PEUGEOT 206 2.0 HDi 2001 - sat... ne radi...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • forster
    CBC Senator
    • 24.04.2007
    • 244
    • Beograd

PEUGEOT 206 2.0 HDi 2001 - sat... ne radi...

Dogodila mi se jedna glupost, ali nevidjena. Juce oteram auto na pranje, sve super kad primetim ne radi mi sat u autu
    Tj, u totalnom mraku se ne vidi, a kada svetlo bije u njega onda se vidi.

e, sad treba biti pametan....

Poruku izmenio: gordi014
    1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
    2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
    3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi
  • Nik
    CBC Član
    • 14.03.2008
    • 47
    • Raska

jel mislis na onaj ekran,ceo je u mraku?? verovatno treba da zamenis one male sijalicice koje osvetljavaju,meni se desilo da mi se ugasilo pola ekrana dok se druga polovina videla ,pa su mi zamenili valjda te sto osvetljavaju,nisam video kako izgledaju,i sta je uopste to....

Comment

• malivuk406
      CBC Senator XXL
      • 04.04.2007
      • 490
      • Nbg

bice da je to, i meni se desilo 2x... samo sijalice...

Comment

• vlnikolic
        CBC Član
        • 09.07.2007
        • 97
        • Zemun
        • Honda Jazz 1.4 iDsi

Ne mora da znaci ni da su sijalice pregorele, jednostavno nekad izgube kontekt pa ih treba samo malo malo rotirati i prorade, inace su to tzv. biber sijalice ja ih kupio u Panteru.

Comment

• forster
          CBC Senator
          • 24.04.2007
          • 244
          • Beograd

Originally posted by Nik
          jel mislis na onaj ekran,ceo je u mraku?? ...
          Nadam se da mislimo na isto:

Nemam ovoliki display jer imam samo sat. e sad kada dam kontakt taj sat treba da se upali, odnosno da se upale brojevi koji pokazuju koliko je sati. TO SE NE DESAVA!!!! sat se ne pali....

Ja tu ne vidim nikakve sijalice, nego je to digitalni sat na kome su brojevi narandzasti. E samo se ti brojevi ne vide. kada bije direktno sunce u bjega (rano ujutro) onda se vide!!!

Verujem da je neka glupost, idem u cetvrtak kod majstora, da vidi, valjda nece morati da skida tablu. Ako on ne namesti onda pravac elektricar.... hebem ti sat. Garant je neki kontakt.
          1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• vucko
            CBC Član
            • 06.08.2007
            • 88
            • Belgarde

Podigni poklopac koji se nalazi oko sata. Na zabice je, prvo podignes zadnju stranu a onda ga lagano povuces ka sofersajbni. Iza sata ces naci male sijalice koje daju osvetljenje ekranu. Probaj da ih zamenis ili samo cimni ako su izgubile kontakt.

Moze biti i da su ti brisuci tablu smanjili osvetlenje na tabli (na minimum) pa ti je displej taman.

Najgori slucaj je ako su ti radili neko dubinsko pranje pa je dospela voda/vlaga na i u sam displej. Onda skroz rikne (imao sam taj slucaj 2 puta). Tu nema pomoci, moras zameniti. Polovan je od 25-40 eur, ako te ko "osamari". Koliko vidim ovo je model 206ice do 2001 tako da ne bi trebao biti skup.

Ali, ako zaista vidis sve brojke kada ga jaka svetlost osvetli onda displej radi, samo pregledaj osvetljenje.

Pozdrav

Comment

• mishkom
              CBC Senator XXL
              • 07.08.2007
              • 591
              • N/A
              • N/A

hehe, to se i meni desilo, na jednoj planini kad sam vozio sve prva,druga, los put, zaboravio da stisnem kvacilo auto poceo da secka, samo se se nije ugasio, ja na kvacilo, auto radi a ceo displej se nije video, mnogo bleda[na 307]... Ugasim auto, prodje minut, opet isto, onda nastavim put, nisam imao vremena da se zezam zurio kuci, sutra proslo je vise od 24h, mozda30, sve je bilo ok...

Comment

• forster
                CBC Senator
                • 24.04.2007
                • 244
                • Beograd

Vucko, care, probacu, i javljam oma... iskreno nisam ni ynao da moze da se menja intenzitet svetlosti

edit: evo blenem u uputstvo, na srpskom, ruskom i nemackom.. i nigde nista samo dugme 1 - podesavanje sata, dugme 2- podesavanje minuta...
                Nigde za podesavanje intenziteta....

gde da kupim drugi za 20eur?

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• Nik
                  CBC Član
                  • 14.03.2008
                  • 47
                  • Raska

podesavanje intenziteta ti se ne nalazi gore gde je ekran... pogledaj jedno od ona dva dugmeta gde su ti obrtaji,tu je na 307-ci,jedno je za resetovanje kilometraze a drugo za intenzitet svetlosti,stisnes i zadrzis,tako smanjujes,isto tako i pojacavas.... ne moras da menjas ceo ekran,kazes da ti sat radi samo se ne vidi,99 posto su ti samo otisle sijalice,to ti je 2 minuta posla,samo neka ti neko pogleda ko se razume.... i meni se to desavalo...

Comment

• vucko
                    CBC Član
                    • 06.08.2007
                    • 88
                    • Belgarde

Na instrument tabli imas dva dugmenta. Stsikaj neizmenicno levo dugme i tako menjas intenzitet celog osvetljenja (instrument tabla, displej, prekidaci)

Comment

• forster
                      CBC Senator
                      • 24.04.2007
                      • 244
                      • Beograd

Na instrument tabli imas dva dugmenta.
                      Instrument tabla:

Slikano bez blica da se vidi kako je ostvetljena normalno. tu nemam problema sa osvetljenjem!
                      Imam jedno dugme:

Sat koji se ne vidi:

sada je slikano sa blicem pa se vide brojevi. Inace su mnogo mnogo drecaviji.

zvao sam jednog auto elektricara on tvrdi da su sijalice. e sad jedino mogu da se manjaju sijalice ako su od sijalica napravljeni brojevi....

P.S. gde da trayim drugi sat ako Zatreba

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Isti sat ja imam u Citroen Berlingu 2004. godiste. SIJALICE su izgorele. Kostaju osramove 50 din. komad lako se menjaju. Na buvljaku su 25 din komad. Neko ti je opisao sta da uradis i kako.
                        Skines poklopac izvadis sijalicu i zamenis (ubodes).
                        Displej ti je 1000% ispravan...
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• forster
                          CBC Senator
                          • 24.04.2007
                          • 244
                          • Beograd

Ok, ako je tako, koje su sijalice u pitanju? da bi mogao da ih trazim i koliko mi komada treba?

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• vucko
                            CBC Član
                            • 06.08.2007
                            • 88
                            • Belgarde

Na ovom tvom "malom" displeju izgleda ide samo jedna sijalica W1.2W (12V)

Pozdrav

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

Pitaj M-powera sa foruma on mozda ima u radnji. Inace ima na buvljaku kod Castrol zastave lik se zove TOMA 25 din komat...
                              https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                              X