Ostecen far...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milan_g1
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2007
    • 863
    • Karaburma

Ostecen far...

Ljudi ova "soljica" unutar fara mi je iskrivljena, tj otpala pa visi onako bez veze, jel smem da je skinem skroz, mislim znam da smem, niko mi ne brani nego da li ce smetati ostalim vozacima, imam halogenke H4 pa pretpostavljam da nece?

Ta solja je valjda sluzila da one matore balonke sijalice ne smetaju drugim vozacima, jel tako ili ima neku drugu funkciju?

Ovakav far mi sada malo suntavo rasprosipa svetlo pa mi sleperi blicaju a far je maksimalno spusten, i ne osvetljava lepo

pozdrav
    "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
  • Rogi
    CBC Član
    • 17.04.2007
    • 81
    • Stara Pazova

Pa ako kazes da rasipa svetlost i da ometa druge vozace u saobracaju,onda zameni far.Za taj auto su jeftini farovi.

Comment

• milan_g1
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2007
      • 863
      • Karaburma

Da zamenicu ga, kad nadjem isti, a do tada jel moze da se skine ono ili ne? Kakva je funkcija te soljice, to mene interesuje?
      "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• dandy
        CBC Senator XXL
        • 09.12.2005
        • 513
        • Bijeljina-Beograd Medakovic

mozes da je skines slobodno, i nece da bljesti puno,.inace farovi od golfa i sa tim i bez tooga nisu neki preveliki ugrozavaci onih koji dolaze u susret, a kao sto rece sama sijalica ima kapicu na sebi koja ne dozvoljava da svjetlo ide direktno tako da nemas frke, mozda ce far malo bolje da svijetli, i to je to

Comment

• milan_g1
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2007
          • 863
          • Karaburma

Skinuo sam i far dosta bolje svetli tj baca svetlo tamo gde treba... kada stanem na nekih 15m od auta sa upaljenim kratkim svetlima primecuje se da malo jace svetli taj far ali niko mi nije blicao, valjda ne smeta ostalima. Ako primetim da mi blicaju namesticu lepo tu soljicu.

Novo pitanje: kada otvorim far (rerna) da li mogu sa providnim silikonom da ga zalepim? Jel dovoljno cvrst taj silikon ili mora neki drugi lepak?

Comment

• nemanya
            CBC Veteran
            • 29.03.2008
            • 199
            • Beograd

Hoces da lepis limeni deo za staklo?

Da znas samo da silikon slabo podnosi mehanicko naprezanje
            "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• milan_g1
              CBC Senator XXL
              • 07.02.2007
              • 863
              • Karaburma

Znas kakav je far na golfu, okrugao a posto sam izvadio onu soljicu iz jednog fara a u drugom imam razmisljam da li da skinem i u drugom ili da rastavim onaj gde fali i lepo namestim. Imao sam jedan stari far koji sam stavio u rernu i posle 10ak minuta se lepak istopio i odvojio sam staklo od fara i sa njim sam hteo da isprobam varijantu lepljenja ali sam smotan pa sam razbio staklo... Stakleni deo naleze na lim, znaci staklo na metal, negde sam procitao da moze sa providnim silikonom da se zalepi ali nesto mi taj silikon i ne uliva poverenje...

Comment

• nemanya
                CBC Veteran
                • 29.03.2008
                • 199
                • Beograd

Ja uvek glasam za Wurth kombinejšn kada je u pitanju lepljenje raznorodnih materijala
                "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• KdF
                  CBC Senator
                  • 06.12.2004
                  • 242
                  • Beograd

Ja sam to lepio dvokomponentnim epoksidnim lepkom, i uvek je drzalo dobro. Silikon moze ali nije tako dugotrajan. Postoje opruge koje naprezu reflektor dijagonalno u ramu, pa se reflektor uvija i ako lepak nije dovoljno dobar to se brzo odlepi. Pre lepljenja treba dobro ocistiti i odmastiti (acetonom ili nitro-razredjivacem) povrsine koje se lepe.

Nov far zaista kosta 400-500 dinara, ali najcesce su takvog kvaliteta da moraju da se lepe pre montaze jer su fabricki lose zalepljeni pa ulazi voda ili staklo ubrzo otpadne...

Comment

Working...
                  X