Pukao zupcasti na Floridi 1.4 i.e

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DovlaK
    CBC Senator XXL
    • 24.07.2008
    • 560
    • Beograd

Re: Pukao zupcasti na Floridi 1.4 i.e

Nažalost kod 'majstora' ništa nije glupo... evo moj matori se pati sa jednim majstorom iz Jagodine već PETI put mu vraća auto na doradu... radio je generalnu, pa posle 2 dana opet crk'o pa ga ovaj opet napravio pa posle 3 dana opet crk'o i sve tako u krug sada je dakle peti put na ponovnoj popravci i ja stvarno ne znam odakle mu toliki živci da trpi tog 'majstora' koji očigledno ne ume ni zupčasti kaiš da nazupči Ustvari znam odakle mu živci... vozi moj auto pa ga i ne pogađa preterano, ali zato ja
    Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• Vlada_nbgd
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2005
      • 1066
      • Novi Beograd/Topcider
      • ford focus sport pack

Originally posted by bojanchampion
      To je majstor koji ne radi sve, on radi samo mehaniku, odnosno, otvara, menja, sklapa i sve ostalo. Ima coveka koji radi samo stelovanje ventila, a stelovanje paljenja radi sasvim drugi covek...
      Pa ovo si trebao odmah da napises pa bi ti verovatno svi rekli da se vratis kod preostale dvojice da zavrse posao.Mada odvajati sklapanje motora,stelovanje ventila i paljena nekako nema logike...
      FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• bojanchampion
        CBC Član
        • 15.08.2008
        • 64
        • Vrnjacka Banja

Ja ne znam, BG ima dosta servisa, i verujem kvalitetnih servisa, ali ja ovamo nikako da nadjem neki servis koji bi mi održavao auto kako treba. Evo juče nam je stigao i kombi Reno Master 2005. god, i sad nam je veliki problem naći dobar servis. Ovaj čovek što mi je radio Floridu, nije neki extra stručnjak, ali znam da je za motore tipa zastava, golf 1,2, i tog ranga tata-mata. Vozilo mi je firmino i nije mi bitna cena opravke, već da znam kako je uradjeno. Ta Florida bije 5000 km mesecno minimum.... Sa tim majstorom se super znam, i bio sam kod njega dok je radio, i savetovao me šta još da zamenim itd... Tako da mu verujem... Njegov "kec" prepravljao u totalu, ide 160 - 170km/h autoputem, a ima samo 4 brzine
        Fiat Punto 1.2 8V '03. god

Comment

• bojanchampion
          CBC Član
          • 15.08.2008
          • 64
          • Vrnjacka Banja

Originally posted by Vlada_nbgd
          Originally posted by bojanchampion
          To je majstor koji ne radi sve, on radi samo mehaniku, odnosno, otvara, menja, sklapa i sve ostalo. Ima coveka koji radi samo stelovanje ventila, a stelovanje paljenja radi sasvim drugi covek...
          Pa ovo si trebao odmah da napises pa bi ti verovatno svi rekli da se vratis kod preostale dvojice da zavrse posao.Mada odvajati sklapanje motora,stelovanje ventila i paljena nekako nema logike...
          Pa stelovanje ventila nece da radi, jer mu to radi covek koji je, da kazem, profi za to.... Ne znam.... Uglavnom, vozicu ga, pa videcemo, bitno mi je da osecaj motora u voznji je isti kao pre...

Comment

• milan_g1
            CBC Senator XXL
            • 07.02.2007
            • 863
            • Karaburma

Pa imas dobrih majstora u Banji, imas i servis i "majstorske radionice", ja sam u jednoj takvoj radionici kod majstora Milana (nije sto mi je imenjak nego je dobar majstor) uradio motor i prezadovoljan sam odradjenim poslom i ugradjenim delovima, ako te interesuje poslacu ti pp da ne reklamiram ovde
            "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• bojanchampion
              CBC Član
              • 15.08.2008
              • 64
              • Vrnjacka Banja

I, danas kada sam otisao napokon da mi covek nasteluje paljenje, videli smo da nije u pitanju paljenje, vec da drugi cilindar uopste nema kompresiju.... Mislim, ima kompresiju, 1.5.... Sutra ide na reklamaciju ponovno skidanje glave.... Tako da eto resenja sto se cudno ponasala na leru... Ne znam kako mu se desio taj propust, ali sta da se radi...

Comment

• gorky
                CBC Senator XXL
                • 08.06.2007
                • 860
                • Vojvodina,Kikinda

propust,pa to nije propust nego krmaca,mislim stvarno...

Comment

• Vlada_nbgd
                  CBC Senator XXL
                  • 11.09.2005
                  • 1066
                  • Novi Beograd/Topcider
                  • ford focus sport pack

Kazes propust,a pritom su ti vratli auto na kome ne radi cilindar uz objasnjenje da treba da ga vozis 1000km
                  Ja mislim da si oba puta(ovo sad i zupcasti) imao posla sa nestrucnim a izgleda i nekorektnim majstorima.Menjaj servis dok se ta florida nije skroz raspala od "popravljanja".
                  FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• bojanchampion
                    CBC Član
                    • 15.08.2008
                    • 64
                    • Vrnjacka Banja

Znači, ne znam... Stvarno verujem ovom čoveku, komšije smo, i znam sigurno da nije hteo da me zezne, jeste da smo ga požurivali, jer nam je trebao auto za puteve, ali sada kad ovo odradi, Florida ide samo u servis... Što je najgore, nije moja, nego firmina.... I to jos od 4 koliko ih je bilo u firmi, nama je zapala najbolja, i radila perfektno, i ovo je trebalo da joj bude kao osveženje motora, ali sad me brine...
                    Ali, u buduće, samo servis...

Comment

• BARTONE
                      CBC Senator XXL
                      • 25.09.2006
                      • 398
                      • Bor

pitaj ti komsiju dal je on obrusio sic ventila i pecurku kad je zamenio samo taj jedan pokrivljen ventil
                      i ako se ponovo skida glava odnesi ti to u neku radionicu pa neka se lepo svi ventili i sicevi obruse,zamene gumice na ventilima pa stelovanje,pa neka komsija vrati sve lepo na mesto i teraj

Comment

• bojanchampion
                        CBC Član
                        • 15.08.2008
                        • 64
                        • Vrnjacka Banja

Ma sve je bilo obruseno, nove gumice, cak je i sa benzinom probao, sve je zaptivalo, sutra cu da vidim sta je bilo...

Comment

• low rider
                          CBC Senator XXL
                          • 03.04.2006
                          • 613
                          • Beograd

Ne znam da li su svi 1.4 motori koji su pakovani u floridu isti, ali koliko se secam kod nekog od tih floridinih 1.4 motora koje sam ja video ventil i klip ne mogu doci u klinc...

Comment

• banebg81
                            CBC Veteran
                            • 26.06.2008
                            • 195
                            • Beograd

Originally posted by low rider
                            Ne znam da li su svi 1.4 motori koji su pakovani u floridu isti, ali koliko se secam kod nekog od tih floridinih 1.4 motora koje sam ja video ventil i klip ne mogu doci u klinc...
                            Mislim da je to drugi motor u floridi. Kod motora 1.3 koji se ugrađivao i u drge zastave ne može da stigne ventil a kod tog 1.4 nisam siguran... Kako piše, vidiš da može.
                            Šteta, ti motori baš dugo mogu da se voze. Prema podacima iz fabrike, sa probnog stola, do 250 000 km idu bez problema a i u praksi nije bilo većih problema

Comment

• bojanchampion
                              CBC Član
                              • 15.08.2008
                              • 64
                              • Vrnjacka Banja

Pa kada gledam u Autodati, po broju motora odgovara Fiat Tipu. I stvarno jesu dobri motori. Ova motor je vozen sve na plinu, posle 165 000 km on je na -15 na plinu palio na kljuc...
                              Sad dolazim od majstora, skinuli smo glavu, medjutim, kada malo jace probamo da klimamo klipove, oni pomalo imaju lifta, ali kada se JACE zapne. Nikako nam nije jasno kako moze da toliko izgubi kompresiju. I to svi cilindri imaju po malo lufta. Uzeo sam malopre ventile da zameni na drugom cilindru, namontirali ventile, sipali benzin na njih i sve dihtuje. Ostao je da sve sklopi, pa posle idem da vidim kako se ponasa.

Comment

• RANK
                                CBC Senator XXL
                                • 28.02.2007
                                • 1635
                                • Beograd
                                • FIAT MAREA WEEKEND 1

to sto pali na kljuc na 165000 ne znaci nista. ni da je dobar, ni da je los. ne vidim da ste pronasli problem, tako da ne verujem da ste ista postigli. trazite problem u donjoj polovini motoru, gornju ste apsolvirali i samo bez veze skidate i vracate. dalje, to sto se klipovi mrdaju tamo-ovamo, takodje nista ne znaci za tvoj problem jer ne znas da li je pukla karika ili napukao klip sto je sasvim moguce nakon pucanja zupcastog.
                                "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

Working...
                                X