Instrument tabla

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlado1991
    CBC Član
    • 10.02.2008
    • 13
    • Ulcinj/Crna Gora

Instrument tabla

Pozz!

Tachometar na instrument tabli mi ne mjeri koliko prelazim, ne radi. Kako da ga izvadim iz instrument table? Poskidam sve sarafe, ali opet negdje kaci... Samo da napomenem, u pitanju je w124

Odvrni sve šrafove pozadi na satu i povuci unazad tu zadnju ploču i to je to. Ako malo kači to nema veze. Tako ga isto i vraćaš

Inače pokazivanje brzine je na principu magnetizma i povratne opuge, a pređene kilometraže je sve preko zupčanika (običnih i pužnih). Možda ti se neki izlizao (čitaj ako si prešao 1.500.000 KM) ili je nešto ako je vraćanja km ispalo iz ležišta..

Comment

• supic dejan
      CBC Veteran
      • 11.07.2006
      • 146
      • Novi Sad

Najčešći problem zbog kog prestane da meri pređene km jest izlizanost zupčanika koji se izližu usled resetovanja km u toku vožnje.

Comment

• vlado1991
        CBC Član
        • 10.02.2008
        • 13
        • Ulcinj/Crna Gora

Uspio sam da otvorim, i uocio da je osovina od brojcanika ispala iz lezista na jednoj strani. Na slici se vidi kako je kriva...

E sad, kada sam pokusao da je vratim, kratka osovina. Da li treba ona da ima neku malu maticu na kraju, kako bi je drzala, ili samo da prolazi kroz rupicu na nosacu??

Comment

nema maticu koliko se secam kad sam ih ja otvarao...

Comment

• dr.benz
            CBC Član
            • 06.01.2008
            • 73
            • beograd

Samo ti vrati osovinu u rupicu i uzivaj!!!!

Comment

• vlado1991
              CBC Član
              • 10.02.2008
              • 13
              • Ulcinj/Crna Gora

PROBLEM SOLVED!!

Nakon nekoliko godina, namjestio sam kilometrazu... Zupcanik koji nailazi na "puz" zupcanik je izletio, pa je zato i osovina bila "kratka"... Malo je cekic radio, i gotovoooooo..

Comment

od srca - čestitamo !!!

Comment

Working...
                X