguce pa da ne pomislis da kosta neka sitnica tipa 500 evra a ono ispadne nekoliko puta skuplje na kraju balade.

sve to pod uslovom da auto nije vec fabricki konstruisan i napravljen (ugradjeni delovi) da ima automatsku klimu a onda namerno softverski obogaljen.

tada samo placas licencu za softver, da se automatika aktivira a svi motori klima sistema su vec ugradjeni.
            klima ima obicno oko 10 tak raznih motora, koliko znam jedan motor obicno kao rezervni deo kosta od 50 do 300 evra, u maloprodaji u servisu.

samo kazem, oprezno i prvo se dobro raspitaj za konkretan slucaj i konkretne zelje.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Mozda kada udjemo u EU i budemo radili na nacin kao sto kaze BRICK. Ovde se u sustini radi tako sto nadjes donatora organa ili ti stranca (Sabac prava lokacija). Komplet sve preselis s jednog na drugi auto i gotovo. Netreba 100 sati vec jedan jedini dan i dva izvezbana momka i mnooooooogo manje od 2000 hiljade eura. Sve u svemu neisplati se nikako...

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141

tako sto nadjes donatora organa ili ti stranca (Sabac prava lokacija
                jel bas ima softvera i licenci za aktivaciju u tom Sapcu na izvolte
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• djukic
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2005
                  • 2526
                  • Beograd

Da naravno da ima sta tu moze da bude problem CAN? Ma daj pa i za X5 imaju aktivaciju .

Comment

Working...
                  X