Pukao zupcasti na Floridi 1.4 i.e

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gorky
    CBC Senator XXL
    • 08.06.2007
    • 860
    • Vojvodina,Kikinda

Re: Pukao zupcasti na Floridi 1.4 i.e

koliko postova oko jednog banalnog da ne kazem glupavog kvara koji se u normalnim servisima rutinski resava.sve sto ste uradili ste uradili napamet i ne majstorski.kakva drmanja klipova kakav benzin to su ******stine i zato se i javljaju problemi.upamti prijatelju tako ne rade majstori.a najcrnje od svega je da kazes majstoru da nema pojma on bi rekao da mi nemamo pojma,da ga krsten majstor pozove i da mu objasni kako se to radi on bi rekao da je taj filozof...uglavnom dzaba cistim bunar

Comment

• srdjan_p
      CBC Senator XXL
      • 01.12.2004
      • 1915
      • ZR

Comment

• b_samardzic
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 1557
        • Smederevo

Evo citam temu od prvog posta i od pocetka majsto pravi greske.
        Uzubio je nov kais auto ne radi lepo.
        Pre otvaranja izmeriti kompresitu na svim cilindrima.
        Na onim na kojima nema kompresije sipati neko gusto ulje u kompresioni prostor i opet premeriti kompresiju.
        Sa skinutom glavom mozes samo komparatorom da izmeris ostecenje cilindra, mada ne verujem da ga ima taj majstor.
        Sad je jedina sigurna stvar skinuti taj klip bar i pregledati karike, klip, klipnjacu i lezaj na njoj.

Comment

• MN026
          CBC Senator XXL
          • 18.01.2009
          • 348
          • SMEDEREVO

izvinjavam se svima ali moram da kazem jer slucajno pratim ovu temu ni ,biciklo, ne teraj kod tog orguljasa

Comment

• bojanchampion
            CBC Član
            • 15.08.2008
            • 64
            • Vrnjacka Banja

I posle drugog sklapanje, ipak nije problem u glavi, nego su definitivno karike propale. Interesuje me samo, da li se moze pohabati motor ako se jedno vreme vozi ovako, odnosno, drugi klip vrlo malo radi?
            Fiat Punto 1.2 8V '03. god

Comment

• TECA
              CBC Senator XXL
              • 14.10.2007
              • 2355
              • Oz

Ugrej motor,skini crevo ibera,drzi konstantno oko 4000 jedan minut i posmatraj.Mora da suce plavi dim samo tako, ako su karike ili napukao klip

Comment

• b_samardzic
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2005
                • 1557
                • Smederevo

Jel on naplacuje tebi svaki put kad ti otvori motor?
                Ako ne naplacuje "brzo ce propane".
                Smeta motoru jer benzin ulazi u komoru i sliva se niz karike i razredjuje benzin. Razredjeno ulje moze da osteti lezaje na bregastoj i radilici.
                Svecica na tom klipu ce stalno da ti se masti dok ti se ne smuci i oteras auto kod "majstora".
                Neverovatno kako neku prostu stvar mogu ljudi da iskomplikuju.
                Ovu temu bi trebalo staviti u lepljive za primer ljudima.!!!

Comment

• bojanchampion
                  CBC Član
                  • 15.08.2008
                  • 64
                  • Vrnjacka Banja

Vozi se isklucivo na plin, benzin nikada nije ni koriscen. Posle predjenih 500km, svecica ne masti, sagoreva normalno... Ulje koje se sipa je polusinteticko, Castrol. SVaki drugi mesec se menja ulje i filter ( mesecno prelazi od 4000 - 5000 km ), a mesecno se dolivalo oko 1L, sto mislim da nije velika potrosnja.
                  Pogledacu sutra za iberlauf, do 2000-3000 hiljade obrtaja, nije ispustao nikakvu boju, samo vruc vazduh...

P.S. Vidim da se neki ljudi javljaju, i odgovaraju u sasvim pogresnom smeru, kao kad bi neko pitao: Sta je krava, a ja kazem krava daje mleko. LJUDI, ja znam da je to trebalo da se radi generalno ceo motor, u dobrom servisu. Nista mi novo niste ni rekli ni pomogli sto ste izgrdili vaseg kolegu majstora. Znaci, pitao sam prijateljski sta bi moglo da bude, sta bi moglo da se uradi, a ne da grdite coveka kog i ne poznajete... MIslim, mozda to vama super izgleda, ali nekom ko se profesionalno ophodi prema svom poslu, izgleda mnogo ograniceno.

Toliko od mene. Florida na prolece ide na punu generalnu. Pozdrav i hvala svima.

Comment

• TECA
                    CBC Senator XXL
                    • 14.10.2007
                    • 2355
                    • Oz

Zna li taj tvoj majstor da kad zupci mora izvuci plasticni klizac na zastitnoj plastici zupcastog?Nije valjda zupcio sa spustenom?

Comment

• gorky
                      CBC Senator XXL
                      • 08.06.2007
                      • 860
                      • Vojvodina,Kikinda

pa to je ono kad neko ovako nakaradno sve uradi onda treba da pitas i banalne stvari,niko se nije zapitao zasto je pukao kais.svaka 2 meseca se radi servis a ne pogleda se stanje zupcastog.za taj auto zupcasti sa lezajem spanera i rukama kosta manje nego ulje koje je sipano.ne tera se auto kod majstora zato sto je neka mudrost promeniti ulje,svaka baba zna da promeni ulje,ali ne zna svaka baba da pregleda auto,jer periodicni servis ne znaci promeniti ulje nego proveriti i zameniti neke stvari,zarad sigurne i bezbedne voznje.zamena ulja ne kosta nista ,ali kosta to sto ja garantujem da do sledeceg servisa nece puci kais,crevo od kocnica...majstori koji su se ovde javljali sigurno nemaju problem da im je dusevna hrana da oblate nekog koga i ne poznaju,mozda je taj doticni dobar covek sto ne znaci da je i dobar majstor

Comment

• b_samardzic
                        CBC Senator XXL
                        • 02.04.2005
                        • 1557
                        • Smederevo

Na plinu nece da masti tako cesto svecice.
                        Verovatno trosi vise, 2 bara pritiska je previse malo.
                        Odradio sam par motora ali nisam majstor samo citam forum i ponekad slobodno vreme provedem kod komsije mehanicara.
                        Zato te i pitam jel to majstor koji radi stalno taj poso ili onako usput odradi po nesto.!
                        Prosto je neverovatno da iskusan majstor izgubi 2 radna dana.
                        Prelistaj forum na tu temu i razumeces o cemu ti pricam.
                        Izgubio majstor ceo radni dan skinuo glavu kupili ste nove dihtunge glave, usisne i izduvne grane i ustanovili sta? Nije do ventila.
                        Od mene je savet bio dobronameran da sipate gusto ulje u cilindar i ako se poveca kompresija ventili su u redu.
                        5 minuta posla a vi izgubili toliko vremena.
                        Ajde kazi da nisam u pravu.

Comment

• muki_kg
                          CBC Član
                          • 17.12.2008
                          • 33
                          • kragujevac

kao sto bi rekao Smoki ,sipaj ulje u cilindar pa proveri kompresiju na tom cilindru...ako je digne onda nisu ventili a ako ne,proveri zazor usisnog i izduvnog ventila na tom cilindru usisni 0.40 ,izduvni 0.50.licno ja mislim da samo na tom cilindru nisu nastelovani ventili,majstor otisao da popije pivo ili da se javi na telefon,pa je zaboravio gde je stao... nemoj da se ljutis,malo se zezamo...pozz!
                          ma samo napred! ali popreko!

Comment

• bojanchampion
                            CBC Član
                            • 15.08.2008
                            • 64
                            • Vrnjacka Banja

Bilo sta je bilo, na Floridi je uradjena generalka i sada krece u nove pobede
                            Hvala svima na odgovorima i pomoci.
                            Originally posted by muki_kg
                            nemoj da se ljutis,malo se zezamo...pozz!
                            Ma znam, nego tako je to na forumima... mora neko da te "istera iz takta"

A nije mi jasno ovo za ulje, jel to sipam kad je motor sklopljen? Kako posle da izvadim ulje?

Comment

• Gruja
                              CBC Senator XXL
                              • 09.02.2006
                              • 614
                              • Bgd
                              • Alfa 75 TS

A sto bi ga vadio? Da nece da zariba motor od njega?

Sipas malo ulja, ne litar... Izaci ce samo vrlo brzo...
                              Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• bojanchampion
                                CBC Član
                                • 15.08.2008
                                • 64
                                • Vrnjacka Banja

Originally posted by Gruja
                                A sto bi ga vadio? Da nece da zariba motor od njega?
                                Sipas malo ulja, ne litar... Izaci ce samo vrlo brzo...
                                Pa da, gde mi je mozak... ja reko da napunim cilindar

Comment

Working...
                                X